Miért kell alapból minden roma ember elítélni?
Hát én se értem ezt a dolgot. Köztünk "fehérek" között is vannak köztörvényesek és a romák között is vannak becsületes, rendes emberek.
Azonban az első válaszolónak tökéletesen igaza van. És szerintem ő meg is válaszolta a kérdésedet.
Sajnos a tapasztalatok alapján...
Örülök, hogy Neked sikerült! :)
Szia. Nem tudom melyik környéken laksz, de erre mondjuk nincs sok és azokkal sincs(elviekben) baj...De sajnos a cigányok 90 95%-a lop,csal, hazudik,meg segélyekből él.Vannak köztük rendes, dolgos, becsületesek is,de sajnos nagyon-nagyon kevés.Minél több rossz tapasztalata van az embernek, annál inkább előítéletesek.Ismerek nagyon rendeseket is,akik tényleg tanulnak, dolgoznak,pl testvéremnek az egyik csoporttársa az egyetemen is cigány, de a rendes fajtából...Múltkor fényes nappal húzkodott le egy cigány asszony...Azóta óvatosabb vagyok, már amennyire lehet.
De ha a te férjed rendes, dolgozik, akkor nincs probléma.
Én sem értek egyet a rasszizmussal, gyűlöletbeszéddel, viszont úgy vélekedem, hogy a roma népesség mélyrétegeinek bizonyos kulturális (?) sajátosságait nem lenne szabad megengedni (nem csak romáknak, senkinek)- pl.
- a tanár rászól a gyerekre, akkor a szülő esetleg csapatostól bemegy cirkuszolni, megverni a tanárt, óvónőt (városunkban több ilyen eset történt...)
- bejönnek egy szórakozóhelyre, pl. a mi törzshelyünkre, mindenkihez odamennek, leszólítják a lányokat, stb. (bár arra is gondoltam, ezt azért is csinálják, mert érzik, hogy nem látják őket szívesen és kialakul az ördögi kör,hogy csakazértis provokálnak)
- nem nevelik a gyerekeiket, tisztelet a kivételnek, voltam gyakorlaton cigányiskolában, hát bocs, de borzasztó volt, a tanárok azt mondták,alapvető tisztálkodást, alapvető viselkedési normákat kell a gyerekeknek megtanítani - akik még kezelhetetlenebbek mert a szülő reggelit se ad nekik, sőt az seérdekli, elmegy-e a gyerek iskolába.De ha hangosabban rászól a tanár, akkor persze egyből üvöltve fenyegetőzve ott terem az iskolában.
Szerintem a tanult, normális cigányoknak vissza kellene menniük tanárként, nevelőként, rendőrként a közösségükbe, és felemelni a többieket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!