Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Titeket nem bosszant kicsit,...

Titeket nem bosszant kicsit, mikor magyar emberek igyekeznek "külföldiesen" ejteni szavakat?

Figyelt kérdés
Müntyen, Szófempton (Southampton), ennyi erővel lehetne Londont is "lándön" módra ejteni. Mégse ejti senki így egy magyar mondatban. Vagy igen? Vagy van, aki a joghurtot is "nemzetközileg" jogurtnak ejti?

2021. márc. 12. 10:21
1 2 3 4
 1/39 anonim válasza:
77%
Sok szabadidőt van
2021. márc. 12. 10:24
 2/39 anonim válasza:
71%
szabadidőd *
2021. márc. 12. 10:25
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Vannak tulajdonnevek, melyeknek van magyar megfelelője, vannak, amiknek nincs. A Londonnak van: [london]. Épp abból tudjuk, hogy van neki, hogy nem [lándön]-nek ejtjük. A Southamptonnak viszont nincs, és mivel nincs, ezért nem is lehet számonkérni, hogy valaki miért nem a magyar megfelelőjével ejti – hiszen nincs neki. Kis túlzással mindenki úgy mondja, ahogy akarja. ;)
2021. márc. 12. 10:39
 4/39 anonim ***** válasza:
91%
Fura ismerőseid lehetnek, akik München-t ty-vel ejtik... :-DDDD
2021. márc. 12. 10:40
 5/39 anonim ***** válasza:
82%
Inkább ejtem müntyhen-nek, mint münken-nek vagy münhen-nek. Nem is beszélve a müncsenről.
2021. márc. 12. 11:48
 6/39 anonim ***** válasza:
35%

Nekem van olyan rokonom, aki a mondat közepén egy adott szót random angolra vált. Engem személy szerint nagyon irritál. Pl.:

megkérdeztem, hogy mivel fogunk fizetni a kajáért, erre ő:

- majd hozok ki cash-t és azt add oda a futárnak

- kár, hogy csak a background effekteket lehet változtatni ezzel a filterrel.

Szerintem csak villogni akar, hogy tud angolul.

2021. márc. 12. 12:03
 7/39 anonim ***** válasza:
44%
6: Ezek a kifejezések szinte már beépültek a magyarba. Inkább az zavar hogy te nem tudsz angolul.
2021. márc. 12. 12:12
 8/39 anonim ***** válasza:
83%
6-os te is randomot írsz a véletlenszerű helyett, ne villogjál.
2021. márc. 12. 12:14
 9/39 anonim ***** válasza:
41%
Yes, engem zavar. Nagyon angry vagyok miatta.
2021. márc. 12. 12:17
 10/39 anonim ***** válasza:
58%
6# tévedésbe vagy, idén fogok nyelvvizsgáni. Az a bajom, hogyha van egy szép, saját nyelvünk, akkor miért kell másikat használni? Rengeteg szinonimánk van minden szóra, használjuk azokat.
2021. márc. 12. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!