Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért csinálta ezt a buszvezető?

Miért csinálta ezt a buszvezető?

Figyelt kérdés

Van egy busz, ami a végállomáson állt, majd elindult. Még csak kb. 10 métert tett meg a lámpáig, mielőtt kikanyarodott volna. Én akkor értem oda. Gondoltam, felvesz, hisz gyakorlatilag még a végállomáson volt. Erre a szemét nem nyitotta ki. Még várt vagy 10 másodpercet, mire a lámpa zöldre váltott, tehát nyugodtan felvehetett volna. A busz is szinte teljesen üres volt, ha jól emlékszem, 1 db ember ült benne összesen. Annyira bepöccentem ezen, hogy kocsival utánamentem, megelőztem, leparkoltam, és úgy szálltam fel ugyanarra a buszra, hogy még egyszer a szemébe nézhessek.

Miért nem vett fel? Én értem, hogy biztos van valami előírás, hogy csak akkor vehetnek fel valakit, ha az a megállóban van, de ez még gyakorlatilag ott volt. Meg most őszintén, mit számított volna, ha egyszer üres volt a busz és az első megálló előtt volt? Droidok ezek, hogy betű szerint veszik az előírást? Vagy műholdon figyelik őket és kirúgják, ha megszegik?

2015. márc. 31. 18:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Én Debreceni vagyok és távolsági buszra nem lehet felszállni ha már be ér Debrecenbe, arra ott vannak a helyi buszok, de már láttam rá példát hogy felengedik arra is hogy nem. Ez is sofőr függő.
2015. ápr. 1. 14:24
 22/32 A kérdező kommentje:

"Én Debreceni vagyok és távolsági buszra nem lehet felszállni ha már be ér Debrecenbe, arra ott vannak a helyi buszok, de már láttam rá példát hogy felengedik arra is hogy nem. Ez is sofőr függő."

Nem tom, Debrecenben mi a szokás, de ha nem lehet felszállni rá, akkor minek raknak ki menetrendet?

2015. ápr. 1. 18:04
 23/32 anonim válasza:
100%

Tilos felvennie utast, és ennyi!

Ha fölvesz megbüntethetik vagy kirúghatják vagy mit tudom én... Ezen kiakadni?!

Van, aki fölvesz így is utasokat (persze ez szabályellenes), de nem mindenki. Bármilyen közel voltál a végállomáshoz, ő nem vehetett fel.

"Erre a szemét nem nyitotta ki" Miért is szemét??? Mert nem akart bajba kerülni? írom, hogy van aki nem fogja fel, hogy van akinek fontos a munkája... Ebben az országban már az is valami, ha valakinek van állása, nyilván nem azért tartja be az előírásokat, mert valami droid lenne...

2015. ápr. 1. 19:28
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre lehet, hogy csak fegyelmit kapna...

de tényleg nem értem a kérdezőt. Jó, az elején ezt még nem tudta.

De utána?

Tényleg, kérdező: dolgoztál te már valahol? Mennyi időt?

2015. ápr. 1. 19:31
 25/32 A kérdező kommentje:
Dolgoztam, bár buszsofőr még nem voltam, és nem is tervezek lenni.
2015. ápr. 1. 21:18
 26/32 anonim válasza:
33%
Jól teszed ha nem mész oda. Ott garantáltan beléd verik a szabálykövetést. :D "Droidok ezek, hogy betű szerint veszik az előírást?" Nos igen.. ez egy segédmunka besorolású dolog. Mint egy kőműves segéd.. ide mész, oda mész, ezt csinálod! Ha nem akkor mehetsz a sóhivatalba, de előtte úgy meghurcolnak és olyan ajánlólevelet adnak a kezedbe hogy soha sehová nem mehetsz többé sofőrnek. A szabályokat a "kisembereknek" be kell tartani, aki lázong azt felkötik.. ennyi. Nem lehet, SZIGORÚAN TILOS! és punktum. Rendkívül felelősségteljes és veszélyes szakma, amúgy is. Más szakmában is vannak ilyen dolgok.. szabályzat betartása erősen, és kötelezően ajánlott! Ha a fizetésed nem csak hobbi célokra kellenek.
2015. ápr. 4. 21:52
 27/32 A kérdező kommentje:

Ömm... és mit szólnál ahhoz, hogy elvégezni egy normális egyetemet és egy olyan állásba menni, ahol gondolkodni is lehet?

Egyébként félre ne érts, nem nézem le a szabályokat, sőt, szükségesnek tartom őket. Ebben az esetben sem a szabály meglétét kifogásolom, hanem a tartalmát. Az jó, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, más kérdés, hogy a szabály lehet baromság.

2015. ápr. 5. 12:26
 28/32 gago77 ***** válasza:
69%
Mar az elso kerdesnol ereztem, hogy Melyen Tisztelt Kerdezonk Felsofoku Vegzettsegu es mint ilyen, azt gondolja, h korulotte forog a vilag, de minimum azt, h a szabalyok csak akkor ertelmesek, ha Becses Szemelyevel kivetelt tesznek..:))) Mondd, te tenyleg ilyen hulye vagy, vagy csak megjatszod?? Menj autoval, ha van. Ha meg csoro vagy,h benzint vegyel bele, add el es vegyel biciklit, azzal is ki tudsz jarni a megalloba.. Nem is ertem miert akadsz fenn ilyen hulyesegen?! Sokat fogsz meg csalodni az eletben, ezt mar most boritekolom neked..
2015. ápr. 17. 20:58
 29/32 A kérdező kommentje:
Utolsó: nagyra értékelem a válaszod, de az a helyzet, hogy ha nincsenek érveid, akkor nem érdekel a személyeskedésed. Szerintem jogos volt a kiakadásom. Elhiszem, hogy a buszvezetőnek elő van írva, hogy elvileg megállón kívül nem nyithat ajtót, de ha megnézted a linket, láthatod, hogy ott nem egészen ez volt a helyzet. Arra meg már nem tudok mit mondani, hogy "menjél autóval". Ez elvi kérdés, ha mehetek BKV-val, és az olcsóbb, akkor azzal megyek, nem én tehetek róla, hogy hülyék a szabályok. A biciklimet meg most lopta el valami **hadék. Ma voltam a Rendőrségen.
2015. ápr. 17. 22:28
 30/32 gago77 ***** válasza:
0%
Akkor rad jar a rud, nem csoda, ha kiakadtal. De sajat erdekedben jobb, ha nem stresszeled magad ennyire minden apro-csepo dolgon (itt most a buszvezetos dologra gondolok), mert a stressz-mint tudjuk-gyilkol. Amugy egy rovid ideig en is jartam volannal, es hidd el, eszem agaban sincs vedni oket! ;)
2015. ápr. 19. 22:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!