A kérdésem arról szól, amit sokszor látok, és bosszant. Boltok, áruházak tömött sorok. A csemete nem bír magával, vagy csak kényeztetni akarják, ezért fogják az aktuális péksütit, chipset, csokit odaadják a gyereknek hadd egyen. Legalább addig el van.
Sokan persze szólnak, hogy x számmal több volt a kifliből, vagy a pogácsából, vagy odateszik a már megevett csokis papírt. De ez csak szerintem nem a legjobb? Hiszen a csemete bírja már ki, még kifizetik. Hiszen mi van akkor, ha a szülőnek nincs elég pénze, vagy otthon felejti a pénztárcáját?
Láttam már ilyet, de én nem tudnám elképzelni, hogy ilyet megengedjek a gyerekemnek. Mi is kibírtuk, amíg elhagytuk a pénztárt, másrészt nem szeretnék kellemetlenséget az áruház vagy bolt alkalmazottjaival. Másrészt a gyereknek is meg kell tanulnia, hogy hogyan működik a világ. Nem lehet mindent megengedni.
2016. nov. 2. 21:18
3/60 anonim válasza:
Nekem sem tetszik ez a fajta viselkedés, de még mindig jobb, ha a pénztárnál közlik, hogy van még egy kifli, vagy csoki, mint az amikor hagyják a gyerekeket, hogy szétfogdossák a péksütiket, leszedjék a pogácsáról a sajtot, persze a pogácsát nem veszik meg..Én ezektől kapok idegbajt. Amióta láttam, én soha nem veszek semmi olyan ételt ami gyerek magasságban van..ráköhögnek,prüszkölnek stb..
2016. nov. 2. 21:19
4/60 anonim válasza:
Sokszor kivesezett kerdes. De igazad van. Harom gyerekem van. SOHA nem ettek a boltokban.
2016. nov. 2. 21:20
5/60 anonim válasza:
Őszintén telibesz.rom, ha más gyereke csokit majszol, míg nem teli torokból üvölt úgy hogy az áruház túlfelében is füldugó kell.
2016. nov. 2. 21:24
6/60 anonim válasza:
Én is sokszor láttam ilyet, de szerintem pár alkalom elég lenne rá, hogy a gyerek ne hisztizzen ott helyben, hanem megtanulja, hogy akkor kapja meg a csokit/péksütit/akármit, amikor kifizették a kasszánál. Bár őszintén szólva olyan pénztárost vagy bolti alkalmazottat sem láttam eddig, aki az ilyesmit kifogásolta volna. Aztán persze lehet, hogy nem szeretik.
2016. nov. 2. 21:26
7/60 anonim válasza:
Ez sajnos nem csak gyerekekkel történik meg, sőt!
Manapság már többször látom azt, hogy jól öltözött FELNŐTTEK tömik magukba a péksüteményt, sonkát!, gyümölcsöt, ki tudja még mi mindent.
Még egy pici gyereknél talán még megértem hogy adnak neki egy kiflicsücsköt, de hogy egy felnőtt ne halljon éhen a fizetésig, azt már fel nem foghatom.
2016. nov. 2. 21:31
8/60 anonim válasza:
Én nem engedném a gyerekeimnek. Nem is szabad, csak sokszor nem szólnak érte.
2016. nov. 2. 21:32
9/60 anonim válasza:
Régebben volt egy ilyen kérdés, amikor elég sok reakció érkezett, de elég mélyről kellene előkeresni szóval nem linkelem. Ott odáig fajult a vita, hogy a Tesco biztonsági szolgálatát is felkerestük egy levéllel mi az álláspontjuk ez ügyben. :)
Amúgy nekem nem szokásom ez a gyerekeimmel, de nincs ellenérzésem.
A helyzet az, hogy a boltokban elég sokáig eltart a vásárlás és újabban már a pénztárnál való sorban állás is hosszadalmas (nincs elég pénztáros). Ha ott van a friss péksütemény, ha éhes a gyerek és ha utána kifizeti (már pedig ez a jellemző), akkor miért ne.
Ez legyen a legnagyobb gondod az életben.
2016. nov. 2. 21:32
10/60 anonim válasza:
Es milyen jo is, amikor a megragcsalt dolgokat bedobaljak mas aruk koze...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!