Csak én nem értem miért vannak ki akadva az emberek amikor egy magyar merészelt angol szót bele tenni a magyar mondatba?
Figyelt kérdés
És akkor jönnek az olyanok hogy 'miért beszélsz half angolul?'
Nem mindegy hogy ki hogy beszél?
2021. aug. 15. 17:34
21/24 anonim válasza:
#20 de mondjuk ha én egy emotional support dog-ról beszéltem, azt fordítsam lelki támasz kutyának? :D Most utánanéztem, hogy lelki rehabilitációs kutyának nevezik. Hát tudod mikor jutna ez az embernek eszébe, mikor sosem hallottam még így. Ha valaki sok filmet meg videot néz angolul, annak a nyelvére előbb jönnek így a szavak, mint magyarul és inkább mondom így, minthogy 10 percig gondolkozzak a magyar megfelelőjén. Aki meg annyira nem tud angolul, hogy ezeket nem érti, az tanuljon meg, manapság alap dolog lenne...
22/24 A kérdező kommentje:
17-es köszönöm a választ :D
2021. aug. 17. 14:41
23/24 anonim válasza:
#21 Én olyat, hogy emotional support dog magyar beszédben életemben nem hallottam és szerintem erőltetetten is hangzik. A cringe pl. még oké mert magyar kifejezés nem igazán van rá, de amiről írsz azt magyarul terápiás kutyának hívják. Ha beírod itt a gyk keresőbe hogy terápiás kutya a azután pedig azt, hogy emotional support akkor lesz különbség a találatok száma között. Ez is igazolja, hogy inkább a terápiás kutya a helyesebb kifejezés rá.
24/24 anonim válasza:
Nem az a baj. Az, hogy előbb felhozza példának, majd beismeri, hogy nem tudott annyi mentális teljesítményt összeszedni, hogy utánanézzen, hívják-e ezt már valahogyan magyarul. Aranyosi Péter showder klubos humorista mondása a: hát itt tartunk. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!