Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért kell nekünk le majmolni...

Miért kell nekünk le majmolni az amerikaiakat?

Figyelt kérdés

Arre lennék kíváncsi hogy az európai népek miért nem ragaszkodnak az európai kultúrához(a sajátjukhoz)

miért kell amerikai házakban lakni, kajákat enni, úgy öltözni, zenét hallgatni stb stb.

De már a 'SZERETLEK'-ezés is nagy szokássá vált.

Európának szerintem kicsit sokkal nagyobb kúltúrája van mint nekik és nem tudom miért nem lehet ehhez kötődni.

Nektek mik a tapasztalataitok? És mi a véleményetek?

16/l

Bocsánat az elírásokért

2010. aug. 31. 12:43
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
81%

Minden a média miatt van. És mivel a legnagyobb médiai befolyása az USA-nak van, így azt a szennyet nyomatják az embereknek. Ha más ország lenne ilyen befolyásos, szerintem ugyan ez lenne.

Az előző kommentelő meg hihetetlen szánalmas.

2010. aug. 31. 14:16
 12/41 anonim ***** válasza:
71%
A 14:10-esre gondoltam.
2010. aug. 31. 14:16
 13/41 anonim ***** válasza:
71%
Azért érett szerinted, mert ennyi maradi, h nem képes felfogni, h nem csak egy kultúra létezik??? Istenem, de jó h én nem ilyen vagyok, nem is tudnék így élni! borzasztó lehet.
2010. aug. 31. 14:23
 14/41 anonim ***** válasza:
96%

Hát aki szerint az csodálatos kultúra... na mindegy, inkább nem mondok semmit.

Nekem spec. a házaik sem tetszenek, amit valaki itt már említett. Voltam hasonlóban, keresztülfúj rajta a szél. A másik meg, hogy egy földrengés végezhet velük.

Hol voltak rabszolgák? Hát mondjuk a cukornádültetvényeken, meg Észak-Amerikában is. Miért szerinted miért hozták őket át Afrikából? Szerinted ott poénból háborúztak a szabadságért? [link]

Szerintem nem túl menő, hogy az emberek mindenben a pénzt keresik, az az első, a globalizáció miatt a magyar kisgazdák nem tudnak megélni, mert nem versenyképesek a termékeik, nem termelnek az Alföldön, mindenki pszichiáterhez jár, mindenki stresszel, mindenki elhízott. A "szeretlek"-ről meg annyit: hát én igazat adok neked. Én 18 éves vagyok, és kisebb koromban sokat mondtam anyukámnak. És komolyan is gondoltam. Ma már tényleg mindenki, aki úgymond "pasizik" meg "csajozik" mondja, aztán két hét múlva "szakítanak" és eddig tartott a nagy szerelem. Ha engem kérdezel, én ezt a járósdit is baromságnak tartom. Mindenki járni akar már 13 évesen, nézz csak körül a "Randizás" témakörben. Mindenki azonnal fel akar nőni. Mindenki "kapcsolatot akar". Amikor nekem egy csőgatyás kocka gyerek mesél a "kapcsolatairól", akkor nekem röhögnöm kell. Erről a szóról mindig kb. 30 év együttélés meg közös család és háztartás jut eszembe. Azt se tudják, mivel dobálóznak. Már lassan az lesz, hogy esküvőket rendezünk 15 évesen.

Az elsőnek üzenem: az igaz, hogy a fiatalabb korosztályban a menő, de a legtöbben ki se nőnek belőle. A legtöbben ebben a mézesmadzagban nőnek fel, ami a menő 20 éves kopasz, kigyúrt csávókat, a partikat, ahol bármi megtörténhet -jelenti.

2010. aug. 31. 15:24
 15/41 anonim ***** válasza:
53%

én személy szerint inkább majmolom az amcsikat, mint hogy a magyar népzenét kelljen hallgatnom, vagy hogy ne adj Isten, magyar kajákat egyek... fúj..

egyébként az amcsiknak a kultúrája jórészt európai kultúrák maradékának a keveréke, mivel nagy részük európai ősökkel büszkélkedhet...

az olyan modern dolgok meg, mint pl. McDonalds, tulajdonképpen már nemzetköziek, attól függetlenül, hogy Amerikából indultak...

2010. aug. 31. 15:30
 16/41 A kérdező kommentje:

Najó akkor kifejtem magam bővebben.

Én azzal hogy saját kultúra meg stb nem azt értem hogy mindenki hallgasson népzenét, öltözzön matyónak és járjon csárdást és mindennap egyen gulyást a puli kutyával.

Hanem hogy pl: szerintem Európa inkább klasszikusabb és elegánsabb és fejlettebb(legalábbis annak kellene lennie) mint Amerika, minden téren. Annak aki kérdezte hogy hogy értem ezt a 'szeretlek!'-ezést pl: gyerek beszél az anyjával, és amikor leteszik a telefont azt mondják egymásnak hogy szeretlek. Aztán két barátnő beszélgetnek és akkor a másik minden értelem nélkül átöleli a másikat és azt mondja szeretlek...az én osztálytársaim is ilyenek és mivel én ezt nem díjazom ezért én vagyok a sz@r.

Aki pedig azt mondja hogy Amerikának van a legcsodálatosabb kultúrája, annak csak annyit hogy ott igazából minden csak a látszat. Igaz hogy jobban élnek, de ott az emberek életét 95%-osan a munka tölti ki, és az a jókedv amit látni meg az hogy mindig mosolyognak az csak látszat.(Előre érzem hogy most ezért elfognak küldeni mindenféle helyre)

Nekem csak annyi a bajom hogy baromira befolyásolja az egész világot, és sok ember megy a többi után. Nem veszik észre hogy ez az egész arra megy ki hogy a pénz mindenhonnan át szivárog oda és az egész emberiség egy nagy massza ami csak arra jó hogy a vezető üzletemberek k.rva jól járnak.

2010. aug. 31. 16:21
 17/41 anonim ***** válasza:
21%

"Nem veszik észre hogy ez az egész arra megy ki hogy a pénz mindenhonnan át szivárog oda és az egész emberiség egy nagy massza ami csak arra jó hogy a vezető üzletemberek k.rva jól járnak."

kit zavar?

2010. aug. 31. 17:45
 18/41 anonim ***** válasza:
89%

Részint a média miatt, részint minden országba egyszer eljutnak az amerikai cikkek. Nézz meg egy afrikai országot, ahol gyakran nincs élelem, víz vagy munkalehetőség, és mégis mit árulnak egy kis élelmiszerboltban? Coca Colát. Amerikai befolyás. Ugyanez a zenével, a divattal, a TV-műsorokkal, plázák, gyorséttermek stb.

De nagyon sok dolog pont Európából ment Amerikába. Például az építészeti stílusok. Az amerikai kertvárosi házak egy része az angol Viktória-korabeli házakra hajaz, míg a nagyobb épületek, bíróságok, városházák, megyeházák, barokk, klasszicista stb. stílusúak. Bármily hihetetlen a sokak által ócsárolt halloweeni beöltözünkkísértetnek is a szigetországi eredetű, nem amerikai. Sokféle nép mind bevitte az amerikai kontinensre a maga kultúráját, csak a filmekből ez nem igazán jön át. (azok nagy része ámítás meg hazugság)

Én nem hallgatok amerikai zenét, és olyan ruhát hordok, amilyet árulnak.

2010. aug. 31. 17:59
 19/41 anonim ***** válasza:
55%
"We're all living in America, Amerika ist wunerbar..."
2010. aug. 31. 21:19
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Én nem szeretem az amerikaiakat.
2010. aug. 31. 22:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!