Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ilyen "lopásért" senki nem...

Ilyen "lopásért" senki nem szól a gyerekre?

Figyelt kérdés

A kérdésem arról szól, amit sokszor látok, és bosszant. Boltok, áruházak tömött sorok. A csemete nem bír magával, vagy csak kényeztetni akarják, ezért fogják az aktuális péksütit, chipset, csokit odaadják a gyereknek hadd egyen. Legalább addig el van.

Sokan persze szólnak, hogy x számmal több volt a kifliből, vagy a pogácsából, vagy odateszik a már megevett csokis papírt. De ez csak szerintem nem a legjobb? Hiszen a csemete bírja már ki, még kifizetik. Hiszen mi van akkor, ha a szülőnek nincs elég pénze, vagy otthon felejti a pénztárcáját?

Nektek mi a véleményetek erről?

2016. nov. 2. 21:14
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
25%

"Amitől én falnak megyek, az az, hogy cipővel bemásznak a bevásárlókocsiba, ahová a kaját tesszük."

Miért, te zacskó/doboz nélkül rakod bele a kaját a kosárba? Fúj már......

Kár, hogy kétszer nem tudlak felpontozni.

Nekem gyerekkoromban több idő volt a bevásárlás, mint most, hiszen még el is kellett utazni a 40 km-re levő városba miatta, és a kocsiban se lehetett enni, és kééépzeld, kibírtam mindig hiszti nélkül, mert anyámék meg is neveltek, nem csak hagytak nőni, mint a gazt.

Szóval még neked is rossz program, ezért viszed az egész családot, hadd szenvedjenek ők is :D Nem lenne egyszerűbb egyedül végigszaladni a bolton, és pikkpakk végezni, mint 2 órát ott tölteni, mert mindenkit szórakoztatni kell, meg négyen hatfele mentek, meg mindenki megáll mindenhol?

Mellesleg azért kell "szivatni" a gyereket, mert egyébként azt fogja hinni, hogy mindent szabad, és egyrészt át fog gázolni mindenen és mindenkin, (oviban tipikusan az ilyen elkényeztetett kis görcsök gyepálják napi szinten a normális gyerekeket, mert nekik "szabad"), másrészt meg mikor kikerül a való életbe, ami nem körülötte forog, akkor óriási pofonok fogják érni.

Szóval a szülő ezzel végülis senkinek nem árt, csak a gyerekének, meg a gyereke környezetében levőknek. 5 perc csöndért.

Nemár hogy csak úgy lehet lefoglalni egy gyereket, hogy teletömjük mindennel, amit épp megkívánt őfelsége :D Én pl "elolvastam" a címkéjét azoknak a dolgoknak, amiket vettünk, segítettem anyukámnak (pl ő mondta, hogy hozzak egyet abból a kockás címkéjű tésztából, amit mindig szoktunk venni, én meg örömmel rohantam, és vittem neki), beszélgettem anyukámmal, meg nézelődtem. Teljesen jól elvoltam, kb egyszer kaptam pár korty innivalót, nyáron, mikor 40 fok volt odakint, és már elég gyatrán néztem ki. Azon kívül soha nem volt iszogatás meg nasizás a boltban, és már gyerekként se értettem, hogy a többi gyerek minek teszi...

2016. nov. 3. 10:26
 42/60 anonim ***** válasza:
63%

Lehet lepontozni, meg a sok "gyá, de nem érted meg, mert xcsak én érthetem meg, mert gyerekem van" visszatámad, de sztem egyszerűen prosztóság a még ki nem fizetett árut zabálni, inni a boltban. Ha sejted, hogy nem 2 percig fog tartani a vásárlás, akkor előre bekészíted a kölöknek a rágcsát, innivalót, biztonsági őr bácsival felcímkézteted, és akkor nem a bolti kiflit fogod vele megetetni (na de erre jön az, hogy höjj, nem vagyok ám málhás szamár, az az egy kifli akkora teher a táskámban). Főleg hogy ezeknek a nagy része kb. neten mondja csak, hogy kifizeti, de a boltban, ha látja, hogy megúszhatja, akkor "elsiklik" felette. Arról nem is beszélve, hogy csomószor látom, hogy a gyerek morzsál, maszatol, nyálas kézzel fogdoz mindent, leejti a földre, anyu visszarakja a többi zsömle közé... aztán a szülő még mosolyog is rajta, hogy de kis ééééédes... aztán aki meg rendesen fizet, az meg megveszi a szutykos, nyálas szart, ha véletlenül nem figyel oda.

Amúgy engem anyukám kicsi koromban egyedül nevelt egy jó ideig, amíg apukám külföldön dolgozott, nagyik sem tudtak annyit segíteni, volt hosszabb bevásárlásunk, mégsem tömött a bolti kifizetetlen csokival, még akkor se, ha nyűgösebb voltam meg kicsit visítoztam. Tudni kell nevelni is a gyereket.

2016. nov. 3. 10:27
 43/60 anonim ***** válasza:
51%
Arról nem is beszélve, hogy most itt aki a gyereknek még megengedné, az háborog a felnőtteken, akik ezt csinálják... na, hát valószínűleg ezekből a gyerekekből lett a boltban túró rudit, fánkot, dióbelet nassolgató felnőtt, mert hát anya megengedte anno... akit nem úgy neveltek, annak eszébe nem jutna (még akkor is, ha kifizetné).
2016. nov. 3. 10:30
 44/60 anonim ***** válasza:
32%

Utolsó én vagyok aki leírta a diózabálót :) Azért ez kicsit más, mert egy felnőtt ember tudatában van a szabályokkal, felteszem életképes önmagát ellátni képes dolgozó értelmes felnőtt. Tehát tudhatja azt hogy nem zabálunk bele a dióba, ugyanúgy ahogy mindenki tudja hogy nem szemetelünk, főleg ha ott a kuka 2 méterre, meg még sorolhatnám hogy mi minden, amit én normális emberként betartok mert nem vagyok egy paraszt.

Az 1 éves az egy éves. Az ő agya még nem feltétlenül jár úgy ahogy a felnőtté. Ő nem tudja hogy azt nem szabad. Bár nincs gyerek mielőtt ezzel jönnél :) Csak feltételezem az anyukák gondolkodásmódját.

2016. nov. 3. 10:42
 45/60 anonim ***** válasza:
80%

Jó, de őt szoktatta rá az anyja... azért elég gáz egy embertől azt elvárni, hogy tudjon egy x szabályt, ha a szülei folyton meghágatták vele.

Ez gyakorlatilag olyan, hogy volt egy ismerősöm, aki, ha kapott vmit, sosem köszönte meg. Mindenki elkönyvelte taplónak, aki nem tudja... de aztán kiderült, hogy nem is tudta, hogy kéne, mert ez otthon sem volt szokás, és máshol konkrétan nem tanították meg neki. Honnan tudja az erkölcsi szabályokat, ha nem otthonról?

2016. nov. 3. 10:44
 46/60 anonim ***** válasza:
62%
Felesleges magyarazni, nem latjak be. Fura szulok neveletlen gyerekei eszegetnek a boltban. Osszemaszatoljak a dolgokat. Mit erdekli oket. Eleg szomoru.
2016. nov. 3. 10:45
 47/60 anonim ***** válasza:
63%

Nem vagyok szülő, mint már írtam.

Megköszönni valamit, vagy köszönni ha belépünk valahová stb ez valóban mind olyan dolog, amit belenevelnek az emberbe, mert ez illem.

De a felnőtt ember tisztában van azzal hogy ami a boltban van az nem ingyen van, belezabálni valamibe ami nyilván ki sem lesz ezáltal fizetve parasztság, sőt lopás. Nem azért zabál bele mert nem tudja hogy jééé ez nem ingyen van?? Hanem azért mert pont leszarja.

2016. nov. 3. 10:49
 48/60 anonim válasza:
72%
Attól még a kölyök is kibírja pár óráig, hogy ne kajálja a kifizetetlen árut. Életemben 1x nem történt ilyen, hogy a kifizetetlen árut zabáltam volna, pedig én sem voltam az a csöndben üldögélő gyerek, de a szüleim SOHA nem adták oda még a boltban a sütikét/nasikát/üdítőt és nem is igényeltem soha. Hogy miért? Mert nekem az volt a természetes, hogy nem az áruházban zabálom a még ki nem fizetett árut. Jól írta valamelyik válaszoló, minden attól függ, hogy hogy van szoktatva a gyerek. Ha soha nem kapja meg még a boltban az adott terméket, akkor nem is fogja igényelni és nem is fog érte hisztizni.
2016. nov. 3. 10:56
 49/60 anonim ***** válasza:
64%

"Ő nem tudja hogy azt nem szabad"

Nyilván nem tudja, ha anyuka nem mondja.... Nekem elmondták, felfogtam, ennyi.

2016. nov. 3. 11:07
 50/60 anonim ***** válasza:
17%

Min megy a vita?

En eddig is odaadtam a kiflit, ezutan is fogom. Nem erdekel mas rosszallo tekintete.

Kifizetem, kuss legyen, akinek nem tetszik....

2016. nov. 3. 11:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!