Miért lett divat majmolni amerikát?
a Halloween ír népszokás nem amcsi
háladadás sincs magyaroknál július 4ike sincs
Mert az amcsik lazák,és igazuk is van. Most minek görcsöljenek mindenen mint a magyarok...
Ünnepekről meg annyit, hogy az amcsi ünnepek tényleg sokkal jobbak. Pörgősek, meg szórakozni lehet. Attól függetlenül megmaradt a márc.15, okt.23 stb... de gondolj már bele. Valakinek azt mondod h márc. 15, egyből az jut eszébe h basszus nemtudom milyen ünneplőt vegyek fel, kitöri a cipő a lábam... Jó megértem, hogy nem lehet egy forradalomból vidám ünnepet csinálni, de ha a magyaroknak is lennének ilyenek, akkor nem kéne átvenni az amerikaiaktól.
09:41
Szégyelld magad! Nem vagyok egy maradi ember. Sőt, 14 évesen én is így gondoltam, aztán rájöttem, hogy nagyon ciki így gondolkozni. Egyébként az amerikaik körében a nacionalizmus teljesen normális, zászlóvonás reggel, stb. Ezeket nem lehet utánozni, mi? Nálunk gáz magyar zászlós pólóban lenni, de gondolj bele, hogy kint amcsisba meg menő, jó dolog, hétköznapi, normális, nem pedig nácifasiszta...stb.
Amúgy nincs bajom, utánozzák az ünnepeket, de a nemzeti ünnepeket ne emlegessük már egy lapon egy gagyi halloweennel. Vagy tiszteljék azokat is.
Mindig van ilyen átvétel. A sebesség persze kérdés, hogy milyen gyorsan áramolnak e kulturális javak. :-)
Meg az is számít, hogy ki mihez milyen értékeket kapcsol, pl. ha valakinek nem szimpatikus Ámerika, akkor az amerikai ünnepek sem lesznek azok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!