Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ilyen "lopásért" senki nem...

Ilyen "lopásért" senki nem szól a gyerekre?

Figyelt kérdés

A kérdésem arról szól, amit sokszor látok, és bosszant. Boltok, áruházak tömött sorok. A csemete nem bír magával, vagy csak kényeztetni akarják, ezért fogják az aktuális péksütit, chipset, csokit odaadják a gyereknek hadd egyen. Legalább addig el van.

Sokan persze szólnak, hogy x számmal több volt a kifliből, vagy a pogácsából, vagy odateszik a már megevett csokis papírt. De ez csak szerintem nem a legjobb? Hiszen a csemete bírja már ki, még kifizetik. Hiszen mi van akkor, ha a szülőnek nincs elég pénze, vagy otthon felejti a pénztárcáját?

Nektek mi a véleményetek erről?

2016. nov. 2. 21:14
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
70%
Ez most komoly? Már nyugodtan vásárolni se mehet el az ember, mert ott is azt lesik, hogy ki mit csinál? Persze ha nem fizetik ki az lopás, de arra van a biztonsági őr, meg a kamerák, hogy ezeket kiszúrják. És ha az őr nem csak a s_eggét vakarja, hanem tényleg dolgozik, akkor ezeket bizony simán ki is kapják a sorból. Egyébként meg fel nem fogom, hogy miért rosszabb, hogy a kölyök elmajszol egy fél kiflit, mint hogy torkaszakadtából üvölt. Ha addig nem sikerült megnevelni, akkor nem abban a félórában fog megjavulni, és akkor már inkább kussoljon.
2016. nov. 3. 01:49
 32/60 anonim ***** válasza:
29%

"...Keresgéltem az interneten, de nem találtam arról tudósítást, hogy a világon bárki éhen halt volna boltban a pulttól az áru kifizetésig..."

Én meg arra kerestem rá, hogy még abba senki nem halt bele, hogy nem jut internethez aztán te mégis itt vagy és netezel. Most komolyan.

2016. nov. 3. 02:05
 33/60 anonim ***** válasza:
72%
A gyerek az még hagyján de mikor felnőttek tesznek meg hasonlókat az hajmeresztő. Konkrét példa, csávó bejön a boltba, elmegy a zöldséges pult előtt amin volt egy ládányi hámozott dió...na ő azzal a lendülettel ahogy elment mellett belemarkolt és a pofájába tömte....aztán mintha mi sem történt volna ment tovább....na az ilyentől úgy megkérdezném, hogy szerinte az a dió "vendégváróként" van kitéve csak úgy az ő kedvéért? Más azt kifizeti ő meg szemrebbenés nélkül belezabál. Nah ehhez képest egy nyugtalan 1 éves még nem is nagy kunszt, főleg ha a pénztárnál ki is fizetik amit a kicsi megkezdett.
2016. nov. 3. 07:48
 34/60 anonim ***** válasza:
45%
Én nem szeretem az ilyet, de ha kifizetik, na bumm, előfordulhat. Amitől én falnak megyek, az az, hogy cipővel bemásznak a bevásárlókocsiba, ahová a kaját tesszük.
2016. nov. 3. 08:28
 35/60 anonim ***** válasza:
37%
Tok jo lenne ha mindenki a maga dolgaval torodne. Mi koze van a másiknak, hogy valaki mit ad enni a gyerekenek?? Főleg hogy az a jellemző hogy pont a kisgyerekes szulok kifizetik, nem azert adják a pogácsát a gyereknek, hogy ingyen megreggelizzen.
2016. nov. 3. 08:37
 36/60 anonim ***** válasza:
65%
Engem nem érdekel különösebben, ki mit töm a gyereke szájába vásárlás közben, de szerintem nevelés szempontjából nem egy jó módszer a boltban etetni a gyereket. Mert rohadtul ki kéne bírnia azt az egy-másfél órát kajálás nélkül. Ez így működik, amíg nem fizetted ki az árut, addig nem a tied, nem árt, ha a gyerek is megtanulja. A bevásárlóközpont meg nem korzó vagy játszótér, ahol a gyerek az első. Régebben nem voltak boltban majszoló kicsik, az utóbbi tíz-húsz évben szaporodtak el ennyire, mióta sok "liberális" szülő fél nemet mondani a saját gyerekének. Most komolyan az a jó megoldás arra, hogy ne üvöltsön a gyerek, hogy betömöd a száját egy kiflicsücsökkel? Mert amúgy nem lehet elérni, hogy egy óráig nyugton maradjon, és ne hisztizzen? Gratulálok az ilyen neveléshez. Egy bevásárlóközpont annyira azért nem unalmas, van sok nézni való, sok ember, normális gyerek simán kibírja azt az egy órát cirkusz nélkül. Akié nem, az nézzen inkább magába. Ezzel azt tanítjátok a gyerknek, hogy mindent amit meglát és megszeret, azonnal megkaphat. Nem tanul türelmet, nem tanul meg alkalmazkodni, abban a tévhitben fog élni, hogy a világ körülötte forog, mert aki arra nem képes, hogy azt mondja "Pistike megvesszük a fánkot, de csak fél óra múlva eheted meg, mert surmóság üzletben falni az árut" az képzelem, hogy amúgy mennyire tud fegyelmezni más területeken. Én is mindig megéhezek a péksütiknél, de nehogy már ne lehessen kibírni a fizetésig. Ne árt, ha a gyerek megtanulja, hogy a társadalomnak vannak szabályai, és neki azokat be kell tartania. Persze mikor tizenévesen már nem kis cuki lesz, hanem követelőző kamasz, akkor majd lehet pislogni, hogy dehát én mindent megadtam a kis prüntyőkének, mégis bunkó lett.
2016. nov. 3. 08:41
 37/60 anonim ***** válasza:
67%
Az meg még külön remek pszichológiai fogás, hogy unalom ellen az evést hozzák fel alternatívának. Enni akkor kell, ha éhes az ember, nem ha unatkozik. Nem hiszem el, hogy nem lehet vásárlás közben lekötni a gyereket. Nem olyan nehéz az. De persze a péksütit egyszerűbb a szájába tenni, addig is csendben van amíg eszik. Élen is járunk a gyerekkori elhízásban.
2016. nov. 3. 08:46
 38/60 anonim ***** válasza:
23%

Ovis Pistike megerti de 16 hónapos Petike nem biztos.

Meg mindig nem világos minek kéretlenül nevelési tanacsokat osztani.

2016. nov. 3. 08:47
 39/60 anonim ***** válasza:
44%

Ezt az egesz hisztit nem ertem. "Kibirja" a gyerek, persze. De mi ertelme szivatni? Kifizetem a kajajat, tenyleg, miert nem mindegy, mikor eszi meg? En is felnottem anelkul, hogy a szuleim kiflicsucskoket adtak volna nekem, de nezzetek meg, mekkora pl. a Dunakeszi madarasteszko, es mekkora volt egy 80-as evek-beli kozert. Ott eltoltottunk 15 percet, azt fel labon is kibirja egy gyerek. De manapsag kethetente mennek jellemzoen nagybevasarlasra a csaladok, irdatlan nagy alapteruletu hiperekbe es orakat toltenek ott. Nekem felnottkent is utalatos, unalmas es faraszto program. Emiatt meg nem gyorornem a nagyit, h vigyazzon a gyerekre, meg hat minek is? Jojjon velunk, a csaladunk szerves tagja, en meg megprobalom neki élvezhetőve tenni a dolgot. Es igy a legegyszerubb, persze fogadhatnek lufihajtogato bohocot, de egyszerubb kethetente egy fel kifli. Amit KIFIZETEK, ha nem tennem, akkor tenyleg lenne ertelme ezen tiprodni. Fel nem fogom, miert nem mindegy az embereknek, hogy mikor eszi meg a gyerek azt a kiflit.

Javaslom, h azt az anyukat is oktassuk ki ezen logika menten, aki a multkor a feloras buszozas alatt meset olvasott a gyerekenek. Tanulja meg az a gyerek, hogy fel orat nyugodtan ulhet csendben, ne kelljen mar szorakoztatni. Kibirja, nem? Raadasul zavarja a felnőtteket az idetlen mese. Az anyukaja megis olvasott neki, hogy ne csak kibirja, hanem elvezze is. Ilyen alapon akkor ezen is kiakadhatnank, nem?

Egyebkent is, tegye fel a kezet, akinek nincsenek rossz szokasai. Egy biztos van: a h.lye GYK-t olvassatok, pedig Shakespeare-t is lehetne. En meg kiflicsucskot adok a gyerekemnek, pedig megtanithatnam neki, hogyan elhje tul az eletet.

2016. nov. 3. 10:06
 40/60 anonim válasza:
64%
Megérti a 16 hónapos is,ha úgy van szokatva...Első perctől kezdve nem kell neki odaadni,és eszébe sem jut,hogy szeretne enni valamit a boltban..Nekem 6 éves a lányom,soha nem hisztizett a boltban,multikban....Megkapta fogta a kezében,megmutatta a pénztárosnak,és utánna megette..Ennyi...szokatás kérdése az egész.Pedig amúgy eléggé hisztis egy gyerekem van..
2016. nov. 3. 10:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!