Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért csinálta ezt a buszvezető?

Miért csinálta ezt a buszvezető?

Figyelt kérdés

Van egy busz, ami a végállomáson állt, majd elindult. Még csak kb. 10 métert tett meg a lámpáig, mielőtt kikanyarodott volna. Én akkor értem oda. Gondoltam, felvesz, hisz gyakorlatilag még a végállomáson volt. Erre a szemét nem nyitotta ki. Még várt vagy 10 másodpercet, mire a lámpa zöldre váltott, tehát nyugodtan felvehetett volna. A busz is szinte teljesen üres volt, ha jól emlékszem, 1 db ember ült benne összesen. Annyira bepöccentem ezen, hogy kocsival utánamentem, megelőztem, leparkoltam, és úgy szálltam fel ugyanarra a buszra, hogy még egyszer a szemébe nézhessek.

Miért nem vett fel? Én értem, hogy biztos van valami előírás, hogy csak akkor vehetnek fel valakit, ha az a megállóban van, de ez még gyakorlatilag ott volt. Meg most őszintén, mit számított volna, ha egyszer üres volt a busz és az első megálló előtt volt? Droidok ezek, hogy betű szerint veszik az előírást? Vagy műholdon figyelik őket és kirúgják, ha megszegik?

2015. márc. 31. 18:20
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
97%
kēpes voltāl ezērt kocsival kõvetni a buszt? lol gratulālok
2015. márc. 31. 18:28
 2/32 anonim ***** válasza:
92%
Mert TILOS! Ha bármi történik,akkor nem csak kirúgják,hanem jogilag is előveszik! Sok vidéki járaton nem csak GPS-es,hanem kamerás figyelés is van! 0-24-ben!
2015. márc. 31. 18:30
 3/32 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem biztos van valami műszer ami figyeli az útvonalat, megállásokat stb...

Egyszer rám egy buszvezető akarta zárni az ajtót, de visszatéptem. Legszívesebben lenyomtam volna a fejét a torkán.

2015. márc. 31. 18:31
 4/32 anonim válasza:
88%
Kocsival képes voltál utánamenni? Akkor minek akartál felszállni a buszra ha volt kocsid? -.-" omfg
2015. márc. 31. 18:39
 5/32 anonim ***** válasza:
92%

Nem vehetnek fel embert. Az a baj hogy az ilyen szabályt úgy ellenőrzik, hogy egy ember a piros lámpánál áll, majd megpróbál felkéredzkedni a buszra... Ha a sofőr rendes akkor felengedi és megbüntetik.

Valahol megértem, mert ha felszállni lehetett így akkor miért is ne állítsd meg két megálló között h leszállj (főleg ha csak egy ember van rajtatok kívül a buszon)? S ezt megszokod, s a végén azon akadsz ki, hogy miért nem tesz kerülőt a busz miattad, ha már akkor áll meg amikor te akarod.

2015. márc. 31. 18:41
 6/32 anonim ***** válasza:
84%
elég retardált egy kérdés ez így XD ha van kocsim nemszállok buszra?
2015. márc. 31. 18:48
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Diákként sokaknak olcsóbb az autó+busz, főleg ha olyan helyen lakik. Ne ezen akadjatok már ki.
2015. márc. 31. 18:50
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy már leírták, tilos felvennie bárkit a megállókon kívül. Nem jó fejség kérdése, az állásával játszik. Tényleg ezt várod el tőle?
2015. márc. 31. 18:53
 9/32 anonim ***** válasza:
28%
Ha tudnád,hogy nálunk milyen szemét buszvezetők vannak,nem szólnál semmit.
2015. márc. 31. 19:06
 10/32 anonim ***** válasza:
90%

Mert önmagát és családját is el akarja tartani!

Csak a menetrend szerinti megállóban szabad engednie a le- és felszállást.

Ennek egyik magyarázata a baleset-megelőzés.

Másik: a menetrend szerinti járatok nem iránytaxik, vagy háztól-házig szállítók.

2015. márc. 31. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!