Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A cigányok miért büszkék...

A cigányok miért büszkék arra, hogy cigányok?

Figyelt kérdés
Legalábbis az én környezetmben, a cigányok nagyon büszkék a származásokra, és még mindket fehéreket néznek le. Nem vagyok rasszista de ez nekem kicsit sok. Mire büszkék de most komolyan? Arra, hogy rajtunk élősködnek, mert saját országuk nincsen, és megkeserítik rengeteg magyar életét? Vagy mégis mire??
2008. szept. 12. 18:14
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim válasza:
46%
Teljesen egyetértek az elöttem szólóval!! A városunk tele van romákkal, nagyon sokan vannak, mert anno idetelepítették őket. De semmi gond nincs velük, nem randaliroznak, nem bántanak minket "fehéreket". Nincsenek betörések a városban, nem zsebelnek ki senkit stb. Itt talán elfogadtuk őket. Megpróbálunk egymás mellett élni.
2008. szept. 16. 07:53
 52/65 anonim válasza:
50%

Már megint idejutottunk, kedves "cigányfanok"? Hiába fogadod el a cigányt, az ugyanúgy fog élni. Könnyű beszélni, az emberi szeretettről, hogy fogadjuk el a cigányokat.. Mi elfogadjuk, ők nem fogadnak el minket.

Gyertek északkelet magyarországra, aztán beszéljetek majd a szép romafalukban a kedves cigányaitokkal akiket 100 százalékos mértékben tökéletesek és kedvesek, bezzeg a buta magyar parasztok nem szeretik őket.

Ha nem élsz cigánykörnyezetben KÖNNYŰ beszélni a cigányokról jóindulattal!

2008. szept. 16. 18:09
 53/65 anonim ***** válasza:
80%

Én nem élek köztük, hanem olyan helyen dolgozom, ahol magyarokkal és cigányokkal is kell foglalkoznom.

Azért elég jól ki tudsz kelni magadból...

Hol itt a kulturált viselkedés, melyet oly nagyon hiányolsz a cigányokból...?

2008. szept. 16. 18:45
 54/65 anonim válasza:
33%

Te is nagyon okos vagy, hogy egy internetes fórum hozzászólásomból kitudod következtetni milyen ember vagyok.

Ez olyan mint a cigányoknál: aki paraszt az csak szar lehet és még diszkrimináció? Inkább én érzek diszkriminációt!

2008. szept. 17. 15:39
 55/65 anonim ***** válasza:
35%

,,Ha nem élsz cigánykörnyezetben KÖNNYŰ beszélni a cigányokról jóindulattal!"

Én 8.kerületi vagyok és tapasztalatból mondom , hogy csak az fél akinek előitéletei vannak , mert nem ismerik őket igazán. A cigány sem fog ok nélkül jobban megtámadni mint a magyar. Nem a cigányok támadnak meg, hanem a drogosok , a részegek és a bolondok, meg az elmebetegek. Ez pedig nem faji és nemzeti kérdés, ez tény.

2008. szept. 17. 22:43
 56/65 anonim válasza:
100%
A sajnos mi magyarok nem rendelekezünk kellő nemzeti öntudattal, társadalmi összefogással.... és igenis furcsa hogy a cigányok itt a mi országunkban, a hazánkban, mint későn érkező bevándorlok nagyobb összetartozást mutatnak. Szánalmas, hogy mi magyarok nem vagyunk büszkék semmire. A kúlturánkat, a gasztronomiánkat, hagyományainkat az évek alatt a cigányok teljen átvették, és magukévá tették...és büszkén hirdetik, hogy az ővéké, mi pedig ezekre nem vagyunk büszkék. Ezt még tanulnunk kell, mint ahogy a cigányoknak a munkát (tisztelet a kívételnek).
2008. szept. 18. 08:58
 57/65 anonim ***** válasza:
92%
nem olvastam végig az összes kommentárt,az én magánvéleményem az,hogy senkit nem zavarnának a cigányok,ha becsülettel dolgoznának mint a magyarok és nem segélyekből élnének amit mi adófizetők nyögünk ki.Ez a nép képtelen a szociális együttélésre,sajnálom a kérdezőt,hogy ilyen környéken lakik.Egyszer nálunk is kiadtak egy lakást roma családnak/miskolciak voltak/albérletbe,az addig tiszta falak 1 hónap alatt össze vissza lettek firkálva karcolva,még vér is volt rajta.Megkérdezem ha egy szép környezetbe kerülnek mért kell tönkre tenni? Nem tudnak kosz és kupleráj nélkül élni?Hamar ki lettek ebrudalva mielőtt mindent tönkre tesznek.Mi meg festethettük az egész lépcsőházat.Ennyit a romákról,persze akad egy kevés kivétel is,és sajna magyarban is van semmirekellő.
2008. szept. 22. 11:22
 58/65 anonim ***** válasza:
49%
Van bizony Magyarban is semmirekellő! Én magyar vagyok és ismerek egy magyar családot,akik soha életükben nem dolgoztak sehol, még vállalkozásuk sincsen,alkalmi munkából sem élnek,nem örököltek tízmilliókat ,csupán csak családokat tesznek tönkre, ügyesen kisemmiznek örökségből hozzátartozókat és papíron vállalkozást irányít a család férfi tagja, holott embere egy szál sem. Eltartási szerződéseket írat alá egyedülálló idős emberekkel és megszerzik az ingatlanjaikat csereszerződéssel olyanra cserélik el papíron, hogy az elcserélendő ingatlan kevesebbet ér mint az amiben az idős lakik majd kiköltöztetik és a drágábbik házat eladják,így kisemmizve a jogos örökösöket. Jó ügyvédje lehet ennek a családnak, hogy így adja alájuk az észt, mert megtámadni őket egyszerűen lehetetlen! Tudom mert volt és jelenleg is van velük dolgom. És úgy néz ki, hogy még én járok rosszul azok ellenére, hogy ők semmiztek ki engem az örökségből és ők lehetetlenítik el az életemet. Perelni őket nem tudom,mert védi őket a törvény mivel mindent jogosan szereztek meg,persze minden illetékes hivatal a papírokat nézi,de a dolgok mögé egyik sem néz! Lopnak,hazudnak,csalnak ahol csak lehet. Hazudnak mindenkinek.Az Apeh elhiszi, hogy keményen megdolgoznak a sok házért és telekért ami a nevükön ,tulajdonukban van és azt is, hogy mindenféle hitel nélkül vásárólnak több milliós kocsit és építkeznek is. Szép az Apehtől! Úgyhogy nem mindig a romákat kell elővenni ha van valami bűnözés vagy ehez hasonló dolgok.
2008. okt. 2. 14:36
 59/65 anonim ***** válasza:
36%

"Van bizony Magyarban is semmirekellő!"

Van sajnos, elég sok, csak százalékosan kevesebb, mint a cigányokban.

2008. okt. 2. 20:06
 60/65 anonim ***** válasza:
98%

Olyan érdekes, hogy aki megpróbált itt korábban már korrekt, értelmes választ adni, esetleg felvázolni ennek a problémának a történelmi hátterét (mert eseleg többet tud, tanult, olvasott erről) és rávilágítani arra, hogy más szemszögből is lehet(ne) nézni a kérdést, az rögtön "cigányfan", és máris mocskoljátok, még csak el sem gondolkodtok a leírtakon!!

Persze, kényelmesebb begépelni egy-két trágár mondatot, mint elővenni néhány könyvet, aminek az elolvasása talán gondolkodásra késztetne benneteket. Aki ennyire gyűlölködik, gyanítom, hogy elég keveset tud mind a magyar, mind a cigány nép történetéről.

És a legprimitívebb válaszolók úgy tűnik magyarabbnak érzik magukat a magyarnál, és akkora butaságokat írnak le, hogy csak kerekedik a szemem - ne haragudjatok - én szégyellném magam a helyetekben!

Én is adtam hosszabb-rövidebb válaszokat erre a kérdésre, de indulat nélkül. Sem gyűlöletet, sem szeretetet nem érzek általánosságban véve a cigányok iránt, - de a magyarok iránt sem!! Szeretem a szülőhazámat, de nem kedvelek MINDEN embert! Miért is kellene? Hogy lehet ennyire általánosítani? Most tényleg a romák nyakába akarjátok varrni ennek a szerencsétlen országnak a tragédiáját??

Vannak tények, amiket el kell fogadni! Azt hiszitek, hogy ha itt mocskolódtok egy internetes fórumon, akkor bármi is változni fog???

Ismét elnézést, de a nyáltól fröcsögő válaszaitok alapján nektek is el tudok képzelni egy-egy bicskát a kezetekben....

2008. okt. 2. 20:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!