Melyiket jelenti ez a mondat angolul?
"Miért kezdi úgy h együtt kezdték, mikor nem kezdték együtt...?"
Hát mert egy együttesről van szó, és a többiek együtt kezdték, csak hát a dobos ugye...
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
#20 Nagyon jó, hogy te is kommenteltél! Mivel azt írtad, hogy "Mert ismerem ezt úgy", akkor te találkozol az angol zenei beszédben a "come in" tényleges használatával.
Tehát akkor amit mi magyarul úgy mondunk, hogy "a zeneszámon belül egy hangszer később szólal meg", annak a kifejezésére angolul a "come in" is használható lehet.
Akkor most így világos lett, hogy a "come in" ezt az "ütembe belépést" is jelentheti, és KONKRÉTAN EBBEN A MONDATBAN azt jelenti.
"Akkor most így világos lett, hogy a "come in" ezt az "ütembe belépést" is jelentheti, és KONKRÉTAN EBBEN A MONDATBAN azt jelenti."
Hát én meg pont most bizonytalanodtam el, hogy arról van-e szó, hogy "a zeneszámon belül egy hangszer később szólal meg", vagy arról, hogy "hibát vét a dobos, és nem jókor, hanem egy tizedmásodperccel később indítja az ütemet, mint kéne"...
20as vagyok: Egyik példa NF The search című zenéje 1:22-kor - kérdezi, hogy hova lett az ütem és erre beindul a dob és mondja, hogy: Oh, ain't that somethin'? Drums came in, you ain't see that comin' - szóval hogy úgymond beindult a dob. Nehéz magyarra lefordítani, de hallgasd meg és lehet megérted a jelentést.
https://www.youtube.com/watch?v=H0BXMUdyIKA
Nagyon sokat lehet tanulni zeneszövegekből, sokkal modernebb angolt lehet így tanulni és jobban megjegyzed a jelentést a szavaknak. Persze nyelvtanilag nem mindig helyesek, sőt, de ha van alapod, akkor úgyis meg tudod különböztetni a helyes és a szöveg/ritmus miatt átírt szavakat.
Szóval 23-as, nem hiba miatt, hanem csak kijelenti hogy elkezdett játszani a dobos a zenén belül.
#24 Köszi még egyszer! :D
#25 Nem tudom, azt talán már külön bele kell foglalni a mondatba. (Vagy talán konkrétan a hibás belépésre is létezik egy phrasal verb :D )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!