Titeket nem bosszant kicsit, mikor magyar emberek igyekeznek "külföldiesen" ejteni szavakat?
Akkor "jogurt" marad. Úgy jó? Vagy a telefon is lehet "telifon" akkor :)
Van nálad telifon?
Egem nem bosszant, sot jo az ha igyekszik az ember ugy kiejteni a szavakat ahogy azt kell. Az amerikaiak csinaljak azt hogy a kulfoldi szavakat is angolosan ejtik es ha mondod nekik hogy BMW akkor csak neznek mert az nekik BIEMDABOLJU.
Engem az idegesit amikor magyarok olyan dolgokra hasznalnak angol szavakat amit az angol anyanyelvuek sem ertenek vagy nem tudjak mire gondolsz.
Pl a home office ami Magyarorszagon azt jelenti hogy otthonrol dolgozol, de Amerikaban a home office az egy fizikai iroda az otthonodban, semmi koze ahhoz hogy otthonrol dolgozol e vagy egyaltalan irodai munkat vegzel el, eleg ha van egy helyseged amiben van szamitogep, papirok meg pl nyomtato es az az office. Amerikaiak home office helyett csak annyit mondanak hogy working from home, tehat otthonrol dolgozni.
Ez most csak egy pelda de van meg sok mostanaban felkapott szo amit nem ugy hasznalnak az emberek ahogy kell vagy olyan roviditesek amit kulfoldon nem ismernek es valocsinuleg angol szobol alakitottak ki.
Nemreg hallottam a konteo szot, nem tudtam mit jelent de rajottem hogy osszeskuves elmeletre mondjak ezt es valoszinuleg a conspiracy theory roviditese lenne mint Con-theo, csak K-val es h nelkul.
26: Ez olyan, mint a happy end – ilyen sincs az angolban, ők úgy mondják: happy ending.
De el kell fogadni, hogy az átvett szavak, kifejezések a célnyelvben torzulhatnak, ill. eltérő jelentést kaphatnak.
27: Ezt a béemfau-t nem értem. Az a BMV kiejtése lenne, a BMW németül is béemvé.
Nem gondolom hogy erőltetett, maximum annak lehet az, aki mindig magyarosan ejtette és már dacból sem változtat rajta ha megtudja a helyes kiejtést.
Mondjuk azon én is meglepődtem hogy a nagybátyám fran-nak mondja a frankot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!