Hajlamos vagy elítélni valakit a helyesírása miatt?
Hogyne! Ez a vesszőparipám.
Sokan a rossz helyesírásukat ráfogják arra, hogy csak 8 általánosuk van. Szerintem 8 év bőven elég, hogy valaki megtanuljon helyes írni. Ha mégsem, akkor egyszerűen igénytelen. Számomra írástudatlannak számít. Lehet, hogy a betűket ismeri, de ettől még nem tud írni. Én borzasztóan égnék. De pont a primitívségük miatt nem is zavarja ez őket, nyugodtan firkálnak mindenhova.
Mellesleg képzeljük el, hogy egy illető, primitív helyesírással levelet ír egy hivatalos helyre. Jogosan várja-e el, hogy komolyan vegyék? Hogy egy értelmes, felnőtt emberként kezeljék?
Sajnos erről a média is tehet. Pár műsorban van alul sms-csík, és felháborító, hogy csak tartalmilag moderálják, de helyesírásilag nem.
Igen, a reál tudás tényleg nagyon csábító lehet egy férfiben:)
Lehet, hogy egy kreatív, intelligens programozó esetében elnézném az ilyesmit, de azért jobb, ha együtt jár a kettő.
Ennél gonoszabb vagyok, ugyanis nem csak a helyesírást veszem figyelembe, hanem a stílust is.
Az ilyen szövegektől:
Tincsekben hullik a hajam...
Nem elég ám szóban nyávogni, nem... írásban is kell!
Ja, és természetesen élőben is így állok hozzá, aki nem tud megszólalni, nyávog, kiesik a kapa a szájából, és kötőszó a b+, azt nem vagyok képes komolyan venni.
Boccsiiii mindenkitő de am ien wok, sorry, és pussy.
Öröm költözött a szívembe...
nadon cejeti az ő cejejmét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!