Milyen ez a rajz?

Figyelt kérdés
[link]
2020. szept. 8. 18:16
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/180 anonim ***** válasza:
16%
Kérdező, bár nem értek nagyon ehhez, de szerintem egész jók a rajzaid, és az a lényeg, hogy te elégedett vagy velük. A többinek meg nem értem, hogy mi baja van, szó sincs arról, hogy a kérdező nem bírja a kritikát, és én meg is értem. Egy olyan szintű kioktatást, mintha a kérdező a magyar festészetet alázta volna meg, én se néznék jó szemmel. Az alkotás szabad művészet, nem pedig görcsös toll vonogatás.
2020. okt. 20. 00:26
 52/180 anonim ***** válasza:
19%

"Mindennek körvonalat rajzolsz, ez már nem jó (sokáig egyébként én is beleestem ebbe a hibába)"

Ez miért hiba?

2020. nov. 3. 21:50
 53/180 Laylah ***** válasza:
93%

Ez miért kérdés?

Körvonalat akkor rajzolhatsz, ha nem dolgozol ki hátteret, ha olyan a rajz stílusa vagy ha rajzfilmfigurát rajzolsz. Élethű ábrázolásnál nincs helye (nem összekeverendő a sötét háttérrel!).

Ezeknél pl. a stílus miatt elfogadható:

[link]

[link]

Ezeknél viszont nem:

[link]

[link]

[link]

2020. nov. 4. 09:49
 54/180 anonim ***** válasza:
14%
Ezek ijesztőek.
2020. nov. 15. 15:14
 55/180 anonim ***** válasza:
19%

"Élethű ábrázolásnál nincs helye"

Nem csak az élethű ábrázolás létezik.

2021. jan. 27. 08:05
 56/180 Laylah ***** válasza:
100%

55.: "ha olyan a rajz stílusa vagy ha rajzfilmfigurát rajzolsz"

Nem is állítottam azt mint az idézett mondatomban is látható. Ha meg még mindig a kérdező vagy a másik felhasználójáról, ejthetnéd már a témát, meg lett mondva elégszer, hogy nem vagy jó.

2021. jan. 27. 08:35
 57/180 anonim ***** válasza:
50%
De nem értem, hogy miért nem jó.
2021. jan. 27. 09:10
 58/180 anonim ***** válasza:
50%

"Amíg nem tudsz helyesen rajzolni akár tárgyat, akár embert, rajzfilmesen sem fog helyesen menni."

Ez az amit nagyon nem értek. Ha tudom az arányokat, akkor csak tudok rajzfigurákat rajzolni.

2021. jan. 27. 09:19
 59/180 Laylah ***** válasza:
75%

Nézd, a saját és bármelyik korstílus csak úgy lett, lehetett értékes és élvezhető, ha volt mögötte valós rajzudás. Pl. kifejezetten nem kedvelem Picasso képeit, de ha nem tudott volna normálisan rajzolni, akkor sosem lett volna ismert, hanem egy pacsmagoló kontár maradt volna. Ismerni kell a szabályokat ahhoz, hogy átlépd őket, azaz tudnod kell valósághűen rajzolni ahhoz, hogy utána más stílusba mehess el. És tudod, miért? Azért, mert csak így lesz helyes, amit rajzolsz. Picasso geometrikus formákat festett, de pontosan tudta, mit miért, mekkorára és hová fest. Hiába magasabb, karcsúbb egy rajzfilmfigura egy normál emberhez képest, attól még anatómiailag és arányait tekintve helyesnek kell lennie (már ha olyan lényről beszélünk, ami nem csak a rajzfilmben létezik). Tudni kell, hogy melyik testrész pontosan hol lesz, mekkora lesz, hogyan hajlik, működik egyes szituációkban. Nálad az arányosság, minden rajzolás alapja is hiányzik.

Pl. a korábban linkelt Joker-képed, ahol egy száj és egy szem van. A szem túl kicsi a szájhoz képest, az orr viszont túl nagy.

A kékre festett szemű-homlokú nős képed szerintem eddig a legjobb, de az sem tökéletes, ha jobban megnézed, kicsit furán állnak a szemei egymáshoz képest, a bal oldali térben távolabbinak látszik, indokolatlanul magasan van, és értem, hogy döntött fej, annak ellenére mondom. Ráadásul kicsit kancsal, az orra formája pedig egy macska lábára emlékeztet.

[link]

És akkor itt van ez. Már a vonalas rajzod sem jó. A fenék aránytalanul nagy, a karjai mint egy body buildernek, de legalább formája sincs, bokája, lábfeje kb. szintén nincs, melle a nyakában, a feje a testéhez képest nagyon kicsi. A fej részletei annyira nem látszanak, de ami látható, hogy állkapocscsontja vagy nincs, vagy indokolatlanul masszív toka fedi, a homlok és a fejtető nem elég magas, mint akit csecsemőként szívlapáttal leütöttek.

2021. jan. 27. 10:08
 60/180 anonim ***** válasza:

Aha, értem.

Melyik a kékre festett szemű-homlokú nős kép?

2021. jan. 27. 10:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!