Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért tekintik egyesek bűnnek...

Miért tekintik egyesek bűnnek a homoszexualitást?

Figyelt kérdés

Most nem az a kérdés, hogy természetes-e vagy sem, hanem, hogy miért bűn.

Mert ha azt mondjuk, hogy ez egy betegség, akkor aki beteg azt sajnáljuk, és nem utáljuk. Például ha egy emberről kiderül, hogy rákos, akkor sajnáljuk, ha meleg, akkor meg utáljuk. Pedig mindkettő betegség.

Persze a pedofília is betegség, és a pedofilokat is utálják. De őket azért, mert legtöbbször erőszakkal létesítenek szexuális kapcsolatot a gyerekkel, vagy a gyerek még nem teljesen felnőtt, hogy komoly döntést tudjon hozni ez ügyben.

Valamiért sokan a homoszexualitást bűnnek tekintik, mintha xy elhatározná, hogy én most homoszexuális leszek. Nem mi döntjük el, hogy ki milyen szexuális irányultságú lesz.

A görögöknél teljesen más kultúrában is volt homoszexualitás, sőt az araboknál is van, annak ellenére, hogy kivégzik őket.

Ez az emberben TERMÉSZETESEN benne van.

Persze, most nem a melegfelvonuláson felvonuló exhibicionista melegekre gondolok.

2010. máj. 14. 23:04
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Olyan értelemben értettem természetesnek, hogy az emberben alapból benne van egy ilyen tényező, mondjuk hogy 5% az esélye, hogy az legyél.

A Biblia szerint halálos bűn, az arabok kivégzik érte az ember, a többség megveti őket, már 3000 évvel ezelőtt is voltak a görögöknél is, sőt valószínűleg régebben.

Ahol és amikor ember élt ez a jelenség létezett, ezért utaltam rá, hogy természetes. Bár nem egészen ezt mondtam, hozzáteszem.

2010. máj. 14. 23:53
 12/33 A kérdező kommentje:
Tehát nem tudod elérni, hogy ne legyenek, mert ez az emberben természetesen benne van.
2010. máj. 14. 23:54
 13/33 anonim válasza:
62%
Ha nem előttem nyalják-falják egymást, semmi bajom nincs velük. Ő dolguk. Örülök, ha jól érzik magukat az emberek. Tegyék, ahogy nekik jól esik, ha nem ártanak azzal másnak.
2010. máj. 15. 00:01
 14/33 anonim ***** válasza:
54%
Az nem válasz, hogy valami mióta létezik A gyilkosság sem természetes, pedig az is mindig létezett, amióta ember él a Földön.
2010. máj. 15. 00:09
 15/33 A kérdező kommentje:

Én azt is természetesnek tartom, az emberi lét velejárója.

Nálad mi a természetes definiciója?

2010. máj. 15. 00:14
 16/33 anonim ***** válasza:
35%
Nálam a természetes mindig valami pozitív dolgot jelent, talán ezért nem értek egyet a szóhasználattal.
2010. máj. 15. 00:25
 17/33 A kérdező kommentje:
Kezdelek érteni:). Akkor másról beszéltünk, de szerintem a lényegben egyet értünk.
2010. máj. 15. 00:39
 18/33 anonim ***** válasza:
49%

Régen talán bűnnek tekintették tudatlanságból.

Most viszont divatosabb azt mondani rá, hogy génhiba.

2010. máj. 15. 01:17
 19/33 anonim ***** válasza:
48%
Bun, mert tarsadalomellenes. Nem viszi tovabb az emberiseget, sot, a meglevo tagok kozott is feszultseget szit, gyuloletet kelt.. Kifejezetten karos.
2010. máj. 15. 01:38
 20/33 anonim ***** válasza:
75%
A heteroszexualitás is káros, mert túlnépesedést okoz.
2010. máj. 15. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!