Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg van "szegénymentalitás"?

Tényleg van "szegénymentalitás"?

Figyelt kérdés

Az én családomban él ez a mentalitás, főleg az idősebb korosztály részéről.

- A tanulás időpocsékolás, és csak élősködsz a szüleid nyakán (főleg, ha lány van)

- Minél több gyerek (egy gyerek nem gyerek)

- Fiatalon házasodni (főleg, ha lány van), a család közelében építkezni

- Az értelmiségi szórakozás (artmozi, színház, szépirodalom, zene) "úri mulatság"

- Nemi sztereotípiák

- Gyakori családi összejárás (minden hétvégén nagyzabálás)

- Csak a fizikai munka az értékes

2018. febr. 28. 17:56
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
42%
Tessék elfogadni hogy ők ebben nőttek fel. Hogy az számít az életben hogy ne maradj magadra.
2018. febr. 28. 18:46
 22/51 A kérdező kommentje:
Érettségivel nem lehet jó munkahelyet találni. És nem akarok csak azért húszévesen férjhez menni, mert az idős rokonok részt akarnak venni az esküvőmön.
2018. febr. 28. 18:55
 23/51 anonim ***** válasza:
45%

"A lányokat gyerekkortól a főzésre és a takarításra nevelik, míg a fiuknak egy tányért sem kell elmosogatniuk, mosniuk sem kell, cserébe kint kell segíteniúk."

De nem is volt ennyi identitás zavaros "férfi" és nem jártak a fiúk rózsaszínű, szívecskés zokniban. Nem vicc, ezt ma láttam, azt hittem, összecsinálom magam: nem vagyok egy maradi ember, az elsők között volt pl. telefonkártyám - ez is milyen vicces ma már - meg hordozható DVD lejátszóm, TV-vel, de ez azért már nekem is SOK(K) volt.

És a lányok sem jártak fiú cuccokban (nem fiús, hanem fiú). A minap egy orvosnál előttünk várt egy ... pár. Egyszercsak kimentek és nem jöttek visza. A fiam megkérdezte: elmentek a fiúk. Mire én. azok nem fiúk voltak, hanem lányok...illetve az egyik biztosan lány... illetve, talán az sem biztos. És BECS SZÓRA NEM TUDTAM MEGMONDANI A GYEREKEMNEK, MIK VOLTAK: fiúk vagy lányok? Ez milyen már?....

2018. febr. 28. 18:58
 24/51 A kérdező kommentje:

Most komolyan ez a legnagyobb problémád? hogy nem tudd eldönteni, hogy fiúk voltak-e vagyok lányok? esetleg melegek vagy heterók?

1. Szerintem jó dolog, ha a férfiak sem szégyellik, ha érdeklik őket a hagyományosan nőiesebb dolgok.

2. Régen is voltak "identitászavaros" emberek, ahogy te mondod, csak szégyenkezve, kamuházasságokban éltek, és max a négy fal között bújtak női ruhába (fun fact: az amerikai őslakosok teljesen elfogadták a transznemű embereket, még akkor is, ha nemi átalakítóműtétekre nem kerülhetett sor) és ha megnézel régi képeket, régen is voltak transzvesztiták és transzneműek

2018. febr. 28. 19:07
 25/51 A kérdező kommentje:
Vannak fent a képek a neten a húszas évekből egy butch-femme párról (az egyik frakkban, rövid hajjal, és monoklival, a másik pedig bubi-frizurával, és estélyiben)
2018. febr. 28. 19:08
 26/51 anonim ***** válasza:
70%

Ki a szegény? Akinek nem lehet pénzben kifejezni az értékét? Aki már nyugdíjas,és nem pénznemekben beszél rólad,hogy mennyit érsz meg nekik!? Akik némi tiszteletet

várnak tőled? Mire fel? Nem minden rossz a régebbi világból, de te az vagy.

2018. febr. 28. 19:11
 27/51 A kérdező kommentje:
És igen, én sem nézek szívesen transzvesztitákat és drag queeneket, de 1. nem ártanak ezzel senkinek 2. felvehetjük a szemellenzőt, de ettől még nem fognak eltűnni
2018. febr. 28. 19:11
 28/51 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező hagyjad,otthon a nők még 2018 ban is csak cselédek szexuális segédeszközök a férfiak kielégitésere és tenyészkancák,agyuk se lehet.. Lassan otthon a 8 általános lesz az átlag végzettség és háromműszakra és 1 szobára potyogtatnak ötöt a prolik büszkén :( Nem ok nélkül menekül a normális gondolkodásu ember el...
2018. febr. 28. 19:16
 29/51 anonim ***** válasza:
66%

"Most komolyan ez a legnagyobb problémád? hogy nem tudd eldönteni, hogy fiúk voltak-e vagyok lányok?"

Látszik, hogy nincs még gyereked... Majd ha lesz, talán megérted, mi a probléma ezzel, hogy felnőtt létedre sem tudod megmondani egy emberről a gyerekednek , hogy fiú-e vagy lány? Amikor már semmi sem az, mint aminek látszik... Amikor már nincs egy biztos pont az életedben és talajt vesztesz...

És nem, nem vagyok maradi erkölcscsősz, csak van egy gyerekem, akit bizonyos értékek és elvek szerint neveltem fel ( de emellett viszonylagos szabadságban)- ráadásul állítólag nem is rosszul, mert a környezetemben többen is kinyilvánították, hogy milyen jó fej a gyerekem, meg jó lenne, ha ők is úgy tudnák nevelni a gyereküket, mint én.

2018. febr. 28. 19:27
 30/51 anonim ***** válasza:
58%

Úgy látom, ez a kérdés tényleg nem azért lett feltéve, hogy értelmes emberek elbeszélgessenek, érveljenek, hanem akinek más véleménye van, az jól le legyen húzva - és még én vagyok a maradi gondolkodású, szűklátókörű, akinél a nők csak a "szexuális segédeszköz" meg tenyészkanca.

Hát képzeljétek ÉN SZERETEM A GYEREKEMET, szeretek gyereket nevelni és jól érzem magam anyaként :D

Fú, de gáz, mi???? :D :D

És nem, nem vagyok tenyészkanca,stb., mert totál egyedül neveltem fel.

2018. febr. 28. 19:33
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!