Nálunk meg azt mondják a szegényebb rétegbe tartozó idősek, hogy milyen borzalmas, hogy az összes unoka az ország különböző végeiben van, pedig ő már szívesen részt venne valamelyikünk esküvőjén és szívesen dédunokázna már.
2018. febr. 28. 18:25
12/51 anonim válasza:
Ne keverjük össze a szegénységet a prolisággal..
2018. febr. 28. 18:25
13/51 anonim válasza:
"Nálunk meg azt mondják a szegényebb rétegbe tartozó idősek, hogy milyen borzalmas, hogy az összes unoka az ország különböző végeiben van, pedig ő már szívesen részt venne valamelyikünk esküvőjén és szívesen dédunokázna már." Persze hogy ezt mondják. Hiányzik nekik a család, a fiatalok élik az életüket, ők meg félre vannak söpörve mint a megunt kacatok. Ne aggódj kérdező, egyszer te is meg fogod tapasztalni milyen amikor teherként kezel a családod.
2018. febr. 28. 18:30
14/51 A kérdező kommentje:
A lányokat gyerekkortól a főzésre és a takarításra nevelik, míg a fiuknak egy tányért sem kell elmosogatniuk, mosniuk sem kell, cserébe kint kell segíteniúk.
15/51 anonim válasza:
Náluk ez volt a normális munkamegosztás.
16/51 A kérdező kommentje:
Nincsenek félresöpörve, de miért kötelessége a fiataloknak a közelben maradniuk, ha egyszer a munkahely/iskola odaszólítja őket, esetleg külföldön élnek/tanulnak, és nem tudnak hetente hazamenni?
2018. febr. 28. 18:31
17/51 A kérdező kommentje:
Nagynéném ötvenéves, egyedüli gyerek volt, a szülei mégsem sajnálkoztak, amikor Németországban ment férjhez és oda szülte az unokákat (utaztak oda-vissza)
2018. febr. 28. 18:34
18/51 anonim válasza:
Itt befejeztem. Nem is próbálod megérteni az érzéseiket. Nem, nem kötelessége a fiataloknak hetente hazamenni. Csak az öregek temetésére, hogy tartsák a markukat az örökségért.
Nálunk HAVI egyszer mindenki hazalátogatott, és aki a közelben lakott, heti egy órát rászánt hogy megnézze élnek-e az öregek, nincs-e baj, megvan-e mindenük. És lám, nem rokkant bele, most ugyanígy vigyáznak rá a sajátjai- mert most Ő az öreg, és ezt tanulták tőle a gyerekei.
2018. febr. 28. 18:35
19/51 anonim válasza:
Még egy dolog: Olvass mesét. és gondolkodj kicsit. Talán sikerül megértened miért mutattam meg.
Nem értem, honnan szeded ezt. Csak abból van elegem, hogy a nagyszülők kb. a tanulmányi eredményeket sosem tartották fontosnak, mert addig sem segít otthon a gyerek, főiskoláról/egyetemről nem is beszélve, az csak szétszakítja a családot (főleg, rám nézve, mert lány vagyok). A tanulmányi eredményeim, az egyetemi átlagom sosem érdekelte őket, csak az, hogy találtam-e vőlegényt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!