A külföldi diákok miért néznek ki "felnőttesebbnek", mint a velük egykorú magyarok? (több lent)
Két munkahelyemen is külföldiekkel foglalkoztam, már akkor is feltűnt, meg nyilván az utcán járva is, de pl. munkahelyen az is előfordult, hogy néha életkor kitalálósat játszottunk kollégámmal (útlevél/papírok alapján ugye láttuk a "megfejtést").
Szóval miért ilyen nagy a kontraszt? Kontraszt alatt azt értem, hogy végy egy 20 éves, nőies magyar lányt és egy 20 éves, nőies fekete afrikai/közel-keleti/távol-keleti lányt, és valamiért tuti, hogy a második csoport tagjai felnőttebnek tűnnek, most ezt nem tudom, hogy megmagyarázni (a nőiest azért írtam, hogy kb. ugyanazt a stílust képzeljük el rajtuk, szóval ne egy gót magyar lányt meg egy tomboy arabot, hanem képzeljük el őket egy most menő minimál, classic stílusban, hogy ne a ruhán múljon).
Fiúk is férfiasabbak picit, bár ott közel-keletieknél sokszor belejátszik a szakáll, stb., de amúgy szerintem nem csak, valahogy úgy látom, nekünk "gyerekebb" fejünk van unblock, lányok-fiúk. Vagy csak amiatt van, mert nem azokhoz a fajta arcokhoz, vonásokhoz vagyunk szokva? Vagy esetleg az, hogy lehet tradicionális kultúrákban nőbbként nevelik a lányokat és férfibbként a fiúkat és így a "nemi kisugárzás" erősebb? Tehát hogy kevésbé tendálnak az uniszex jelleg felé.
Én nem tapasztaltam ilyet. Ez olyan mint a "minden kínai egyforma". Igen a fehér embernek lehet, de nekik meg mi vagyunk egyformák.
Egyébként a régebbi (60-70-es évekbeli) fiatalok viszont tényleg felnőttesebben néztek ki, itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!