Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak azt tekintik...

Miért csak azt tekintik "kemény munkának", ha valaki reggel 6-tól du 5-ig a gyárban rakosgatja a dolgokat?

Figyelt kérdés

Úgy értem, ez a réteg általában olyan hangosan tud sírni h mennyit dolgozik és mégse fizetik meg, míg az értelmesebb, kapcsolatokkal rendelkező rétegek meg pár telefonnal is sokmilliós üzleteket mozgatnak naponta, és akkor ezekre az emberek állítólag "ingyenélők" meg "gazemberek".

De miért? Sokszor úgy érzem, itt már fáj sokaknak az, ha valaki képes boldogulni a világban, nálunk ez egy negatívum.

Rosszul látom?

2010. dec. 8. 15:55
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

na várj, várj ...

te most nem igazán erre a kérdésre válaszoltál, hanem egyszerűen ketté bontottad a fizikai munkát a szellemitől .. ennyi

nézd, én elismerem természetesen, hogy nehéz munka 40 fokban forrasztgatni, na de azt már kevésbé hiszem, hogy ugyan ez a forrasztgató emberke képes lenne az amúgy nem túl nagy szellemi kihívást jelentő bemutatót megtartani

szóval kívülről amolyan semminek tűnik ez az 5 csillagos szálloda esete számodra, de jellemző, hogy csak ezt veszed észre, és nem azt, ami mögötte folyik ... arról meg ne is beszéljünk, hogy az általad leírt emberkének lehet h 4-5 egyetemi végzettség van a zsebében, és olyan szintű intelligencia, hogy magasabb színvonalú agyi munkát képes végezni, na csak tudod neki ez természetes, míg sokak valóban csak azt látják, hogy "gépezik"

na nekem durva volt most ezt olvasni, mert annyira csak a külsőségeket ragadtad ki ... a tartalmakat viszont nem látod!

nem?

2010. dec. 9. 09:57
 12/13 anonim ***** válasza:

ma 09:57

A vízvezetékszerelő nem tud villanyt szerelni. A kőműves nem tud agyat műteni. Az agysebész nem tud repülőgépet vezetni.

Az embereknek szakmáik vannak, szóval aki prezentációkat tart, az nem tud vakolni és fordítva. Ez közhely. Az eredeti kérdésed viszont arról szólt, hogy nem érted, miért nevezik ingyenélőnek azt, aki telefonálgat és milliókat keres ezzel. A válasz pedig az, hogy ez valóban ingyenélés. De fölösleges ez ellen tiltakozni. Ismerd el bátran, hogy ingyenélő vagy, ingyenélőnek lenni sokkal jobb, mint dolgozónak. Én sem dolgozom "igazi" munkát, a baráti körömben se szinte senki. Csak ilyen öltönyös hülyeségeket. Nem ejtettek minket a fejünkre, hogy majd pont dolgozni fogunk!

"jellemző, hogy csak ezt veszed észre, és nem azt, ami mögötte folyik"

Nem csak azt veszem észre. De ha neked ez jött le a hozzászólásomból, akkor bocs, de nem vagy túl okos. Nem bíznám rád az üzleteimet :)))

Akármennyire is "észreveszem", mi van az üzletemberi fontoskodás mögött, pontosan tudom, hogy az NEM munka. Én is csinálom, szóval PONTOSAN TUDOM, hogy nem munka. Hiába bizonygatod az ellenkezőjét, első kézből tudom.

"na nekem durva volt most ezt olvasni, mert annyira csak a külsőségeket ragadtad ki ... a tartalmakat viszont nem látod!"

Kösz, hogy megnevettettél :)))

2010. dec. 9. 16:40
 13/13 A kérdező kommentje:

oké, hát ha az neked nem munka, akkor én nem is szeretnék semmit bizonygatni, ebben igazad van ...

ahogy már említettem, azért ezzel a "nem munkával" pedig milyen felelősség is van a nyakadon, azt én nem tudhatom, de az enyémen elég nagy

a hasonlataid pedig ismét furcsák, persze nyugodtan kitarthatsz amellett h nem azok, oké, te így látod

2010. dec. 9. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!