Ilyen "lopásért" senki nem szól a gyerekre?
A kérdésem arról szól, amit sokszor látok, és bosszant. Boltok, áruházak tömött sorok. A csemete nem bír magával, vagy csak kényeztetni akarják, ezért fogják az aktuális péksütit, chipset, csokit odaadják a gyereknek hadd egyen. Legalább addig el van.
Sokan persze szólnak, hogy x számmal több volt a kifliből, vagy a pogácsából, vagy odateszik a már megevett csokis papírt. De ez csak szerintem nem a legjobb? Hiszen a csemete bírja már ki, még kifizetik. Hiszen mi van akkor, ha a szülőnek nincs elég pénze, vagy otthon felejti a pénztárcáját?
Nektek mi a véleményetek erről?
"...Keresgéltem az interneten, de nem találtam arról tudósítást, hogy a világon bárki éhen halt volna boltban a pulttól az áru kifizetésig..."
Én meg arra kerestem rá, hogy még abba senki nem halt bele, hogy nem jut internethez aztán te mégis itt vagy és netezel. Most komolyan.
Ovis Pistike megerti de 16 hónapos Petike nem biztos.
Meg mindig nem világos minek kéretlenül nevelési tanacsokat osztani.
Ezt az egesz hisztit nem ertem. "Kibirja" a gyerek, persze. De mi ertelme szivatni? Kifizetem a kajajat, tenyleg, miert nem mindegy, mikor eszi meg? En is felnottem anelkul, hogy a szuleim kiflicsucskoket adtak volna nekem, de nezzetek meg, mekkora pl. a Dunakeszi madarasteszko, es mekkora volt egy 80-as evek-beli kozert. Ott eltoltottunk 15 percet, azt fel labon is kibirja egy gyerek. De manapsag kethetente mennek jellemzoen nagybevasarlasra a csaladok, irdatlan nagy alapteruletu hiperekbe es orakat toltenek ott. Nekem felnottkent is utalatos, unalmas es faraszto program. Emiatt meg nem gyorornem a nagyit, h vigyazzon a gyerekre, meg hat minek is? Jojjon velunk, a csaladunk szerves tagja, en meg megprobalom neki élvezhetőve tenni a dolgot. Es igy a legegyszerubb, persze fogadhatnek lufihajtogato bohocot, de egyszerubb kethetente egy fel kifli. Amit KIFIZETEK, ha nem tennem, akkor tenyleg lenne ertelme ezen tiprodni. Fel nem fogom, miert nem mindegy az embereknek, hogy mikor eszi meg a gyerek azt a kiflit.
Javaslom, h azt az anyukat is oktassuk ki ezen logika menten, aki a multkor a feloras buszozas alatt meset olvasott a gyerekenek. Tanulja meg az a gyerek, hogy fel orat nyugodtan ulhet csendben, ne kelljen mar szorakoztatni. Kibirja, nem? Raadasul zavarja a felnőtteket az idetlen mese. Az anyukaja megis olvasott neki, hogy ne csak kibirja, hanem elvezze is. Ilyen alapon akkor ezen is kiakadhatnank, nem?
Egyebkent is, tegye fel a kezet, akinek nincsenek rossz szokasai. Egy biztos van: a h.lye GYK-t olvassatok, pedig Shakespeare-t is lehetne. En meg kiflicsucskot adok a gyerekemnek, pedig megtanithatnam neki, hogyan elhje tul az eletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!