Az angol primitív nyelv?
"Ott van mindjárt a személyes névmások köre.
A "You" egyszerre jelenti, hogy te és ti. Erre és hasonlóra gondolok, amikor azt mondom, pongyola nyelv."
Az "ő" egyszerre jelenti, hogy "he" és "she". Ezek szerint a magyar is pongyola nyelv.
De inkább maradjunk annyiban, hogy szimplán csak tévedsz. :)
“ Azért, mert slamposabb. Nem annyira pontos, mint a magyar.”
Majd amikor C2 angoltudasod lesz, akkor pontosan, nem slamposan is ki tudod magad fejezni.
Hat en vegigolvastam minden valaszt, de meg mindig nem ertem, mit kerdezel.
Hogy primitiv-e az angol nyelv?
Korulottunk all a letezo vilag, es azt fejezzuk ki, minden nyelven.
Ugyanaz az angol nyelv gyonyoru es szabatos lesz, ha egy muvelt oxfordi filozofia professzor beszeli. Annak, hogy nincs tobbes szama a you-nak, vagy hogy miert van himnemu vagy nonemu szemelyes nevmas, nyelvtorteneti okai vannak, es nem neheziti a kommunikaciot. Mind a magyar, mind az angol nyelv eleg gyorsan valtozik is. Vannak rossz minosegu forditasok. Minden magyar szonak tobb angol megfeleloje van, es minden angol szonak tobb magyar megfeleloje van.
Nem tudom, milyen erveid voltak meg?
“ A "You" egyszerre jelenti, hogy te és ti. Erre és hasonlóra gondolok, amikor azt mondom, pongyola nyelv.”
A többesszámra van az angolnak kũlon kifejezéseik.
You all, everyone of you, all of you.
Néhány unintelligensebb ember még mindig használja a “youse-t. “
Egy intelligens embernek, vagy az angoltanárnônek a válasza a “youse”-re.
“Nem birkákhoz beszélsz “.
Ewes - youse
Egyébként az ír bevándorlók terjesztették el a "youse" szót, és egykor széles körben használták azokban a városokban, ahol letelepedtek. (Írországban még mindig széles körben használják.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!