Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak azt tekintik...

Miért csak azt tekintik "kemény munkának", ha valaki reggel 6-tól du 5-ig a gyárban rakosgatja a dolgokat?

Figyelt kérdés

Úgy értem, ez a réteg általában olyan hangosan tud sírni h mennyit dolgozik és mégse fizetik meg, míg az értelmesebb, kapcsolatokkal rendelkező rétegek meg pár telefonnal is sokmilliós üzleteket mozgatnak naponta, és akkor ezekre az emberek állítólag "ingyenélők" meg "gazemberek".

De miért? Sokszor úgy érzem, itt már fáj sokaknak az, ha valaki képes boldogulni a világban, nálunk ez egy negatívum.

Rosszul látom?

2010. dec. 8. 15:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

maga a munka nincs megfizetve, nem csak a kétkezi munka, de a szellemi sem. különben ha nem így lenne, nem tudnának bőrfotelből telefonálva milliós-milliárdos üzleteket kötni, ami valljuk be, nem egy nagy cucc.

ez egyébként mindenütt így van a világon, és mindenütt feszültséget gerjeszt a mondjuk úgy társadalmi osztályok között, magyarországon talán azért jobban, mert ott a munkából lassan nem nagyon lehet még hónapról hónapra vegetálni sem.

2010. dec. 8. 16:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Eszedbe jutott már, hogy az a sok millió honnan van? Az mind éhbérért gürcölő emberek munkájának kihsználásból keletkezik, mert azt valakinek ki kell termelni (itt nem csak hazai, de más országok legális rabszolgáira is gondolni kell). Na itt van neked a gazemberség meg ingyenélés.
2010. dec. 8. 16:08
 3/13 A kérdező kommentje:

16:07

ha nem egy nagy cucc, akkor miért nem teszed?

tudod te milyen kapcsolatrendszerek és milyen értelmi színvonal kellenek ahhoz, hogy egy telefonnal intézze a nem kis üzleteket? sztem fogalmad nincs róla ...

2010. dec. 8. 16:12
 4/13 A kérdező kommentje:

de most komcsi, sztem mindenki kipróbálhatja:

1, menj el a nokia gyárba, megnézzük, sikerül-e dolgoznod

2, ülj le a bőrfotelbe telefonálgatni, szintén nézzük meg, sikerül-e!

a kettő közül amelyik összejön, hát .... na kinek melyik, csak nem értem ezt a dolgot, mert senkinek sincs megtiltva a telefonálgatás pl

2010. dec. 8. 16:15
 5/13 anonim ***** válasza:
96%

ch.. csináltam már, jól is kerestem, legalábbis a magyar viszonyokhoz képest, de ott hagytam, mert rém unalmas volt, azt inkább kijöttem külföldre vendéglátózni.

az üzletkötés nem munka, még csak köze sincs hozzá. szóval ez duma. :)

2010. dec. 8. 16:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ettől még nem lesz az a pár telefon kemény munka.
2010. dec. 8. 18:51
 7/13 A kérdező kommentje:

figyelj, most nem is konkrétan a telefonálási aktus, a gombnyomkodás lesz komoly munka :)

hanem a mögöttes tartalma mindennek, de sztem olyan szinten még csak a kérdést se érted, hogy nem is tudok válaszolni se így pár mondatban, hihetetlen

másrészt, aki ilyet mond, az tuti bevállalná a felelősséget, ha egyetlen telefontól 400 millió sorsa függne? csak úgy példaképpen, és még nem is mondtam sokat ... szóval azért ennyire nem hiszem h értetlen vagy na

2010. dec. 8. 19:37
 8/13 A kérdező kommentje:
16:19 - az üzletkötés sztem se munka, na de ki beszélt erről? azért komolyabb dolgokra gondoltam ...
2010. dec. 8. 19:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A képességeket és a protekciód hívod erőfeszítésnek, vagy hogy?
2010. dec. 8. 22:05
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

"Miért csak azt tekintik "kemény munkának", ha valaki reggel 6-tól du 5-ig a gyárban rakosgatja a dolgokat?"

Nemcsak azt. Az is kemény munka, amikor valaki télvíz idején egy tetőn szögel, vagy az is kemény munka, amikor 35 fokos hőségben málnát szedsz. Kemény munka bűzlő, jajveszékelő rákbetegeket ágytálazni, kemény munka kazánt kovácsolni, vasat önteni, elektronikus áramköröket forrasztani (ugyanaz a mozdulatsor, minden forrasztásra van másfél másodperced, ha elszúrod, levonják a béredből, leülni nem lehet, az egész testedet hófehér védőruha borítja). Na ezek a kemény munkák.

NEM kemény munka: frissen vasalt ingben egy légkondicionált irodában prezentációkat tartani, kompjúter előtt ülni egy irodában, időnként fórumozgatva egy kicsit, bejárogatni egy egyetemre heti három napon előadásokat tartani (vagy nem tartani, mert az előadás professzor úr halaszthatatlan teendői miatt elmarad), továbbá nem kemény munka "üzleti tárgyalásra" hol Londonba, hol Párizsba utazni, ötcsillagos szállodában kipihenni az utazás gyötrelmeit, és a szööörnyű nehéz és fáradságos tárgyalás előtt/közben/után válogatni az éttermek között meg kicsit körbefényképezni a várost, ha már ott vagyunk.

"fáj sokaknak az, ha valaki képes boldogulni a világban"

A szegény irigy. A gazdagot pedig idegesíti, hogy a szegény irigy.

Szerintem örülj, hogy az a legnagyobb bajod, hogy a szegények irigyelnek. Én is örülök, hogy ez a legnagyobb bajom.

2010. dec. 9. 03:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!