A romáknál "szokás" még, hogy az apja veszi el a lánygyerek szüzességét?
Több mint ötven évvel ezelőtt volt, hogy az általános iskolában együtt tanultam 5-6 cigány gyerekkel.
Egy volt közülük, aki mániákusan lopott, egy kiemelkedően jól rajzolt, a többi teljesen átlagos gyerek volt.
Volt alkalmam közelről megismerni őket.
Először is nincs egységes cigányság!
Ők maguk is elkülönülnek egymástól.
Van egy rétegük, amelyik kihajtja a leányait az út szélére
ezeknél valószínű, hogy a család férfi tagjai "törik be" a leányt.
Viszont az út szélén nem csak cigány-lányok árulják bájaikat!
"Nincs egységes cigányság". Természetesen nincs. Törzseik eredetükre nézve is különböznek (örmény-cigányok, kárpáti cigányok - azon belül és amellett még számos más) és a társadalmon belül elfoglalt helyük alapján is. A zenész cigány családok különválasztandó kategória: mindig is igényes foglalkozásuk volt, tehetséges generációik sorát nevelték fel. Művészeket adtak annak a népnek, amelynek tagjaiként élnek. A "hagyományos" életmódot folytatókkal, mentalitásúakkal van a gond (és még ha csak "gond" lenne!!)
Ami a prostituáltakat illeti: van köztük ugyan magyar is, de döntő részük cigány - és áldozat. A cigány férfiak áldozata, akik számára a nő nem több, mint állat. (Nem akarok ismét magyarázkodni, kikről beszélek).
Kedves 26-éves ügyvéd úr ,ki félig magyar,félig cigány származású TUDOD TE EGYÁLTALÁN,HOGY MELYIK FAJTA CIGÁNY NÉPCSOPORTHOZ TARTOZOL??KIK VOLTAK AZ ŐSEID??a CIVILIZÁCIÓBA MIKOR MELYIK FAJTÁD BOTLOTT BELE,HOGY JÓZAN PARASZTI ÉSSZEL ÉS ÉLETVITEL SZERŰEN TUDJON GONDOLKODNI, MAI NAP PEDIG TE MŰVELT -TANULT EMBER MÓDJÁRA A REALITÁS TALAJÁN ÉLNI AZ ÉLETED,MEGVÉDENI AZ ŐSEIDET!!!
Akkor te ezzel a tudással néz utána ennek a szóbeszédnek.
Nem biztos ,hogy a te fajtát volt ilyen alávaló és gonosz.
Én ősi magyar paraszt családból származom a 8.ker-ben lakom és születtem szegény körülmények közt neveltek,de soha sehol nem aláztam meg a nálamnál jobb körülmények közt
élő feketéket,barnákat,vágott szeműeket,turbánosokat,sárgákat,hupikékeket...stb.
Itt a ker.ben sem azokkal van baj akik civilizálódtak.
Azok a baj hordozói akik még magukról sem hiszik el ,hogy buták és a társadalom segíteni akar rajta.Inkább nagyobbra tartják magukat és kötekednek úton-útfélen a rendezett emberekkel.
"Kedves 26-éves ügyvéd úr"
- nő vagyok.
"TUDOD TE EGYÁLTALÁN,HOGY MELYIK FAJTA CIGÁNY NÉPCSOPORTHOZ TARTOZOL??KIK VOLTAK AZ ŐSEID?"
- 1. ne kiabálj
- 2. fogalmam sincs, milyen "fajtához" tartozom, és egyébként sem tudok ezzel a kérdéssel mit kezdeni, nem szoktam fajtába sorolni se magamat, se másokat.
"Akkor te ezzel a tudással néz utána ennek a szóbeszédnek.
"
- nem nézek utána semminek, mondtam, hogy én ebből a parttalan vitából kiszállok.
Bocsánat hogy így hívatlanul közbeszólok de:
1. A fölmerülő "zsidó" tudtommal egy vallás, népcsoport.. nem mind bűnöző, mint ahogy nem mind ártatlan természetesen.
2. cigányból sokféle van (itt 37-esnek kívánok sok sikert önmaga megvédéséhez a sok rasszista ellen)
3. Magyarból is van jó és rossz, sajnos itthon nem sikerül fölfogni: attól függetlenül hogy valaki református,katolikus,ortodox vagy zsidó, attól még magyar, ha itteni kultúra szerint él. Cigányok egy része szintén ide tartozik.
A "rendbontó",saját életmód szerint élő "romákat" pedig már évekkel ezelőtt elzavartam volna oda ahonnan jöttek, csak sajnos kretén politikusaink eddig nem jutottak még el.
Előző:
itt egyetlen RASSZISTA sincs. A cigányokkal kapcsolatosan szerzett rengeteg rossz tapasztalat alapján véleményt mondani NEM RASSZIZMUS. Kérlek, te és az a rengeteg más, aki nincs tisztában a szó jelentésével, de előszeretettel vagdalkózik vele, nézzetek utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!