Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A romáknál "szokás" még, hogy...

A romáknál "szokás" még, hogy az apja veszi el a lánygyerek szüzességét?

Figyelt kérdés
2012. márc. 25. 13:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 anonim ***** válasza:
49%
39-es, rossz tapasztalatok nem jogosítanak föl egy népség teljes utálására, nekem is szinte csak rossz tapasztalatom van az említettekkel szemben, ettől függetlenül nem ítélkezem felettük. "rasszizmus" szóval kapcsolatban: az összes előttem lévő hozzászólást végig olvastam, mind elítélt valakiket (pl. cigány) "pontos" információk nélkül.. egyszóval mielőtt beleszólsz olvass.
2012. márc. 30. 15:18
 52/83 anonim ***** válasza:
69%

Nos: "mielőtt beleszólsz, olvass".

Ha figyelmesen végigbogarászod a válaszok sorát, láthatod, hogy nem az ominózus 39-essel szóltam hozzá először. Könnyen rájöhetsz (már csak stilisztikai elemek alapján is), melyek a véleményeim. Árnyaltabbak és "kidekázottabbak" már nem is lehetnének. Összefoglalok azért egy-két dolgot. A cigányság zömével kapcsolatban negatív tapasztalatok tömkelegét szerezheti ma bárki az országban. Ennek a rétegnek az életvitele, mentalitása súlyos társadalmi gond. Destruktív, káros és veszélyes. EZT érzékelni és kimondani nemhogy jog - kötelesség annak, aki a szivén viseli az ország sorsát. EZT érzékelni és kimondani semmilyen kapcsolatban nem áll sem a gyűlölettel (mert ténymegállapítás!), még kevésbé az ún. "RASSZIZMUSSAL", amellyel lépten-nyomon vagdalkoznak olyanok, akik még azt sem tudják, mit fed.

Utóljára mondom: vannak beilleszkedett és feddhetetlen cigány-magyarok. A cigányságra vonatkozó jogos észrevételeket tehát akinek nem inge, ne vegye magára.

2012. márc. 30. 16:43
 53/83 Elsa ***** válasza:
66%

Nem. Máshol viszont előfordul:

"Felesége közreműködésével rendszeresen megrontotta és brutálisan bántalmazta vér szerinti lányát N. Levente, aki a Magyar Gárda tagjaként hűséget esküdött a nemzetnek. Mint az áldozat, N. Angéla elmondta, apja gárdistaként is meglehetősen aktív volt: házi készítésű lángszóróval készült a melegfelvonulásra, és társaival azon viccelődött, hogy kutyatápot kellene csinálni a cigányokból. A különösen aljas családon belüli erőszak ügye jelenleg a Dabasi Városi Bíróság előtt van, ítélet május végén várható.

Az N. család - a szülők, Levente és Ildikó, valamint fiuk és lányuk - 2004-ben költözött Magyarországra Erdélyből a jobb megélhetés érdekében. Lánya, N. Angéla elmondása szerint a család élete nem volt harmonikus. „Apám agresszív természetű ember, aki mindenkit irányított a családban. Gyakoriak voltak a veszekedések, sőt verekedések. Volt, hogy az erőszak miatt anyu elköltözött otthonról, ilyenkor apu velünk sírt otthon" - mondta el a Heteknek.

A szexuális erőszak 2006-ban kezdődött, Angéla akkor volt tizennégy éves. „Nyár elején anyu elment otthonról, de előtte adott egy szép kék ruhát, hogy próbáljam fel. Először nem akartam, de mégis rávett, hogy húzzam fel. Amikor elment, apu közeledett felém, felvett az ölébe. Mondom neki, te mit csinálsz, hagyd abba, vagy megmondom anyunak. Az volt a válasz, hogy ő tud erről" - emlékezett vissza a lány, aki hiába panaszkodott édesanyjának, az erőszak rendszeresen megismétlődött. N. Levente öt éven keresztül heti kétszer-háromszor élte ki aljas vágyait tulajdon vérszerinti lányán, aki teherbe is esett. „Fájt a hasam, ezért elmentünk az SZTK-ba, ahol az ultrahangvizsgálat során kiderült, hogy nyolchetes terhes vagyok. Amikor elmondtuk apunak, csak annyit válaszolt, hogy ne sírjak, majd kapok egy hajvasat, csak fogjam be a számat" - folytatta Angéla. Apjától fogant gyermekét Erdélyben abortáltatták, egy családi kirándulás keretében.

Brutális tetteiről az apa videofelvételeket is készített, ezek jelentették a fő bizonyítékokat a per során. „Ha ellenkeztem, akkor a gárdistaövvel, a rendőr barátjától kapott gumibottal vagy egyszerűen a tévé kábelével verte a fejemet és a hátamat. Többször mondtam neki, hogy úgy verj meg, hogy meghaljak, mert nem akarok már tovább élni és szenvedni. Nemcsak az fájt, hogy a saját apám erőszakol és ver meg, hanem az is, hogy a testvérem és anyám tudnak ugyan róla, de nem segítenek. Anyu azt mondta, hogy fél apámtól, de szerintem ez nem magyarázat, mert ő volt az, aki a lakásból mindennap kiment, nyugodtan feljelentést tehetett volna a rendőrségen. Szerintem a mai napig szereti az apámat" - vélekedett könnyeivel küszködve a jelenleg húszéves hölgy."

:(

2012. márc. 31. 09:06
 54/83 anonim ***** válasza:
76%

Na ezt hallgasd meg!

Elég rossz helyen lakok, hadd ne mondjam, hogy hol, annyi legyen elég, hogy Komárom-Esztergom megye!

Vannak itt is füstösök, konkrétan két családot említek a témában, az egyik 3 utcával lakik feljebb, a másik 2 utcával lejjebb.

Mindkét családnál a legidősebb fiúgyerek d.ugja az anyját, és ebből nem csinálnak titkot!!!! Az egyik családnál meghalt az apa, ott a nagyobbik fiúgyerek most 33-34 ÉVES lehet. A másik családnál beteg az apa, ott a nagyobbik fiúgyerek 25-27 lehet.

Mondanom sem kell, hogy dagadtak, mocskosak, büdösek, buták, agresszívek, kötekedők, segélyből élő csövesek.

És ez nem vicc! Neveket is tudnék mondani, de nem fogok! Nagy az isten állatkertje ..

2012. márc. 31. 09:33
 55/83 anonim ***** válasza:
a 40-es videója mindent elmond.
2012. márc. 31. 09:52
 56/83 anonim ***** válasza:
68%

ELSA, ízzadtságszagú az erőlködésed. Olvashattad volna itt is: EGY-EGY ilyen eset a magyar (fehér) társadalomban is előfordul: pontosan úgy, ahogyan Ausztriában, Norvégiában és Izraelben is. Bárhol. Azonban: ezeket az egész társadalom megveti, elítéli - és az ABNORMITÁS kategóriájába sorolja.

Ha tetszik, ha nem, putriséknál ez megszokott. Senki sem csodálkozik rajta:( A "kulturális hagyományok" része - érted, Elsa? Kilóghat a nyelved a buzgóságtól, de akkor is nevetséges maradsz elszigetelt esetek lobogtatásával.

2012. márc. 31. 10:08
 57/83 anonim ***** válasza:
30%
Ja...és most látom csak! A forrás a Hetek. Ez önmagában mindent elmond. (Rólad is).
2012. márc. 31. 13:01
 58/83 SYSTEMMAN ***** válasza:
67%

Sziasztok !

Elolvastam az irományaitokat.Én egyszerűen szeretnék fogalmazni.Magyarországon mind az az előny és a hátrány megtalálható,mint bármely más országban.Cigány vagy magyar vagy kultúra, társadalom számomra semmit nem mond.

Hiszen évek alatt a kultúra és a társadalom fejlődik vagy bizonyos ága feledésbe merül.Amit megjelölnék,az az ember.

Bármilyen kultúrában és társadalomban élt,mindig volt jó és fertelmes rossz ember.Ezt csak azért írom,mert tudni illik,hogy a magyar kultúra már több kultúrából áll.Részese mindennek amit írtatok.Fontos,hogy a jövőben milyen lesz mind ez és emberként megjelöljük a rosszat személyre szabottan.Hiszen a törvény gazdag és szegény,magyar és cigány,fehér és barnaként mindenkire egyformán érvényesítheti a jogait.A hagyományra való hivatkozás még nem mentség a bűncselekmény elkövetése felelősségre vonása alól.Tehát ahol bűncselekmény történik,akár életellenes vagy más egyéb,azok megelőzése, felderítése a rendőri intézmények feladatköre lenne és a törvénybe minden bűncselekmény büntetése kiszabhatósága papírra van vetve.Nem csak a kötelező biztosításnál tud a rendőr fellépni,hogy azt ellenőrizze.Csak azért,hogy érthető legyen.

Üdvözöllek benneteket

2012. márc. 31. 17:03
 59/83 anonim ***** válasza:

Kedves Systemann,

neked igazad van: minden egyes bűncselekmény (és bűncselekmény-típus) felderítése, majd bírósági szakba juttatása a rendőri szervek feladata....lenne. Természetesen az elkövető hovatartozására való tekintet nélkül, és az ország - mindenkire vonatkozó, egységes - törvényeinek betartatása érdekében és jegyében.

Csakhogy a gyakorlatban nem így működik. A magyar rendőrség sem létszámában, sem felszereltségében nem alkalmas arra, hogy garantálja az állampolgár élet- és vagyonbiztonságát. Ami a "telepi" cigány kisebbséget illeti, annak viszonylatában igen bonyolult körülményrendszerek (kül- és belpolitikaiak egyaránt) "megkötik a kezét". Többek között ezek azok, amelyek megakadályozzák, hogy a kérdésben említett népcsoport deviáns köreiben mindennapos bűcselekményeket - ezek között a kiskorú veszélyeztetését és a kiskorú sérelmére elkövetett, családon belüli és/vagy kívüli nemi erőszak, prostitúcióra kényszerítés eseteit felderítse.

A válaszod elméletben megállja a helyét - de a gyakorlatban, azt kell mondjam, bizonyos naivitás szól belőled. Talán nem ismered, nem "érzed" mélységében azt a gondot, amellyel az igen nagy lélekszámú (deviáns)cigány népesség miatt kűzd az ország.

2012. márc. 31. 17:33
 60/83 anonim ***** válasza:
Jav.: Systemmann
2012. márc. 31. 17:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!