Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hajlamos vagy elítélni valakit...

Hajlamos vagy elítélni valakit a helyesírása miatt?

Figyelt kérdés
Írhattok konkrét példákat is: én például rengeteg fiúból ábrándultam ki, miután megkaptam az első levelét.
2011. máj. 20. 13:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
85%
Az alapján ítélek..:D Illetve képes vagyok rá. Az elírás nem érdekel, csak a helyesírási hiba.
2011. máj. 20. 13:10
 2/31 anonim ***** válasza:
88%
Hát igen, elég lelombozó. :)
2011. máj. 20. 13:12
 3/31 anonim ***** válasza:
86%
A férjem diszlexiás, viszont nagyon jó matekos és az élet minden más területén megállja a helyét. De ki tudom szűrni azt, aki azért nem ír helyesen, mert egyszerűen nem tanulta meg, azt én is elítélem. Sajnos az emberek gyakran nem csak helyesen írni nem tudnak, hanem beszélni sem. Szét választhatatlan összetett szavak szétválasztása, rossz sorrend a tagmondatokban, helytelen ragozás stb. Miért nem tud az ember az anyanyelvén normálisan beszélni? Na de ezt inkább felteszem új kérdésként, mert már offolok.
2011. máj. 20. 13:20
 4/31 anonim ***** válasza:
90%

Hogyne! Ez a vesszőparipám.

Sokan a rossz helyesírásukat ráfogják arra, hogy csak 8 általánosuk van. Szerintem 8 év bőven elég, hogy valaki megtanuljon helyes írni. Ha mégsem, akkor egyszerűen igénytelen. Számomra írástudatlannak számít. Lehet, hogy a betűket ismeri, de ettől még nem tud írni. Én borzasztóan égnék. De pont a primitívségük miatt nem is zavarja ez őket, nyugodtan firkálnak mindenhova.

Mellesleg képzeljük el, hogy egy illető, primitív helyesírással levelet ír egy hivatalos helyre. Jogosan várja-e el, hogy komolyan vegyék? Hogy egy értelmes, felnőtt emberként kezeljék?

Sajnos erről a média is tehet. Pár műsorban van alul sms-csík, és felháborító, hogy csak tartalmilag moderálják, de helyesírásilag nem.

2011. máj. 20. 13:24
 5/31 anonim ***** válasza:
85%
Igen.
2011. máj. 20. 13:24
 6/31 A kérdező kommentje:

Igen, a reál tudás tényleg nagyon csábító lehet egy férfiben:)

Lehet, hogy egy kreatív, intelligens programozó esetében elnézném az ilyesmit, de azért jobb, ha együtt jár a kettő.

2011. máj. 20. 13:25
 7/31 A kérdező kommentje:
Bocs, a 13:20-as hölgynek írtam.
2011. máj. 20. 13:26
 8/31 anonim ***** válasza:
85%
Ezen az oldalon is rengeteg helyesírási hibával találkozhatunk (gondolom részben ezért is vetődött fel ez a téma)épp ezért nem értem, ha már valaki arra sem jön rá, hogy miért húzta alá pirossal a program a szavakat az nem csak hülye, hanem valóban igénytelen.
2011. máj. 20. 13:27
 9/31 anonim ***** válasza:
85%

Ennél gonoszabb vagyok, ugyanis nem csak a helyesírást veszem figyelembe, hanem a stílust is.

Az ilyen szövegektől:

[link]

Tincsekben hullik a hajam...

Nem elég ám szóban nyávogni, nem... írásban is kell!

Ja, és természetesen élőben is így állok hozzá, aki nem tud megszólalni, nyávog, kiesik a kapa a szájából, és kötőszó a b+, azt nem vagyok képes komolyan venni.

Boccsiiii mindenkitő de am ien wok, sorry, és pussy.

2011. máj. 20. 13:29
 10/31 anonim ***** válasza:
76%

Öröm költözött a szívembe...

nadon cejeti az ő cejejmét...

2011. máj. 20. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!