Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszvezetőknek/villamosvezetők...

Buszvezetőknek/villamosvezetőknek lehet rádiót hallgatniuk vezetés közben?

Figyelt kérdés

Buszvezetőknek/villamosvezetőknek lehet rádiót hallgatniuk vezetés közben?

Ha hangosan a rádión keresztül nem,akkor fülhallgatón keresztül lehet zenét hallgatniuk?

2014. szept. 1. 08:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Fülhallagtón -elvileg- nem lehet, de a kutya nem mondja meg hogy abban a Balázsék (Class Fm - Morning Show) szólnak, vagy az tényleg headset, telefonálásra.

Mondjuk ilyenkor gondolom fél füllel van csak.

A Pesti buszokban nincs rádió (mármint autórádió, nem a kommunikációs), de vidéki volántársaságok buszaiban láttam már párszor.

Gondolom sofőrre van bízva hogy hallgatja-e, kétlem hogy tiltva lenne.

2014. szept. 1. 08:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Nálunk vidéki székvárosban a városi buszon van egy sofőr aki üvöltve hallgatja a rock zenét.

Még a busz végében is hallani lehet :D

Más sofőröknél láttam hogy a fülükben van a füles,de csak az egyik fülükben.

2014. szept. 1. 08:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Na és mikor az utasoknak bömböl a zene a különjáratokon?

Amúgy én is sokat vezetek, ha nem megy a zene elbambulok, olyan nincs, hogy hosszabb úton ne menjen valami, vagy akkor beszélgetek az utasokkal ha van.

2014. szept. 1. 09:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Te félreérted a kérdésemet és válaszomat.

Én nem ellenzem ha egy buszsofőr vagy villamosvezető zenét hallgat,hisz csak könnyebb úgy dolgozni,hogy a kedvenc zenéit hallgatja az ember.

Csupán kíváncsi vagyok,hogy papír szerint ez megengedett-e nekik?!

2014. szept. 1. 09:06
 5/7 anonim ***** válasza:
nem tudok olyan törvényt ami ezt tiltaná!
2014. szept. 1. 09:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Jogszabály tudomásom szerint nem tiltja. Azonban a munkáltató belső szabályozása megtilthatja. Így pl. a budapesti helyi közösségi közlekedésben biztonsági okokból nem engedélyezett a zenehallgatás menet közben, hiszen így olyan fontos információk nem jutnak el a vezetőhöz, mint a megkülönböztető hangjelzés, a vészjelző hangja vagy az utasok segítségkérése.
2014. szept. 1. 11:19
 7/7 Melody0529 válasza:
100%
Győri buszokon nagyon sok sofőrnél szól zene. Van, aki simán rádióadást hallgat, van aki rockzenét, de találkoztam már operás "járattal" is, na, mondjuk az durva volt negyed órán keresztül. Nem gondolom, hogy tiltva lenne.
2014. szept. 3. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!