Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egy angol nyelvû szinkrontolmá...

Egy angol nyelvû szinkrontolmács C2-es szinten tud angolul?

Figyelt kérdés

Egy magyar tolmács aki angol nyelvû szinkrontolmácsként dolgozik,milyen szinten tud angolul?

C1 vagy C2?

Hova lehet behatárolni?

Mi a különbség egy komoly tudású és hiteles angol nyelvtanár és egy szinkrontolmács nyelvtudása között?

Melyikük tudása nagyobb?

Egy angol tanárnak átlagban milyen szintû nyelvtudása van ?

2021. okt. 22. 17:55
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
19%
Egy átlagos angoltanárnak jó esetben B2-es szintű nyelvtudása van. Én amikor nyelvvizsgáztam, simán többet tudtam a tanáromnál (nyilván nem neki köszönhetően tettem le a sikeres vizsgát).
2021. okt. 22. 18:15
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez most kb. olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy egy sebésznek vagy egy háziorvosnak van nagyobb orvosi tudása. A háziorvos nyilván nem fogja megműteni a vakbeled, míg ha nagyon kéne akkor a sebész valószínűleg el tudná látni az ő feladatait is, de két külön szakma, és nem korrekt ilyen szemszögből összehasonlítgatni őket.
2021. okt. 22. 20:10
 3/31 anonim ***** válasza:
74%
Az átlagos angoltanár sikerrel vizsgázott C2 szintű vizsgát a képzés során.
2021. okt. 22. 20:21
 4/31 anonim ***** válasza:
22%
3: Te hol élsz? Mert Magyarországon sajnos ez távol áll a valóságtól. Bárcsak úgy lenne!
2021. okt. 22. 22:06
 5/31 anonim ***** válasza:
77%
4: Magyarországon, angoltanárokkal jó barátságban. :D :D :D
2021. okt. 23. 07:41
 6/31 anonim ***** válasza:
80%

Angol tanárképzés első évfolyamán le kellett tennem egy Proficiency vizsgát, enélkül nem engedték volna tovább. Azt hiszem, az a "kiemelt felsőfokú" a magyar rendszerben. Mondanom se kell, eleve már a felvételi beszélgetés angolul folyt, angol anyanyelvű kollégával.

Szinkrontolmácsolást ennek ellenére nagyon ritkán vállalok, és csak olyan témában, amiben 25 éve nagyon otthon vagyok, évente ugyanazt mondják el.

2021. okt. 23. 08:28
 7/31 anonim ***** válasza:
72%

6, Az elmúlt 25 évben azért volt ami változott akkor. Az első évfolyamos proficiency exam ma simán C1 szintű, magyarul nem is emlegetik kiemelt felsőfokú néven. Felvételi vizsga sincsen már jó ideje a felsőoktatásban.

Egyébként elhiszem, hogy van az angoltanárok közt, aki C2 szinten tud angolul, de az átlag messze van ettől, és igen sokat kéne képeznie magát, ha szinkrontolmács akarna lenni.

2021. okt. 23. 08:41
 8/31 anonim ***** válasza:
19%
5: A fiatalabbak talán, de a tanárok zöme 40+-os, náluk azért bőven vannak hiányosságok. Itt a Gyakorin is vannak magukat angoltanárnak vallók, és olyan sületlenségeket bírnak írni, hogy ihajj.
2021. okt. 23. 09:56
 9/31 anonim ***** válasza:
64%

"de a tanárok zöme 40+-os, náluk azért bőven vannak hiányosságok"

Mint minden szakma képviselőiben, a zöldséges eladótól az agysebészig, ugyanazt a vizsgákat teszik, és mégis, van, aki jó, van, aki nem.

Az én tanár barátaim pont 40+-osok, és pont ők tűnődtek azon, hogy hivatalos C2-t tesznek, mert azt kevésbé gecmahernek tartották, mint az egyetemit, szóval lufira futottál ezzel a témával.

"Gyakorin is vannak magukat angoltanárnak vallók, és olyan sületlenségeket bírnak írni, hogy ihajj"

Rámutatnál mondjuk vagy öt ilyen nyilatkozatra?

2021. okt. 23. 18:23
 10/31 anonim ***** válasza:
41%

"Egy angol tanárnak átlagban milyen szintû nyelvtudása van ?"

Hat ha angolok, akkor azert atlagban angol anyanyelvuek, ugyhogy...

2021. okt. 24. 04:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!