Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A nők miért nézik le a fizikai...

A nők miért nézik le a fizikai munkát végző férfiakat?

Figyelt kérdés

Egy vidéki nagyvárosban élek egy szinte mindennel foglalkozó cégnél dolgozom jelenléeg 3 hete a zebrákat valamint a közlekedési jeleket festjük újra.Az elmúlt pár napban egy szórakozóhely környékét csináltuk.

Megmondom őszintén számítottam a beszólogatásokra...fiúktól.

Csakhogy a fiúk az elmúlt napokban egy szót sem szóltak hozzánk sőt....tegnap este egy 2 bmw-ből álló menő több fős fiúcsapat normálisan intelligensen megállt és megkérdezték hogy most akkor hol és merre is tudnak elmenni.

Viszont a lányok .....dúrva és undorító beszólásai még most is itt csengenek a fülemben.Kikiabáltak a kocsikból sőt volt aki még a taxi ablakát lehúzva osztott ki minket.

Alja embereknek elhordva minket.

Komolyan most én érezzem magam szarul azért mert ebben a válságos időben elvállalok minden lehetséges munkát???

Jó persze értem én hogy nekik könnyebb hiszen egy nő ha jól néz ki akkor úgy is fog magának valami gazdag fácánt aki kényezteti....szóval nem vágyom én arra hogy ők velem akarjanak járni....csak legalább maradnának csendben.

Ja és még akikkel együtt dolgozom 1 valakinek van szakmunkása a többinek(nekem is)érettségink van.Szóval még azt sem lehe ránk mondani hogy hú de tanulatlanok lennénk.

Szóval miért van az hogy a nők szemében 100x inkább férfi egy anyuci által eltartott 26évesen semmihez nem értő de kocsival lakással rendelkező(anyuci-apuci)nyálgép mint egy olyan férfi aki sok mindenhez ért és tényleg még a sz@rlapátolást is elvállalja hogy legyen pénzze é megtudjon élni.

2010. ápr. 18. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
93%

A fizikai munkások hordják a vállukon a világot. Rájuk van a legnagyobb szükség, én nagyra becsülöm a munkájukat. Mert őszintén, ki nélkül lenne meg könnyebben a társadalom? Pék nélkül, takarító nélkül vagy key account manager nélkül? Amúgy egyetemi diplomám van (közgazdasági egyetem), de soha nem néztem le azt, akinek alacsonyabb a végzettsége, sőt inkább felnéztem rá (komolyan). Jóban is vagyuk velük (szakmunkások, takarítók, diplomások által gyakran lenézett emberek), általában eleinte el sem akarják hinni, hogy én is diplomás vagyok, azt mondják túl normális vagyok hozzá :D. Volt egyetemen a kollégiumban egy szobatársnőm, szerinte aki kétkezi munkát végez, az megérdemli, mert nem tanult. Mondom neki, nagyszerű, ha mindenki diplomás irodai dolgozó lenne, ki vezetné a vonatot, ki takarítana, ki árulna a boltokban, ki sütné a kenyeret. Ez eszébe se jutott a nagyokosnak. Láthatjátok, kedves kétkezi munkások, a diploma nem jelent semmit, én elég sok olyan többdiplomást ismerek, akinek ha a saját erejéből kellett volna boldogulnia, és nem anyuci-apuci nyomta volna a háttérből, akkor kb. sz.armerő se lenne. Többre becsülöm azt a nehéz sorból származó szakmunkást, aki tesz a boldogulásáért, mint egy ilyen elkényeztetett, gondolkodásra képtelen "értelmiségit". De a diplomások közt is van normális, azért ne higyjétek, hogy mindenki olyan, mint az itt megszólaló 20 éves lány (aki mellesleg mégcsak nem is diplomás :D). Neki csak annyit, hogy fogsz te még akkora pofonokat kapni az élettől anyukám, hogy ihaj. Láttam már jópár hozzád hasonlót pofára esni. Intelligens, magát értelmiségnek tartó ember nem néz le senkit. Mert aki igen, az csak saját magát járatja le, senki mást. Kár, hogy emberséget nem tanítanak egy egyetemen sem.

Végül egy vicc:

Kannibál törzset alkalmaz egy világcég, az afrikai leányvállalat őrző-védőinek. Tartanak tőle, hogy el-eltűnnek majd alkalmazottak, de semmi gond, mert a törzsfőnök Aghwopakitru-ra felesküdött hogy nem fognak megenni senkit legfeljebb csak a konkurenciától.

Fél évvel később eltűnik az egyik takarító. Miután a körzete piszkos marad, keresni kezdik, nem találják. Összedobolják a kannibálokat, a törzsfőnök a rendőrök szeme láttára mindenkit megesket az összes szellemre, hogy ők ilyet nem (t)esznek... Nyomozók elmennek. A törzsfőnök rákérdez:

- Ki volt az?!? Hátulról egy ifjú kannibál halkan beszól: ő volt. A törzsfőnök erre:

-"Vazze..."!!!, nem megmondtam, hogy a takarítókat ne bántsátok! Itt olyan jó helyünk van! Hat hónap alatt megettük a managementet, a kontrolling osztályt, a financial monitoringosokat, a strategic finance departmentet, a marketingeseket, az asset optimalisation expertise workgroupot, és a corporate customers relations officert, de a kutya se vette észre! Erre te megzabálsz egy dolgozót...!

2010. ápr. 18. 18:56
 62/79 anonim ***** válasza:
82%
utolsonak: 1000 x LOL :D =]
2010. ápr. 19. 01:40
 63/79 anonim ***** válasza:
89%

Dolgozni Magyarországon szégyen. Ez tény. Lúzerségnek tartják. A menő valahogy máshogy "szerzi" a pénzt, nem munkával. Magyarországon abszolút menő a "vállalkozó" (az idézőjel nélküli vállalkozó nem mindig ér rá nők előtt illegetni magát, ezért ő kevésbé látható a nők számára) vagy a "menedzser". (Németországban viszont a mérnök a menő, a menedzsert egy kissé kétes, idegesítő ugribugrinak tartják).

Ha már mindenképpen dolgozol, a mai magyar felfogás szerint legalább ne a kezeddel dolgozz, mert az mindennek az alja. Inkább ülj egy irodában kék ingben, mert a feudális felfogás szerint addig úr az ember, amíg a munkában nem piszkolja be a kezét.

Ha nem bírod elviselni, hogy lenéznek, amiért dolgozol, akkor emigrálj Norvégiába, Hollandiába, Dániába vagy más hasonló helyekre, ahol egészen más a hozzáállás.

2010. ápr. 19. 07:28
 64/79 anonim ***** válasza:
47%
akinek érettségije van az tanult ember, akinek csak szakmunkása, az tanulatlan? hmmm, a kérdezővel is van némi probléma....
2010. ápr. 19. 11:32
 65/79 anonim ***** válasza:
69%

Értelmes,komolyabb hölgyek biztosan nem szólogatnak be,ezek olyan ostoba ,nagypofájú kis csitrik lehetnek,akik még kicsit messzebb vannak attól,hogy munkájuk legyen,de ha majd elvégzik az iskoláikat(már,ha ilyen minimális IQ-val ez sikerülni fog..)akkor majd könnyen lehet,hogy a diplomájukkal kitörölhetik a feneküket és mehetnek fizikai munkára,mert esetleg csak ott lesz munkahely...

Persze az is lehet,hogy akik beszóltak,csak útszéli "macák"voltak,azokra jellemző az ilyen stílus,nem?

Néha megkell hagyni,a munkások is szeretnek elejteni egy-egy ,inkább vicces beszólást,meg füttyentgetni a lányok után.Az ilyet nem kedvelem!De attól még van sok nagyon intelligens,jómodorú,művelt szakmunkás is.Csak a munkája miatt pedig nem szabad lenézni senkit sem,mert minden munka hasznos.

2010. ápr. 19. 13:27
 66/79 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként a szakmunkások is tulajdonképp ugyanazt a középiskolai tananyagot tanulják,mint a gimnáziumba járók,csak ők még szakmát is tanulnak mellé.Akkor ki is a tanultabb?
2010. ápr. 19. 13:34
 67/79 anonim ***** válasza:
87%
utolsónak: na igen, én is erre utaltam pár sorral feljebb ;)
2010. ápr. 19. 13:36
 68/79 anonim ***** válasza:
88%
A bölcsész p icsák nézik le a fizikai munkásokat, pedig utóbbiak többnyire okosabbak...
2010. ápr. 19. 23:52
 69/79 anonim ***** válasza:
85%
Magyarországon megy ez egyedül.... ennyit erről az országról és a társadalma többségéről
2010. ápr. 20. 18:08
 70/79 anonim ***** válasza:

én meg jobban becsülöm a kétkezi munkát végző férfit,mindenféle irodista sznobnál!!!!!

24/L

2010. jún. 2. 09:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!