Miért gondolják Hitlert az emberek rossz embernek?
Azért az érdekes, hogy nem Te írod le, miért rokonszenvezel vele...
Egyébként nem lehet mást gondolni arról, akinek a tetteit szinte csak a gyűlölet motiválja. Tetteivel maradandó sebet ejtett az emberiség történelmén: azok után, hogy a Holokauszt megtörtént, már sosem bízhatunk többé teljesen a többség józanságában. Milliók haltak meg döntései során, a sajá(?) népe is elbukott miatta.
Valahogy én sem éreztem vele ellenszenvet. Nem vagyok rasszista, antiszemita, stb. Rokonszenvet sem érzek azért.
Én is most olvasom a Mein Kampfot. Érdekes látni Hitlert a saját leírásaban.
1. Sok ember nem érti.
2. Azok vannak többen, akikkel ő (és sokan mások) nem "szimpatizálnak".
Hogy miért érzek vele szemben rokonszenvet?
Először is azért, mert egyik célja volt az Ausztriával való egyesülés. Ezt abszolút átérezhetőnek tartom a trianoni események során, mi is ki vagyunk azon akadva, hogy nem egyesülhetünk a régen magyar kézben tartott országokkal.
Másodszor azért, mert a zsidók ellen volt. Ez most nagyon durván hangzik, és én se úgy értem ahogy leírom, de titkon mindenki utálja őket. Múltkor például a hittan tanárunk mondta el róluk, hogy kapzsi nép. És most a következő állításomat meg lehet cáfolni azzal hogy a vallás és a származás nem ugyan az, viszont itt is az emberek - közben én is - legszívesebben lebombáznánk a migránsokat. Nincs rá kifejező, hivatalos ok (szerintem). Ő csak azt csinálta, amit mi is csinálnánk most egyes népcsoportokkal. Csak köztünk és közte az a különbség, hogy ő neki meg volt a lehetősége, hogy megtegye.
Mivel jelenleg nincs jó fogalmazó képességem, ezért ezzel ezt a kommentet be is fejezném, bocsánat a helyesírási hibákért, vagy a netalántán előforduló általánosításokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!