Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy lehetne legjobban magyaro...

Hogy lehetne legjobban magyarosítani azt, hogy "Magical Girl"?

Figyelt kérdés

Japánul "Mahou Shoujo", vagyis olyan női szuperhős, többnyire fiatal lány, aki valamilyen varázserővel menti meg a világot, néha varázspálcája, varázstükre, varázsmikrofonja van, rengeteg szívecske, csillámpor meg ilyenek segítségével.

Mint a Tokyo Mew Mew vagy Winx Club.

2020. júl. 19. 09:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mágikus lány. Máshogy nem lehet. A mahou egyébként mágiát, vagy mágust jelent japánul. Attól függ, melyik kanjival írják.

A Winx Club pont nem anime. Inkább mondanám a Sailor Moont, ami nagyon ismert, vagy a Tokyo Mew Mew is jó, esetleg a Wedding Peach és a nem habos-babos Mahou Shoujo Madoka Magica.

2020. júl. 19. 09:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem is írtam, hogy anime, tudom, hogy olasz, viszont az is magical girl rajzfilm. A példákat csak azért hoztam, hogyha valaki nem tudná. Legjobban a Card Captor Sakurát szerettem volna írni, őszintén szólva.
2020. júl. 19. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Varazslatos lany
2020. júl. 20. 09:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Varazslany
2020. júl. 20. 09:41
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Wonder Girl - Csodalany
2020. júl. 20. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!