Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hajlamos vagy elítélni valakit...

Hajlamos vagy elítélni valakit a helyesírása miatt?

Figyelt kérdés
Írhattok konkrét példákat is: én például rengeteg fiúból ábrándultam ki, miután megkaptam az első levelét.
2011. máj. 20. 13:03
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%
Igen, nagyon.
2011. máj. 20. 13:33
 12/31 anonim ***** válasza:
Sajnos ezeket a hibákat nem lehet elég korán elkövetni. Kiskorú msn-ezős ismerőseim között is van olyan, aki -bár mostanra már megtanult helyen írni- mégsem használja ki ezt a tudást. Az sms és az msn rabjai tudnak ilyen téren leginkább ellustulni.
2011. máj. 20. 13:47
 13/31 anonim ***** válasza:

Diszgráphia (pirossal aláhúzva, javaslatok: Disznónyíró) amikor valaki nem tud helyesen írni, mármint egyszerűen képtelen rá. Van egy barátnőm aki ilyen. Nem hogy nem ítélem el, egyenesen imádom :)

Az hogy valaki szimplán akkora suttyó hogy nem hajlandó energiát fektetni a helyesírásba azt meg tényleg észrevenni a stílusából.

A diszlexia egyébként a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága.

2011. máj. 20. 13:53
 14/31 anonim ***** válasza:
81%

Őszintén? Igen.

Kiábrándító, ha valaki akkora birka, hogy vagy nem ír helyesen, csak mert az úgysem divat manapság, vagy annyira műveletlen, hogy öt sort ne tudjon tisztességesen megfogalmazni, esetleg olyan igénytelen, hogy addig nem képes összeszedni magát, amíg a kiszemelt lánynak/fiúnak ír valamit.

2011. máj. 20. 15:01
 15/31 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem vagyok ekkora sznob.:D
2011. máj. 20. 15:12
 16/31 anonim ***** válasza:
75%

Látjátok, ez a baj;

hogy manapság ha valaki fontosnak tarja a helyesírást, akkor vagy "sznob", vagy "értelmiségi".

Az anyósom 8 általánost végzett, és kitűnő a helyesírása.

A sógornőm a két diplomájával sem képes erre...

2011. máj. 20. 15:24
 17/31 anonim ***** válasza:

15:24-el nagyon egyetértek.

Ez nem sznobizmus kérdése. Itt néha még viccesen(?) meg is is jegyzik, hogy vannak ennél nagyobb problémák - persze, vannak, de ez nem azt jelenti, hogy a kisebb akkor már mindegy. Mert mindig ebből a beletörődésből és közömbösségből adódnak később a nagyobbak.

Ez csak egy kis alapvető emberi igényesség...

2011. máj. 20. 15:31
 18/31 anonim ***** válasza:
15:31-nek, mert egyet értek és akit érdekel. Felvetettem ugyanazt a beszéddel kapcsolatban, mert nem akartam itt offolni, de úgy látom sokan félre értettek: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..
2011. máj. 20. 15:39
 19/31 anonim ***** válasza:
Nem az a sznob akinek fontos a helyesírás, hanem aki lenézi, elitéli a másikat, mert vétett pár hibát...
2011. máj. 20. 15:50
 20/31 anonim ***** válasza:
És valljuk be, itt gyk-n rengeteg ilyen ember van.
2011. máj. 20. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!