Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar nyelv ismerete az előny?

A magyar nyelv ismerete az előny?

Figyelt kérdés

A magyar nyelv fejlettsége, különlegessége, gondolati, képi, érzelmi kifejezőképessége vitathatatlan.

Csodálatos lehetőségek rejlenek benne. Elit tudományos és kulturális tudományos nyelvként lehetne használni.

Csak a beavatottak, akik beszélik, tudnának vele élni, érvényesülni, dolgozni.

Kifejezőképessége túlszárnyalja bármely világnyelvet.

Tudomásom szerint Izraelben is sokan beszélnek magyarul. Tudósok, művelt emberek, üzletemberek, stb.

A világ meghatározó elitjének a nyelve lehetne a magyar nyelv néhány évtizeden belül.

2021. szept. 10. 10:30
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Annyiból nevezhetjük különlegesnek, hogy a két legközelebbi nyelvrokonunk is már kihalófélben van alig 900-10000 beszélővel (Khanty és Mansi).

Végül is a magyar bizonyos értelemben tényleg nehezebb a nyelvtan miatt. De minden más értelemben könnyebb a kínai, ha az írást nem nézzük mert az emberenként változó, hogy kinek nehéz és kinek nem. De hangsúlyozásból azért a magyarban bonyolultabbak a szabályok még akkor is ha csak főhangsúlyt használunk (A szó első szótagja hangsúlyos). A mondati dallamelemekről meg inkább ne is beszéljünk a magyarban. S ezzel talán fel is soroltam hármat a külföldi tanulók rémálmaiból.

Tudtommal én átlag ember vagyok, mégis használom a 200 valahány szinonimánk nagy részét. Az meg téves állítás, hogy csak 4-5 kell használatban, mert azért egy lassú tóparti romantikus sétára csak nem mondod, hogy caplat, kolbászol, rohan. Erre például az andalog szót használjuk. Tehát attól mert soknak speciálisabb használata van attól még nem lesz felesleges. :)

2021. szept. 21. 06:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!