Ti hogy viselitek, ha csókolomot köszön valaki?
Nagyon durva.. én világ életemben szinte mindenkivel tegeződtem. Igaz, hogy falusi vagyok, szóval azért más a környezet, de ettől függetlenül nem nagyon bírom elviselni ha mondjuk úgy köszön nekem egy fiatalabb, hogy "Jó napot" vagy rosszabb esetben csókolom.. ennyire idős lennék? :D
22 éves vagyok amúgy. Amikor a pici gyerek úgy köszön, az más, azon csak elmosolyodom, de ha mondjuk egy tőlem kb. 6-10 évvel fiatalabb is, akkor azt már gáznak érzem.
Hozzá lehet ehhez szokni vagy ti hogy vagytok vele?
Pont abban a korban vagy, amikor egy nálad pár évvel fiatalabb (pont ez a 6-10-zel fiatalabb korosztály) nem tudja, hogy mit csináljon veled :) 20 vagyok, nemrég nőttem ki ebből a korból, és most növök bele a tiedbe, így mindkettőből van még/már tapasztalatom, amire emlékszem.
Nekem is köszöntek már így. Én nagyon kedvesen mondom neki, hogy szia, és azonnal közlöm vele, hogy nyugodtan tegezzen, és köszönjön sziával.
Én nálad 6-10 évvel vagyok fiatalabb de nagyon nehezen tudok letegezni másokat.Mindig próbálok jó napottal köszönni,de ha álmodozom akkor csak úgy szokásból mondom hogy csókolom,hiszen kisgyerekkoromban végigcsókolomoztam mindenkit.Mindig úgy érzem hogy tegezni illetlenség,viszont a jó napot meg túl hivatalos.
De ezek szerint nem ellenzik a huszonévesek a tegezést.
Dehogyis :D
Igazából akik nekem vannak ilyen 16-20 éves korig haverjaim vagy ismerősök, azoknak még a szüleit is tegezem. De nem csak én, nálunk ez megszokott.
Na jó, akkor így érthető. Szóval leginkább azért van, mert nem tudjátok mit köszönjetek. Nálam igazából nem a köszönés teszi az embert :D Hanem ha beszélek vele, akkor úgyis megismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!