Tényleg van "szegénymentalitás"?
Az én családomban él ez a mentalitás, főleg az idősebb korosztály részéről.
- A tanulás időpocsékolás, és csak élősködsz a szüleid nyakán (főleg, ha lány van)
- Minél több gyerek (egy gyerek nem gyerek)
- Fiatalon házasodni (főleg, ha lány van), a család közelében építkezni
- Az értelmiségi szórakozás (artmozi, színház, szépirodalom, zene) "úri mulatság"
- Nemi sztereotípiák
- Gyakori családi összejárás (minden hétvégén nagyzabálás)
- Csak a fizikai munka az értékes
"Hagyjad kérdező,otthon balkán van minden téren sose érünk fel Európához. Azért jöttünk el családosan. Tesom meleg otthon csak mocskot kapott,hugom is aki meddő lett orvosi műhiba miatt csak a szart kapta leginkább más nőktől,h jó nem dögöljön meg mert semmit se ér velük ellentétbe aki lepakoltak az asztalra pár csecsemőt és most verik a mellüket a nagy életcéljuktól.. "
Nos, én az vagyok, aki azt írta, szeret gyereket nevelni ( a "tenyészkanca", szerintetek ). És az is én vagyok, aki azt írta, nem tudja a gyerekének megmondani, hogy akit látott, az épp fiú volt-e vagy lány, mert annyira behatárolhatatlan volt az ember.
Sőt, még az is én vagyok, akinek a fodrásza nem titkoltam homoszexuális - mégis hozzá járok évek óta.
Csak az a baj, hogy velem ellentétben TI nem próbáljátok megérteni a másik felet (azaz minket), hanem csak szajkózzátok a magatok igazát, míg én megpróbálnálak megérteni Titeket, ezért is nem léptem még le a kérdésből, csakhogy nem kulturált vitatkozás folyik érvekkel, hanem sablonok dobálása - részetekről.
Engem mindig megdöbbent mekkora a sötétség itt egyes válaszadók fejében...
Csak, hogy tisztázzuk.
A "nemi sztereotípia" nem azt jelenti, hogy mennyi meleg vagy transzfesztita ember van/vállalja fel önmagát, hanem az, hogy a nemekhez fix és megváltoztathatatlan tulajdonságokat, szokásokat és feladatokat rendelünk.
Például ha én férfiként főzök otthon, az GÁZ, NEM TERMÉSZETES, mert a főzés az asszony dolga.
Ha a barátnőm/feleségem nőként szereti bütykölgetni az elromlott dolgokat (amiket én simán csak kidobnék), az GÁZ, NEM TERMÉSZETES, mert ez a férfi dolga.
Érted?
Ki van jelölve, hogy ez a FÉRFI DOLGA, ez a NŐ DOLGA, és tök mindegy, hogy téged mi érdekel, miben vagy jó, ezen nem változtathatsz. Sőt egyes helyeken már az is NEM TERMÉSZETES volt, ha a nő nadrágot vett fel.
Egyébként nem értek egyet a kérdezővel, ez nem kimondottan szegény mentalitás.
Ez az idősebb, vidéki, korlátoltabb embereket gondolkodásmódja, akik egyébként sokszor szegények is.
Remélhetőleg hamarosan el fog tűnni teljesen.
Kedves 74%-os válaszadó ("tenyészkanca")!
Miért kellett ide ennyi valótlanságot összehordani?
De komolyan?
1.) A "tenyészkanca" dolog
Tessék, ez volt az eredeti idézet:
"Kérdező hagyjad,otthon a nők még 2018 ban is csak cselédek szexuális segédeszközök a férfiak kielégitésere és tenyészkancák,agyuk se lehet.."
Ez tudod mit jelent?
Hogy sokak szerint a nők csak arra valók, hogy gyereket szüljenek (kvázi "tenyészkancák" legyenek), és ennyi. Főzzenek, takarítsanak és neveljék a gyereket. Ne legyen véleményük, ne tanuljanak, ne dolgozzanak, és véletlenül se mondjanak ellent az uruknak (ez az "uruk" dolog tökéletesen kifejezi, hogy régen minek tartották a nőket). Érted, nekik nem férjük volt, hanem uruk.
Most hogy ebből hogy jön az, hogyha te gyereket szültél akkor "tenyészkanca" vagy, ezt nem tudom...
Max. tenyészkancának tarthattak/tarthatnak azok, akik szerint a fő feladataid az életben a gyerekcsinálés és az uradnak való engedelmeskedés.
2.) Fiúk és lányok megkülönböztetése.
Jól értem, hogy az a probléma, hogy nem tudtad megmondani a gyerekednek, hogy az adott illető fiú vagy lány? Hát ez tényleg borzalmas. Remélem azért gyermekpszichológus nem fog kelleni.
Nem értem, hogy a gyermeked fejében és lelkében ettől miért kellene összedőlnie a világnak. Szerintem ha elmagyaráznád a gyerekednek, hogy bizony a fiúknak is lehet hosszú hajuk és a lányoknak is rövid, azt is minden további nélkül fel tudná dolgozni.
Kicsit olyan ez, mint ahogy sokan mondják is, hogy a gyermeknek 14-15 éves korukig véletlenül se lehet elmondani mi az a homoszexualitás, véletlen sem láthat homoszexuálisokat, mert ettől a stabil értékrendje felborul, és hirtelen ő is homoszexuális lesz.
Vagy ami még "jobb", hogy ennek hatására divatból homoszexuális lesz. Igen, marha nagy divat ám, amikor a fél ország agyon akar verni, ki akar irtani, és közli veled, hogy beteg vagy, selejt vagy, megszállt a Sátán, és pszichiáterhez kellene járnod.
Ez aztán tényleg olyan "cool" dolog, és mindenki szeretné ezt átélni.
á, lelőtted a poént. Pedig ez nagyon vicces volt, hogy okoskodik itt, de a sztereotípia szó jelentését nem ismeri 😀
Hát ez nem nyert, mert ismerem a jelentését: pontosan erről van szó, hogy amíg ki volt jelölve, hogy ez a férfi dolga, ez meg a nő dolga, addig legalább tudták az emberek, hogy kinek "hol a helye", ki kicsoda, a férfi a családfenntartó a nő a család öszetartó ereje, stb, mindenkinek megvolt a meghatározott szerepe és erre írtam, hogy nem volt ennyi identitás zavaros ember.
De mindegy is, feladtam - feleslegesen nem pazarlom tovább az időmet értelmetlen vitákra.
"Kinek hol a helye.. No comment."
Ez hihetetlen, hogy ennyire nem megy az értelmezés: tényleg nem látod, hogy IDÉZŐJELBE TETTEM?? Nem az én véleményem, csak így tudtam pontosan érzékeltetni- na mindegy, mint mondtam léptem - hülyeségekre nem pazarlom az időm.
"pontosan erről van szó, hogy amíg ki volt jelölve, hogy ez a férfi dolga, ez meg a nő dolga, addig legalább tudták az emberek, hogy kinek "hol a helye"
Pontosan, ez sajnálatosan nagyon bele van égve a magyar (kelet-európai) néplélekbe. Ezért vágyik a nagy többség itt (tudatosan vagy tudat alatt) egy autoriter diktatórikus vezetésre, ahol meg van mondva "kinek és minek hol a helye", mert ez így biztonságos. Véletlenül se legyen egyéni felelősséged és véletlenül se hozhass egyéni döntést, mert az lehet, hogy rosszul sül el.
Sajnos (vagy szerencsére, nézőpont kérdése) ezért nem lesz itt soha liberális demokrácia, és ezt ismerte fel nagyon nagyon jól a jelenlegi kormánypárt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!