Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egy angol nyelvû szinkrontolmá...

Egy angol nyelvû szinkrontolmács C2-es szinten tud angolul?

Figyelt kérdés

Egy magyar tolmács aki angol nyelvû szinkrontolmácsként dolgozik,milyen szinten tud angolul?

C1 vagy C2?

Hova lehet behatárolni?

Mi a különbség egy komoly tudású és hiteles angol nyelvtanár és egy szinkrontolmács nyelvtudása között?

Melyikük tudása nagyobb?

Egy angol tanárnak átlagban milyen szintû nyelvtudása van ?

2021. okt. 22. 17:55
1 2 3 4
 11/31 Thunderfairy ***** válasza:
56%
Én úgy tudom hogy az angol tanároknak C1 szinten kell mindenképpen lenniük.
2021. okt. 24. 14:00
 12/31 anonim ***** válasza:
18%

"Én úgy tudom hogy az angol tanároknak C1 szinten kell mindenképpen lenniük."

Ha elég műveltek, akkor valószínűleg van C1-es az angoltudásuk, igen, ha már angolnak születtek, így az az anyanyelvük.

2021. okt. 24. 15:29
 13/31 anonim ***** válasza:
Szóval, #8, hol vannak a példák a "vannak magukat angoltanárnak vallók, és olyan sületlenségeket bírnak írni, hogy ihaj"-ra?
2021. okt. 26. 10:14
 14/31 anonim ***** válasza:
64%
13.: Hagyd csak, 8-aska nyilván zsigerből utálja a tanárokat, és bármit elhisz, ami ezt alátámasztja. A tanárok al-kal-mat-la-nok!!! Mi más...
2021. okt. 26. 18:16
 15/31 anonim ***** válasza:

13, 14: Igazatok van, kicsit elragadtattam magam, és csúnyán általánosítottam, bizonyára azért, mert nekem sosem voltak jó, jól magyarázó angoltanáraim. Ezért elnézéseteket kérem.

Sajnos pl. a Present Perfect használatát egy angoltanár sem tudta nekem úgy elmagyarázni, hogy meg is értsem – persze, lehet, velem volt a baj...

De ha már így összefutottunk, szeretnélek megkérni titeket – már ha még szóba álltok velem az előzmények után –, hogy írjátok le, ti hogyan szoktátok a Present Perfect használatát, célját elmagyarázni és megértetni a lényegét a diákjaitokkal.

2021. okt. 27. 09:46
 16/31 anonim ***** válasza:
53%

"ti hogyan szoktátok a Present Perfect használatát ... elmagyarázni és megértetni a lényegét a diákjaitokkal"

Diákja válogatja. Eleve nem mindegy, hogy milyen szinten van a diák és hogy mit szeretnénk elérni (merthogy nyilván nem azt, hogy egyik napról a másikra tökéletesen tudja használni mindenféle helyzetben, mindenféle jelentésében, stb.).

Egyébként meg így is úgy is éveken át magyarázza a legjobb angoltanár is, főleg, ha magyar anyanyelvű diákokat tanít, mert ez olyan igeidő, ami a magyarban nagyon nincs. Aki nem tudja elfogadni, hogy léteznek ilyen dolgok a világon, hanem abból indul ki, hogy ha ő valamit nem ért meg elsőre, akkor a tanár a hülye, az nagyon megnehezíti a dolgát saját magának is, meg a tanárnak is egyszerre.

"ti hogyan szoktátok a Present Perfect ... célját elmagyarázni"

Célját? Hát az nincs neki. :D Ez egyszerűen csak egy nyelvi jelenség, mint a villámlás meg a mennydörgés: teljesen cél nélkül létezik, csak úgy van, mert kialakult és még nem kopott ki a nyelvből. Együtt kell tudni élni vele.

2021. okt. 27. 10:19
 17/31 anonim ***** válasza:

"Eleve nem mindegy, hogy milyen szinten van a diák"

Tegyük fel, hogy a diák már magabiztosan használja a Past Simple-t, sőt, a Present Perfect képzésével is már tisztában van, de nem érti, mi a különbség pl. a "She lost her husband" és a "She has lost her husband" jelentése között, és hogy mikor kell a Present Perfectet használni a Past Simple helyett. Hogyan magyaráznád el neki?

2021. okt. 27. 11:25
 18/31 anonim ***** válasza:

""She lost her husband" és a "She has lost her husband" jelentése között, és hogy mikor kell a Present Perfectet használni a Past Simple helyett. Hogyan magyaráznád el neki?"

Te most itt vizsgáztatni próbálod az angoltanárokat, és ha nem jól válaszolunk, akkor megint visszahelyezkedsz a minden tanár hülye álláspontra? :)

Jól van, tessék: olyasmit mondanék neki, hogy az a különbség, hogy az első mondat inkább a múltról beszél (ha nem is nevezi meg, hogy mikor volt az), vagyis arról, hogy akkor régen mi történt (meghalt a férj), a másik meg inkább arról, hogy most mi újság (vagyis arról, hogy tökmindegy, mikor halt meg a férj, a nő momentán özvegy).

És akkor a diák reakcijától függne, hogy hogyan tovább, attól, hogy milyen képet vág, hogy mit kérdez vagy milyen megjegyezést fűz hozzá. De bárhogyan is folytatnám, valószínűleg nem lenne elég világos neki, hogy mi is a helyzet, és akkor jönne még húsz másik példamondat, aztán még negyven, aztán foglalkoznánk inkább mással, mert nem a Present Perfect az élet célja, és bármit is csinálnánk, közben újabb és újabb Present Perfectben levő mondatokkal is találkozna (de már nem olyan nagy sűrűségben), így fokozatosan tisztulna a kép (akkor is, ha ez nem tudatosulna a diákban menet közben), és amikor újra visszatérnénk a Present Perfect célzatos gyakorlására, akkor már előrébb lennénk.

2021. okt. 27. 12:35
 19/31 anonim ***** válasza:
Köszönöm, ez egy elég jó megfogalmazás.
2021. okt. 27. 15:45
 20/31 A kérdező kommentje:
Továbbra is a feltett kérdésre várom a hozzászólásokat...
2021. okt. 27. 17:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!