Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utálja a legtöbb ember...

Miért utálja a legtöbb ember az amerikaiakat? Ez csak Magyarországon van így vagy más országokban is?

Figyelt kérdés
A töri tanárom állandóan szidja őket, miközben az anyagot magyarázza és sokan helyeselnek az osztályban. Csak Magyarországon állnak így az emberek az USA-hoz vagy minden más országban is ilyen anti-amerikai a hangulat? Ennek az iraki háborúhoz van köze vagy már előtte is ennyire el voltak szabadulva az indulatok?
2009. máj. 24. 16:55
 1/10 anonim ***** válasza:
87%

Ennek az lehet az oka, hogy nekünk, magyaroknak Amerikából csak annyi jön át, hogy ott minden klassz és jó, hogy ott mindenki gazdag.

De tudni kell, hogy ott is vannak szegény emberek, csak azokról mi semmit nem tudunk.

Szerintem a háborúhoz nincs köze.

Még egy ok lehet.: Amerika az egyetlen még létező nagyhatalom és ez fáj az embereknek.

Az amcsik egy burokban élnek.

Az is igaz, hogy hülyék. A saját országukon kívül semmi nem érdekli őket. Azt hiszik, hogy övék a világ.

Engem ez mind nem érdekel.

Én nem utálom őket.

Aki utálja az amcsikat az nyilván nem látja át a helyzetet.

2009. máj. 24. 17:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Nyugat-Európában, az oroszoknál vagy az afrikaiaknál mi a helyzet? Ők is épp úgy gondolkodnak, mint itt a legtöbb ember? Érdekelne, mert ez a tanár állandóan csak őket szidja. Csak van valami oka, de azt még nem mondta. Ezért kérdem. Én még az iraki háború kezdetekor 11 éves voltam, szóval nem nagyon tudtam akkor még felmérni a nemzetközi helyzetet.
2009. máj. 24. 17:15
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Én nem az amerikai embereket utálom, hanem Amerikát, mint nagyhatalmat, mégpedig azért, mert öntelt, pöffeszkedő, álszent külsőségeket mutat és mindenbe beleszól, amihez nincs is semmi köze (lásd Irak). Mondvacsinált háborúkat indít csak az olajért, amit a "terrorizmusellenesség" zászlója mögé rejt. Ennek érdekében a saját állampolgárait is képes meggyilkoltatni, lásd 2001. 09. 11. Ráadásul szándékosan primitív közoktatási rendszerével tudatlanságra neveli a polgárait, akik emiatt észre sem veszik, hogy az "amerikai álom" csak egy olvadós cukormáz.
2009. máj. 24. 17:27
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Tudatlanok, nagyképűek, az is igaz, hogy a saját országukon kívül semmi nem érdekli őket, a környezetvédelem sem érdekli őket, csak az, hogy jól éljenek, hiába pusztítanak el lassan mindent. Ezek durva általánosítások, de tényleg sokszor ez jellemző rájuk.

Ez a róluk kialakult kép megváltozni látszik szerintem, most, hogy Obama az elnök és nem valami elmebeteg. Meg egyébként is sok amerikai értelmiségi kritizálja az amerikai társadalmat.

Amúgy nem csak az iraki háború miatt utálják még őket, hanem az összes többi értelmetlen háború miatt. Az amerikai vezetés előszeretettel vezetett háborúkat és az egész nemzetük erre van berendezkedve: a lakosság elég tekintélyes százaléka a hadseregnél dolgozik. Ez mi, ha nem világuralomra törés. A sok értelmetlen háborúval sikerült elérni, hogy terrorfenyegetettség legyen az egész országban.

2009. máj. 24. 17:33
 5/10 A kérdező kommentje:
És Magyarország ha nagyhatalom lenne itt Európában, akkor más lenne? Más módszerekkel próbálna hatalmat szerezni? Nem lehet, hogy ezek a tulajdonságok együtt járnak a nagyhatalmi státusszal?
2009. máj. 24. 17:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos, a világ 3 gazdasági nagyhatalma: USA, Európai Unió, Japán. Ezek közül az USA az amelyik háborúkat szokott kezdeményezni, a másik 2 meg sajnos hagyja. De legalább más a céljuk és nem a fegyverkezést támogatják eszetlenül, hanem a fenntartható fejlődés a céljuk. Az USA eddig amit csinált az kizsákmányolás volt az anyagi jóléthez, de mint már írtam szerintem ez megváltozni látszik. Reménykedjünk.
2009. máj. 24. 18:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Amerika szennyezi legjobban a környezetet, annyival járul hozzá a szennyezéshez mint a listában utána következő két ország összesen...

És ha magyar vonatkozásban nézzük, akkor '56-ban jól leszartak minket és nem segítettek...

Továbbá a spanyolok jöttek volna segíteni, de megakadályozta őket... Ennyit róluk.

És akkor Irak, Irán Afganisztán is az ő saruk, ők mentek oda kéretlenül rendet tenni és elég sok ember hat meg emiatt...

2009. máj. 24. 18:31
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
Kicsit helyesbítenék: Irak, Afganisztán, Vietnam. Ezek azok az országok ahová az amerikaiak bevonultak és megpróbálták a rendszerüket átformálni rengeteg áldozat árán, nem túl nagy sikerrel.
2009. máj. 24. 19:04
 9/10 anonim ***** válasza:
90%

1956. Ennyi. Érdekes történelmi tény egyébként, amit dokumentumokkal is bizonyítottak, h Franco tábornok (SPANYOL) 100.000, igen száz-ezer katonát akart küldeni Magyarország megsegítésére 56-ban, amit na kik akadályoztak meg. Igen, az amerikaiak.

Egyébként meg egy tuskó, faragatlan nép (tisztelet a kivételnek) bár sajnos tudatosan butítják őket.

2009. máj. 25. 13:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Én mint nagyhatalmat utálom,nem mint országot.Ha nem játszaná a világrendőrt akkor kevessebb probléma lenne.szerintem
2009. júl. 13. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!