Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mást is zavarnak az ilyen...

Mást is zavarnak az ilyen kifejezések? Még milyen hasonló példákat tudtok, ami bántja személyesen a fületeket?

Figyelt kérdés

Engem pl. az alábbiak idegesítenek:

„Imádás van" (pl. nyilvánosan üzenve szeretteknek közösségi médiában.)

Vagy amikor ezt mondják: „A mai egy igazi „imádom nap" ", vagy: „Jajj, az xy olyan tipikus „nem szeretem ember" ",stb.

„Hatalmas respect neki!" Ezt sose tudtam értelmezni. Miért nem lehet azt mondani, hogy „Hatalmas gratula neki", vagy méginkább pl. „Le a kalappal előtte". Ha úgy használnak idegen szavakat, hogy magyarul ragozzák az nem zavar, de ha önmagában használnak idegen szót úgy, hogy magyarul is ki lehetne fejezni, az igen. De ez a respect valahogy különösen zavar.

Többszörös becéző kicsinyítések, vagy nem is tudom, minek mondjam, pl. „édibédi", „tündibündi", kivéve, ha már eleve szatirikusan használják őket.

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Más is van így valamivel?

jan. 22. 19:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
60%
Nem.
jan. 22. 19:23
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a "mindent is" kifejezéstől vagyok rosszúl, meg a báttya, tesó megszólításoktól.
jan. 22. 19:30
 3/25 A kérdező kommentje:
A „mindent is" valóban borzalmas szerintem is, azonban ezt láthatóan az emberek jó része nem így gondolja. Jóval gyakoribb, mint amiket én soroltam fel. Már inkább le se írtam őszintén szólva, hogy ne ugorjanak nekem. Örülök hogy más is így érzi.
jan. 22. 19:36
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is örülök kedves Kérdező, hogy te is így gondolod :) 2es voltam :)
jan. 22. 19:38
 5/25 anonim ***** válasza:
65%
Nem, mert jobb dolgom is van.
jan. 22. 20:28
 6/25 BringaManó ***** válasza:
100%

"A „mindent is" valóban borzalmas szerintem is, azonban ezt láthatóan az emberek jó része nem így gondolja."

amiket te írtál, azok is tipik* olyan dolgok, amiken folyamat* fennakadnak egyesek – de azokról is elmondható, hogy az emberek jó része láthatóan nem gondolja borzalmasnak.

am* persze, lehet ezeken szörnyülködni, semmi gond, az idősebbeket mindig is zavarta a fiatalok nyelve, ez természetes, egészséges. (csak ne akarj átnevelni másokat – de szerencsére ennek semmi jele. :-)

* ;-)

jan. 22. 21:52
 7/25 A kérdező kommentje:
#6 fiatal bsgdok
jan. 22. 22:15
 8/25 A kérdező kommentje:

*Fiatal vagyok, és a mindent is-t én már sajnos azoknál is gyakrabban látom, mint amiket én írtam.

#5 Nyilván nekem is vannak jobb dolgaim, de attól még egyszerűen rosszul néz ki számomra, ha ezeket látom.

jan. 22. 22:18
 9/25 anonim ***** válasza:
70%

Fizikálisan szó használata mindenhol, pedig nem mindegy, hogy fizikálisan vagy fizikailag.

A borzalmas "A macska fel van mászva a fára." szerkezet használata.

Végül: "legoptimálisabb".

jan. 22. 23:43
 10/25 Sanyi2025 ***** válasza:
26%

"utakon"

mert japánnak hangzik.

jan. 23. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!