Mit tennél ha a gyereked egy hasonló korú transznemű fiatallal kezdene barátkozni, először csak online, aztán személyesen is? Tiltanád vagy elfogadnád?
Ki is röhögném a szüleimet, ha ezt meg akarnák szabni nekem
🙉
Miért tiltanám? A fiam egyik osztálytársnője, akivel már oviban is egy csoportba járt, az utóbbi 2 évben azt kéri, hogy fiú néven szólítsuk. Az elején a tanárok is betudták hóbortnak, de mostanra megszokták és elfogadták, Gabi most már Gabesz. Amúgy, ha nem tudnám, hogy ő biológiailag lány, akkor kinézete alapján meg sem tudnám mondani.
Miert is tiltanám rőle a fiamat? Ő továbbra is ugyanaz a kedves és udvarias gyerek, akit eddig is ismertem. Ha neki így jobb, akkor hajrá. Nem a neme alapján ítélem meg az embereket!
Nekem van egy transznemű ismerősöm. Általánosban osztálytásak voltunk. Már alsóban is mondta, hogy nem szereti, a Zoli nevet, hívjuk Annának. Gyönyörűszép kisfiú volt, tényleg inkább feminin vonásokkal.
Zoli most már hivatalosan is Anna, minden műtéten túl van, 35 éves, van egy férje, a férje hozott a hazasságukba 3 gyereket (megözvegyült) Mind boldogok.
Akkoriban nem nagyon ismertük ezt a transzneműség jelenséget, de mindenki elfogadta, kamaszként meg felnőttként is szerették. De nyilván voltak akik beszóltak naki amikor szoknyát vett fel, amikor megnövesztette a haját, amikor ékszereket kezdett hordani. De a többség szerette, elfogadta és soha nem tiltottak minket, gyerekeket tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!