Csak nálunk magyaroknál szokás az hogy előre engedik a lányokat pl bejáratnál?
Van egy svájci ismerősöm és annyira furcsa hogy nem engedett előre sőt szinte kb tolakszik előre ez ott nem lehet szokás? Mert én "megszoktam" hogy előre engednek a pasik ezért már ösztönösen mentem úgy de vele nem így volt..:D
Kérlek segítsetek! :)
1-nek, akkor ne menj Japánba, mert az összes nő haragudni fog rád...
Ez egy tipikus nyugati szokás. Japánban ha át akarod adni a helyedet egy nőnek, akkor örülj hogy nem rúgja le a vesédet, mert hogy te gyenge nőnek látod. Ajtónál dettő, és stb...
Nem. Ez csak Kelet-M.o-n szokás. Csak nézek itt Ny-M.o-n nyomaxik be elém a gyerek, s az anyja még rá is szól, hoyg "Ne tötyörögjön!" Nem az h engedd már elé a nénit!
Itt a férfiak is, a sorban, az ajtónál, a busznál..csak úgy nyomaxanak! Én előre engedtem valakit, néztek rám mint a hűlére, hogy feltartom a sort, pedig mehetnék, mért nem megyek, hát látom, hogy elém jut az öregasszony!"
Tisztelet a kivételnek, de tényleg a férfiak is legtöbb tök nyugodalmasan bemeg yelőttem. Már akabátom hogy lesegítette volna valaki...a férjem. Meg a barátai, akik nem idevalók. Én még Bcsabán szépen tanítgattam a gyerekeket is, hoyg ne foglalják el az egész utcsaszélességet, térjenek ki, itt meg volt hogy inkább átmenne rajtam férfi, gyerek, minthogy 15cm-t kitérne. Vag yén belépek a sárba, de fél métert, nemhoyg látja, hoyg kitérnék, s ő is térne.
De ha étterembe , kocsmába mentetek, ott a férfinak kell elől menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!