Megítéltek valakit a helyesírása alapján?
Van mikor igen.A párom amilyen jó szakember,ezermester,annyira csúnya és rossz a helyesírása.Nem mehet neki sem minden.:)
Az unokatesóm amilyen nagy szájú és dicsekvő,olyan csúnyán ír.A legtöbb írásában kiabál (nagybetűvel ír folyamatosan.)
Van még pár ismerősöm és rokonom,akik nem tudnak írni,de attól még jó emberek.Nem mindenkinek mehet az írás,de attól még lehet okos,ügyes.
Természetesen!
Szerintem tanulatlan, buta aki nem ír helyesen.
Más téma, ha diszlexiás.
16/L
Valamennyire igen. Miután gyakorlatilag minden böngészőben és szövegszerkesztőben van helyesírás ellenőrző, így nem kerülne semmibe egy-egy üzeneten végignézni elküldés előtt. (ha valaki telefonról gépel be szöveget némi szenvedés árán, az persze más téma)
Ami viszont nagyon bántja a szememet (és a szépérzékemet) amikor tudatosan torzítják, rövidítik a szavakat. Ez - szerintem legalábbis - igénytelenség, de nagyon.
Persze, követelem, hogy minden magyar ember ojan jól tuggyon helyessen írni, mint én.
Schmitt Pál
ma 11:58
:D:D
Amúgy én is igen. Mert elég jó a helyesírásom, ezért nagyon feltűnik, és nagyon zavar, ha más FOLYTON hibát vét, és lesz.rja, hogy hogy lenne jó. Némi figyelmetlenség belefér (nyilván), de amúgy már bosszant. A legjobban a vesszőhibák, mert azt azok vétik legtöbbször, akik nagyon okosnak hiszik magukat. Pl. állítmány előtt indokolatlanul.. pfff..
(na jó, most túlságosan felspanoltam magam, gondolom. Jönnek a piros kezek, mi?:D)
Kerülöm az itélkezést.
Zavar egy kicsit a rossz helyesírás, de olyankor igyekszem a tartalomra jobban koncentrálni
- mit is akar üzenni az író?
Én igen.
Sosem mondtam azt, hogy mindenki legyen helyesírási szótár, de azért az alapokat tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!