Miért kell alapból minden roma ember elítélni?
Hú, sok ez így egyszerre. Elfordulás a cigányságtól: Gyógytornász vagyok. Sokszor kezelek ingyen roma gyereket, mert rászorul a segítségemre, de nem tudják a szülők megfizetni. A férjem tanár, szívén viseli a roma gyerekek sorsát.
Igen, én választottam, és 18 év után is azzal a szerelemmel szeretem, amivel a kezdetekben. Remélem a gyerekeim nem fognak leköpni, hogy Őt választottam apjuknak.
Van a rokonságban két eltévelyedett unokatestvér, de ami érdekes, az én családomban is van egy.
Nem sértett önérzet van bennem, hanem megnemértés. Nem értem, miért kell a bőrszín alapján ítélni, és meg sem nézni az embert magát.
Mondjuk a társadalmi munkás témára visszatérve,akkor kellett volna kiállnotok magatokért,amikor megkértek titeket,h toljátok el a biciklit.
A normális ember alapjában véve kerüli a feszkót,ez rátok gondolom hátványozottan igaz,de egy határt meg kell húzni.Ha olyan példamutató életet életek,mint ahogy azt itt felvázolod,akkor rá kell eszmélni arra a pillanatra,amikor igenis ki kell állnod magadért,ha azt akarod,h elfogadjanak.Ha nem,legközelebb is el fognak küldeni titetket,és belétek fogják törölni a lábukat.Voltak ott egy páran,akik ugyanúgy a közösséget segíteni mentek,jó fórum lett volna hangot adni a sértettségeteknek,amikor arra kértek,h ti ne tegyétek.
A 13:17-es kérdező voltam...
Nem érzem én ezt az életet példamutatónak, csak normálisnak. Dolgozunk, gyereket nevelünk, élünk. Úgy mint más.
Azt írod, van egy határ. Sajnos nem éreztem meg azt, hol van az a pillanat, amikor lépnem kell. Úgy érzem, ez a pillanat elmúlt. Most már csak arra ügyelek, hogy a gyerekeink emelt fővel viseljék a származásukat.
Egy éve költöztünk ide, mert nem éreztem ideális helyszínnek Budapestet a gyereknevelésre. Ott amúgy minimális atrocitás ért minket. És úgy látszik nehéz rést találni egy összeszokott közösségen, főleg ha hibás a származásod.
Természetesen itt is vannak olyan emberek, akik elfogadtak, szeretnek bennünket. Főleg olyanok, akiknek kezeltem a gyerekét,és jobban ismerik a családot, mint a többiek. A kerítésnél is akadt olyan, aki ledöbbent, de odáig nem ment, hogy cselekedjen is.
A gyerekek meg olyanok, mint minden átlagos gyerek. Nem rosszak, vagy illetlenek, de nyilván nem is angyalok.
Nem tudom, mi legyen a továbbiakban. Érdemes-e energiát ölni abba, hogy elfogadjanak, vagy tovább kell állni. De mi van, ha a következő hely is ilyen. Vándorcigány azért nem szeretnék lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!