Külföldinek ajándékba igazán magyar dolgokat? Miket lenne érdemes?
A pálinkát felejtsd el, külföldön (gondolom, ez Nyugat-Európat jelent nálad), sokkal jobb minöségü és ízü italokat lehet kapni, ami jobb féle pálinkának felelne meg, csak a neve más.
A bor csak akkor jó ötlet, ha szeretik a bort, és tudod, milyen irányt preferálnak: fehér-vörös, édes-száraz, stb. Ha ez az alapinfó megvan, akkor érdemes valamit keresni, de nem a Tescoból, akkor tényleg legyen minöség.
Amit biztos fognak mondani, az a túrórudi, ez az, amit Magyarországon kívül sehol nem tudnak értelmezni, mindenhol egyformán borzasztónak találnak.
Süteményeket-csokikat nem javaslom, mert a magyar változatok nem képviselnek minöséget.
Ha elég közeli ismerettség, akkor egy üveg jó bort és valami házilag sütött süteményt adnék, de elötte nézz utána, hogy ahol élnek, ott nem hétköznapos ugyanaz a süti, mert akkor nem sok értelme van.
De én inkább egy képes utikönyvet adnék Magyarországról, ami akkor is élvezhetö, ha a nyelvet nem értik.
gondolom, ez Nyugat-Európat jelent nálad.
Konkrétan Ausztráliát az én esetemben (angol felmenőkkel).
Minőségi pálinkát néztem, érdekli a dolog, mert beszéltünk róla. Szeretek és tudok is sütni, de mi lehet ami igazán magyar? Rákóczi túrós esetleg ?
Ha ő jön, akkor megfigyelheted, mi tetszik neki. Muszlimnak mondjuk ne vegyél pálinkát :D
Én figyelembe szoktam venni a praktikumot is, mert senkinek sem hiányzik egy újabb kacat a lakásában. Úgyhogy igen, a legjobb szerintem is az étel-ital, de egy antropológusnak pl. izgibb lehet egy busómaszk, egy iparművésznek egy Hollóházi porcelán... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!