Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lányok/nők! Titeket is zavar,...

Lányok/nők! Titeket is zavar, ha “csókolommal” köszönnek nektek?

Figyelt kérdés
23 éves nő vagyok, pultosként dolgozom egy kávézóban, rengetegszer köszönnek nekem az idősebb férfiak “csókolommal”, “kezitcsókolommal”, vagy akár “kézcsók”-kal. Tudom, hogy udvariasnak szánják, de kiráz tőle a hideg :// Valahogy tök öregnek érzem magam tőle, vagy nem is tudom. Nem értem, milyen létjogosultsága van ennek a köszönési formának egy jó napot kívánokhoz képest. Titeket is zavar ez? Vagy pont, hogy szeretitek, esetleg teljesen közömbösek vagytok a témával kapcsolatban? Nagyon érdekel, hogy az én furcsaságom, hogy engem ennyire zavar, vagy mások is vannak-e így vele.

ma 15:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is néha köszönnek így (vagy gyerekek vagy idősek), nekem sem a kedvencem, de nem tud különösebben zavarni vagy érdekelni. Legalább köszönnek. Sokan erre se képesek.

(Pacsi, szintén kávézóban dolgozok az egyetem mellett.)

23/N

ma 15:42
 2/7 anonim ***** válasza:
28%

Hogy köszönjek egy 23 éves nőnek 70 éves férfiként?

Egyéként ha sziát mond, hellót mondok...

ma 16:07
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

#2 például úgy, hogy jó napot kívánok.

Örülök, hogy segíthettem.

ma 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Igazad van, ment a zöld -úgy szoktam, ha előre köszönök, csak rendszerint az eladó, pénztáros, stb. beelőz egy sziával -erre utaltam.
ma 16:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Néha nekem is köszönnek így, én kedvesnek és udvariasnak találom. Mondjuk 40 éves "nő" vagyok, nem 23 éves "lány". Ha majd te is kicsit idősebb "nő" leszel, már te is tudod majd értékelni (de elhiszem, hogy 23 évesen még zavar).
ma 16:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem korfüggő. Nekem egy (saját maga szerint) felsőbbrendű, 50-es kolléganőm mondta, hogy ő se szereti.
ma 16:41
 7/7 anonim válasza:

Én is osztom az 5-ös véleményét.

50/N

ma 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!