Melyiket jelenti ez a mondat angolul?
"Milyen ütembe? Későn lépett be, így mondják, slussz."
Oké, de itt most az volt pont a kérdés, hogy az ütembe lépett-e be késve vagy a terembe. :)
Jaj, ne már! Szövegérés? Miért lépett volna a terembe???
Az "együtt kezdtek, de a dobos késve lépett be" akkor is azt jelenti, hogy játszani kezdtek együtt, ha nem írom oda, hogy játszani. Így mondják a zenében (legalábbis az elmúlt 50-60 évben csak így hallottam). Hogy kerül ide a terem? Ütembe nem szoktunk lépni, vagy ha igen, engem sikeresen elkerült az elmúlt nem kevés évben.
"Hogy kerül ide a terem?"
Szövegértés... Úgy, hogy onnan indultunk, hogy:
"Melyiket jelenti ez a mondat angolul?
A kérdező szavazást indított:
- Együtt kezdtek játszani, de a dobos későn lépett be az ütembe.
- Együtt kezdtek játszani, de a dobos későn érkezett meg az előadásra.
- Együtt hozták létre a bandát, de a dobos később csatlakozott hozzájuk."
az előadásra = a terembe, ahol játszottak (csak nem lapoztam vissza, hogy szó szerint hogy is írta)
Egyébként sem tudhatja mindenki, hogy hogy mondják a zenében...
Én vagyok az egyetlen, akinek nagyon nem teszik ez a mondat?
Alapból kijelenti azt, hogy együtt kezdtek, mégis a vessző után ezt meg is hazudtolja. Kellene egy tárgy, hogy mit kezdtek együtt vagy a vessző van rossz helyen. Mert talán így értelmesebb lenne:
They started together but the drummer, who came in late.
Szóval: együtt kezdték kivéve a dobost, mert ő későn csatlakozott be.
Mert ismerem ezt úgy, hogy pl: The drums came in late = egy zenében a dob nem az elejétől kezdve, hanem később szólalt meg/ csatlakozott a zenébe. Szóval maga a jelentést/ verziót ismerem, de ez a mondat nagyon értelmetlennek tűnik.
Valaki meg tudja magyarázni? Miért kezdi úgy h együtt kezdték, mikor nem kezdték együtt...?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!