Megítéltek valakit a helyesírása alapján?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 29. 11:46
2/21 anonim válasza:
Igen. Vagy tanulatlan,amin segíthetne. Vagy igénytelen.
3/21 anonim válasza:
Igen, nálam beleszámít a megítélésbe. Nem ez az elsődleges szempont természetesen, de számomra fontos. :)
4/21 anonim válasza:
Igen.
Vannak itt olyan emberek, hogy jujjj.... Abszolút nem tud helyesen írni, nálam ez a butaságot mutatja. Buta, tanulatlan vagy c.gány, vagy mind a három együtt...
Egy-két elírás amúgy mindenkinél előfordulhat, én is nem egyszer elütöm a betüket főleg ha gyorsan írok, de amikor egy oldalas levelet úgy olvasol végig, hogy úgy kell kibogarászni, hogy mivan... meg sorozatos alap helyesírási hibák...
Szóval, igen, a helyesírásból sok mindenre lehet következtetni.
5/21 anonim válasza:
Az attól függ. Ha kézzel ír pár sort, egy-két helyesírási hibával, nem szép, de elmegy. Ha viszont a számítógép segítségével, a hajam szála égnek tud állni. Az olyan emberről nem éppen jó a véleményem.
6/21 anonim válasza:
Szeretem a helyesen író embereket.
7/21 anonim válasza:
Számomra nagyon fontos, hogy valaki tudjon helyesen írni, de azt mondják, ha valakinek nincs jó hallása, annak nehezen megy, ám szerintem gyakorlással megoldható.
8/21 anonim válasza:
Nekem fontos, hogy valaki alapvető hibákat ne vétsen, de egyrészt nem javítom ki, másrészt én olyan hibákat is észreveszek, amilyeneket sokan nem, mert hobbim a helyesírás. :)
9/21 anonim válasza:
Attól függ. Ha kisebb hibákat ejt valaki, azt nem veszem figyelembe (pl. egybe-külön írás, vessző stb.), sőt ilyeneket, ha gépelek, én is elkövetek. De ha valaki nagyon súlyos hibákat ejt (pl. volt itt egy kérdés, amiben szerepelt a "fályt", illetve a "mennyünk", "muszály"), akkor az negatívabbról indul a megítélésemben két okból is. Egyrészt, mert arra is lusta, hogy bekapcsolja a helyesírás-ellenőrzőt, másrészt, mert ez alapműveltség kellene, hogy legyen.
10/21 anonim válasza:
Nekem fontos, hogy valaki durva hibákat ne vétsen, de egyrészt nem javítom ki, másrészt én olyan hibákat is észreveszek, amilyeneket sokan nem, mert hobbim a helyesírás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!