Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen idős korig tegezhet...

Milyen idős korig tegezhet egy 14 éves lány férfiakat?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Huszonéveseket nyilván simán letegezek, de a harmincas korosztállyal mindig bajban vagyok. Mert elég "ciki" azt mondani, hogy csókolom, a jó napot meg olyan hivatalos, tegezni meg nem tudom, hogy mennyire illene.

Mit gondoltok, hogyan kellene köszönnöm egy harmincas pasinak?

14/L

2011. júl. 11. 17:20
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Ezt utállom én is ebben a nyelveben a legnagyobb baromság ez a magázás, általában inkább ilyeneknek nem is köszönök
2011. júl. 11. 17:25
 2/9 anonim ***** válasza:
62%

Egyszerű..Ha úgy érzed hogy az illető még nem olyan idős hogy magázd,de nem mered tegezni,mert nem tudod hogy reagál rá,akkor kezd így a mondatot

-"Jó napot kívánok! Mónika vagyok..Tegeződhetünk?? Ha azt mondják,hogy igen,akkor a probléma megoldódott..Ha azt mondják,hogy még korai akkor sincs gond,akkor magázódni fogsz.

A magázódás szép dolog,és sokszor egy "tegeződhetünk?" kérdésre már jön is a kedvező válasz..

2011. júl. 11. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez mind szép és jó, csakhogy fiatalabb létére a Kérdező nem kérdezheti meg, hogy tegeződhetnek-e. Ennek felajánlása mindig az idősebb dolga. A Kérdező nyugodtan magázódjon (persze nem "magá"-val, hanem "Ön"-nel), és köszönjön Jó napot!-ot.
2011. júl. 11. 17:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan! Ne kérdezd meg te, hgy tegezödhetük-e, udvariatlan. Én is mindig bajban vagyok ezzel, de biztosra megyek, és jó napotot köszönök. Aztán legtöbbször csak hüledeznek, és felajánlják a tegezödést :)
2011. júl. 11. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem lehet általánosságban megmondani, teljesen személyfüggő. Engem például általában nem zavar a tegeződés, ha mondjuk látásból már ismerem az illetőt (ilyenkor szoktam is mondani, hogy nyugodtan tegezzen), de azért minden jöttment kis csírával nem akarok feltétlenül tegeződni.

F, 40+

2011. júl. 11. 17:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem például akárhány éves koromig. :)

Ugyan még csak 26 vagyok, de rühellem a magázódást, nekem is gondot okoz néha, hogy szívesen tegeznék egy idősebb ismerőst, akivel már elég jóban vagyok, de neki nem jut eszébe, nekem illetlenség megkérdezni, pedig biztosan rábólintana (sőt, töltené az italt).

Hm... 17:40-es megoldása jó - kihangsúlyozott "Szép jó napot, tiszteletem!", erre csak felvillan valami. :)

Maga engem ne magázzál. :P

2011. júl. 12. 04:47
 7/9 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem 40éves korig simán tegeződhetsz.

Elárulom neked,hogy ki nem állhatják a 30-40közti férfiak ha egy gyerek vagy fiatal magázza őket.(és ez nem csak az én váleményem)

2011. júl. 12. 18:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja főleg ha egy kamasz lány. Máris öregszem ilyenre öt évet.

35/F

2011. júl. 13. 00:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Mindig a nő ajánlhatja fel a tegeződést, ez életkortól független.
2011. júl. 16. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!