Mást is zavarnak az ilyen kifejezések? Még milyen hasonló példákat tudtok, ami bántja személyesen a fületeket?
Engem pl. az alábbiak idegesítenek:
„Imádás van" (pl. nyilvánosan üzenve szeretteknek közösségi médiában.)
Vagy amikor ezt mondják: „A mai egy igazi „imádom nap" ", vagy: „Jajj, az xy olyan tipikus „nem szeretem ember" ",stb.
„Hatalmas respect neki!" Ezt sose tudtam értelmezni. Miért nem lehet azt mondani, hogy „Hatalmas gratula neki", vagy méginkább pl. „Le a kalappal előtte". Ha úgy használnak idegen szavakat, hogy magyarul ragozzák az nem zavar, de ha önmagában használnak idegen szót úgy, hogy magyarul is ki lehetne fejezni, az igen. De ez a respect valahogy különösen zavar.
Többszörös becéző kicsinyítések, vagy nem is tudom, minek mondjam, pl. „édibédi", „tündibündi", kivéve, ha már eleve szatirikusan használják őket.
Hirtelen ezek jutottak eszembe. Más is van így valamivel?
"A „mindent is" valóban borzalmas szerintem is, azonban ezt láthatóan az emberek jó része nem így gondolja."
amiket te írtál, azok is tipik* olyan dolgok, amiken folyamat* fennakadnak egyesek – de azokról is elmondható, hogy az emberek jó része láthatóan nem gondolja borzalmasnak.
am* persze, lehet ezeken szörnyülködni, semmi gond, az idősebbeket mindig is zavarta a fiatalok nyelve, ez természetes, egészséges. (csak ne akarj átnevelni másokat – de szerencsére ennek semmi jele. :-)
* ;-)
*Fiatal vagyok, és a mindent is-t én már sajnos azoknál is gyakrabban látom, mint amiket én írtam.
#5 Nyilván nekem is vannak jobb dolgaim, de attól még egyszerűen rosszul néz ki számomra, ha ezeket látom.
Fizikálisan szó használata mindenhol, pedig nem mindegy, hogy fizikálisan vagy fizikailag.
A borzalmas "A macska fel van mászva a fára." szerkezet használata.
Végül: "legoptimálisabb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!