Városokban miért nem szokás a locsolkodás?
3 éve élek fent Budapesten, Én nagyon ahhoz vagyok szokva, hogy járnak az emberek faluhelyen pl. locsolkodni. Itt, mióta fent élek, senki nem jön. Párom is csak a rokonsághoz megy ki. Idén oda sem ment, mert mondtam neki, hogy órákra ne vigye el a kicsit, mert mostanában 2 óránként eszik a 3 hós fiunk. Engem meg nem akartak vinni, meg nőknek nem is szokás járni.
A szomszéddal azóta tartjuk a kapcsolatot, mióta terhes vagyok, együtt jártunk szülésfelkészítőre, vagyis külön mentünk el, de együtt jöttünk haza. Pár héttel idősebb a kislánya. Mondtam a férjemnek, nézzen át hozzájuk. Annyi lett volna az egész, hogy kilép a folyósora, s szemben laknak. De nem ment, azzal letudva, hogy itt nem illő átmenni. S nincs is kedve hozzá. De ha mi pl. a szomszéddal szülés óta néha átjárunk egymáshoz, szerintem meg illő lett volna, legalább az anyukát meglocsolni, s kicsivel átmenni.
Minden városban így működik vagy csak Pesten van ilyen szokás?
Vagy itt tényleg ennyire nem divat a locsolkodás?
Nálunk szokás, viszont én nagyon utálom!
A párom tegnap elvitte 4 helyre is a 2 kisfiúnkat, 1 nagy szatyor édességgel és 12 ropival jöttek haza :)))
Ezt mondjuk elég nagy hülyeségnek tartom, hogy miért kell már az ilyen kicsiket is arra szoktatni, hogy édességet és pénzt kapnak egy ünnepen, de az is igaz, hogy legalább locsolkodtak. A nagyfiam (4 éves) kb. 150x mondta el tegnap a "zölderdőbenjártam" versikét :))))
Jaj és ezt a parfümmel hajba locsolást is el lehetne már felejteni, miért nem lehetett a sima víznél maradni? Persze ezért ne tűzoltó tömlővel :))))
Első válaszoló, nem a férjemmel van gondom, csak Tőle tudom, hogy itt városban nem szokás sehol a szomszédokhoz, ismerősökhöz sem járni, csak a rokonsághoz, akinek van.
Én szerettem mindig is a húsvétot, nekem nem volt ezzel bajom. S nálunk mindig megkérdezték, hajra vagy ruhára kérjük a parfümöt.Engem pl. a férjem s apósom se locsolt meg, rokonság meg hozzánk nem jár, hanem csak a párom szokott átmenni, de mivel a 3 hónapos fiúnkat, aki most hónap végén lesz 3 hónapos, nem engedtem, mivel több helyre ment volna, s csak anyatejes, így Ő sem ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!