Miért használják néhányan a csókolom/kezitcsókolom/jónapot kifejezéseket mondatok közé beillesztve? Miért terjedt el?
Figyelt kérdés
Nem köszönésnél, hanem olyankor amikor például kérdeznek valakitől valamit, de olyan is van biztos amikor kijelentés közé szúrják be. Mint például piacon árul egy idős hölgy valamit és a kliens nem látja jól az árát vagy nincs kiírva, megkérdezi hogy "Mennyibe kerül ez a dinnye (kezit)csókolom?" vagy "Tudja hogy megy ez csókolom." Ez a szófordulat inkább idősebbeknél figyelhető meg.tegnap 11:33
1/2 anonim válasza:
Én is halottam már, hogy valaki hasznalja a csókolomot kérdésben. Ez szerintem csak a tisztelet megadását jelenti meg praktikusságból is mert egy kérdébe sűrítve a köszönés is le van tudva egyúttal. Valóban idősebbek használják inkább meg vidéki emberek.
2/2 anonim válasza:
A csokolom a magazos beszed kotoszava.Tudja, hogy megy ez, csokolom. Miota kikopott a magazodas, a baszmeg a kotozso. Elhuztak a vizsgan, baszmeg, oyan kib@szott hulye kerdest kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!