Husvéti locsolkodás? Nálatok még divat?
Hála nem.
Amíg az volt, addig is menekülte otthonról, borzalmasan utáltam az egész locsolósdit.
Igen!
Szerintem nagyon ez a szép hagyományaink közé tartozik. Persze, manapság mindenki utálja. Ilyenkor inkább elmennek a családdal kirándulni stb. A férfiaknak nehezére esik felöltözni és elmenni locsolkodni. A nőknek meg strapa az erre való készülődés. ( sütés-főzés, stb)
Falukban még igen nagy divatja van, bár már ott is lealdozóban van. (már leginkább csak a legközelebbi nőrokonokat locsolják) Én nagyon szeretem ezt az egészet.
Idén pl. 30locsolóm volt. Eljönnek, locsolnak, esznek isznak, beszélgetünk. Nagyon jó:) A mai rohanó világban ez már mindenkinek csak nyűg. Bezzeg a karácsony nem... :))
Igen (Ukrajna)
Itt mindenki tartja ezt a szokást.
A testvérem 6 órától úton van,már a másik faluba jár.
Nekem is volt pár locsolóm. Virágot, hímest (nem csokit) adok nekik. Leülnek,beszélgetünk... :) Szerintem egy jó szokás.. ^_^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!