Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A cigányok miért büszkék...

A cigányok miért büszkék arra, hogy cigányok?

Figyelt kérdés
Legalábbis az én környezetmben, a cigányok nagyon büszkék a származásokra, és még mindket fehéreket néznek le. Nem vagyok rasszista de ez nekem kicsit sok. Mire büszkék de most komolyan? Arra, hogy rajtunk élősködnek, mert saját országuk nincsen, és megkeserítik rengeteg magyar életét? Vagy mégis mire??
2008. szept. 12. 18:14
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
96%

Én mindig azt mondom: szeretem Magyarországot. Gyönyörű hely. Csak nézd meg a gyönyörű Hortobágyot, a Duna csendes áramlását. A Tisza partot. Ez mind gyönyörű. Akik nem illenek a képbe, azok a mocskos emberek. Lehet ez felőlem cigány is, magyar is, román is, kínai is. Én ismerek normális cigányokat és az ellentétükkel is összeakadtam párszor. Ők igazából nem büszkék, hanem nagy az akaraterejük. Az országot szép lassan kezdik meghódítani. Rettegésben tartanak embereket, családokat.

Én, ha cigány lennék nem lennék büszke arra, hogy ilyen mocskos, szemtelen emberek is vannak a társadalmunkban. De ugyanezt elmondhatom magyar részről is, mert vannak olyan magyar emberek, akik igencsak trehányak.

Én is tettem már látogatást a "nyóckerbe", amire annyira büszkék a romák és elszomorító a látvány. De most komolyan. De vannak olyan szempontok, amire tényleg büszkék lehetnek. És az "elődeik" igenis tisztességesen dolgozó mester emberek voltak - és most mi lett ezekből az emberekből? Ingyenélő, médiát, országot megszerző, embereket félemlítő népség. De el kell őket viselni valahogy, azért szívesen belekukkantanék a jövőbe, hogy vajon tényleg eluralkodnak, vagy esetleg az ellenkezője? Az utóbbit csak remélni tudom...

2008. szept. 12. 21:49
 12/65 anonim ***** válasza:
34%

Magyar vagyok (papíron), nekem is voltak rossz tapasztalataim néhány cigánnyal, nem is akár milyenek! Sőt olyan városban élek, ahol már lassan többen lesznek, mint mi.

De eszembe nem jutna bőrszínre fogni a bűnözést!

Van rengeteg magyar is, aki elöl jobb, ha kitér az, aki nem akar gondokat magának.

Hogy ki volt itt előbb, meg hogy ki a cigány, miért büszke, ki a magyar, miért büszke, szerintem rendkívül ostoba kérdések!

Nem lehet mindenki olyan, mint a kérdező (hála Istennek).

Meg kéne már ÉRTENI egyszer, hogy a mocsok, a bűnözés, A GYŰLÖLKÖDÉS nem nemzeti sajátosság, nem egy nép privilégiuma, hanem nagyon is NEMZETKÖZI!

Jó példa, amikor valaki azt találta mondani, hogy "minden országnak megvan a maga szemete", akkor valaki visszakérdezett: "ezek szerint a vajdaságban, a felvidéken, erdélyben élő magyarok ott az 'ország szemete?'" Csak mert ott őket is gyűlölik bizonyos rétegek, bizonyos okoknál fogva?

Fel kéne fogni, hogy a gyűlölködés azért van, mert az emberiség kegyetlen módon megosztott, és olyan módon nevelik belénk az ostoba gyűlöletet, mint amire a fentiekben is van példa. Észre sem vesszük, máris az egész népcsoport ellen támadunk.

Nagyon sajnálom a tanár úr feleségét, őszintén! De ha történetesen egy magyar banda követte volna el, akkor a magyarságot szidalmazná most?

2008. szept. 12. 22:19
 13/65 anonim ***** válasza:
50%

Még annyit, hogy az első három (ha jól számoltam) válaszoló kapásból le lett pontozva.

Szerintem nem a lepontozással kellene tudni érvelni, mert amúgy is csak egy gombnyomás, és mind megjelenik!

2008. szept. 12. 22:24
 14/65 anonim válasza:
64%
Azért büszkék magukra, mert azt hiszik hogy valami felsőbbrendűfajhoz tartoznak, és nekik mindent lehet , ami igaz is sajnos! Magyarországon nincs igazság! az összes cigányt kikéne rakni a románokhoz , egyik sem jobb a másik nál , lenézőek , kötekednek , lopnak , csalnak , hazudnak, mindenhol ugyan olyanok akár merre jár az ember , nem tudnak ,nem akarnak beilleszkedni , talán jobb is ,így is sok a félvér, én ezzel befejeztem nekem elegem lett az összesből , ha kedves hozzájuk az ember, hátba támadják, jobb őket elkerülni. Ráadásul ha lecigányozod még neki áll feljebb ,mikor az! Ha leromázod az a baja, ha ránézel az a baja ,stb...
2008. szept. 12. 22:32
 15/65 anonim ***** válasza:
28%

"Magyarországon nincs igazság!"

Mert hol van, olyan amire te gondolsz?!

Másrészt, te ismered az összes cigányt az országban-világban?

Nem? Akkor miért beszélsz mindről?

Látjátok, ezért van, hogy a történelem folyton ismétli magát.

2008. szept. 12. 22:39
 16/65 anonim ***** válasza:
90%

Valóban a 15. sz. után jöttek Magyarországra, mint becsületes vándorló iparosok. Rengeteg olyan mesterséget űztek, amire nagyon nagy szükség volt akkoriban. A szegénytörvényekkel azonban arra kényszerítették őket, hogy letelepedjenek, pedig nem ez volt az életformájuk. A gyerekeiket magyar családokhoz kellett odaadniuk, mert a törvény erre kötelezte őket. (Most persze mondhatjuk, hogy a magyarokat is kötelezi a törvény olyan dolgokra, amiket nem szívesen csinálnak.)

A II. vh. után olyan rendkívüli kirekesztésnek voltak célpontjai, hogy gyakorlatilag nem tudtak másból, csak bűnözésből megélni...

A rendszerváltás előtti időkben sem volt velük sok gond, mert az országban teljes foglalkoztatottság volt, a cigányok is dolgoztak, ha nem, akkor közveszélyes munkakerülésért börtönbe zárták őket, akárcsak a magyar "csöveseket", akik szintén nem szívesen dolgoztak.

Falvakban a mai napig rengeteg cigány végez napszámos munkát a mezőgazdaságban, hogy el tudja tartani a családját. (persze magyar is!)

Ezt nem a védelmükben mondom, én is éreztem már többször haragot bizonyos roma személyek iránt, és azt is hiszem, hogy ezzel a "fura" szociális segélyezéssel, meg a "nem cigány, hanem roma" "öntudatnövelő" kijelentésekkel "lovat adunk alájuk", amit ők nem tudnak megfelelően kezelni. De talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy ha mi egy putriba születünk, és azt látjuk, hogy a szüleink lopnak, nem dolgoznak, piszkosan járnak, büdösek stb. vajon mi nem ugyanolyanok lennénk, mint ők...? Dehogynem:))

... és általánosítani nem szabad. A cigányok között is van rendes, becsületes ember, aki többre akarja vinni a "társainál", és a magyar elkényeztetett csemeték között is van olyan, aki - annak ellenére, hogy a szüleitől megkap mindent - rabol, gyilkol... Én bizony sokszor szégyelltem már magamat honfitársaim ilyen-olyan megnyilvánulásai miatt.

Érdekes az is, hogy a cigányokat mindig azzal vádoljuk, hogy a mi adónkból élnek, és közben ők halomra szülik a gyerekeket a segélyért. Akkor miért nem gondoljuk ugyanezt a pöffeszkedő, zsíros, gazdag rétegről?? Hiszen sokkal több pénzünket veszik el, mint a romák...?

Egyébként a kérdező dilemmáján én is sokat gondolkodtam egy időben... Én hajléktalan ellátásban dolgozom, és érdekes módon a klientúránknak igen kis százalékát teszi ki a roma népesség, ami kicsit meglepő, nem? Ezek szerint a cigányok jobban összetartanak, mert nem engedik elkallódni a családtagjaikat(??)

Végül csak annyit, hogy én megértem a kérdezőt, nem könnyű őket elfogadni, mert igenis MÁSOK, mint mi vagyunk, de szerintem arról, hogy ez a helyzet idáig fajulhatott Magyarországon, leginkább a többségi társadalom tehet...

Üdv.: T.

2008. szept. 12. 23:12
 17/65 anonim ***** válasza:
82%

Én úgy tudom, Magyarország lakosságának 8-12%-a cigány. (most még)

Szervezzünk egy kirándulást a Venyigébe, vagy a Csillagba stb,(ezek börtönök) és nézzük meg ott is ez a százalékos arány jelenik-e meg?

Hát nem, úgy 80% cigány, de aki ezt szóvá teszi az természetesen rasszista, pedig csak számolni kellene megtanulni.

2008. szept. 12. 23:16
 18/65 anonim ***** válasza:
25%

Minden börtönben ez az arány? Olyannak kellene válaszolnia, aki konkrét, ellenőrizhető, hivatalos adatot tud mondani!

A másik. Ezek szerint, a Csillagban 100-ból 80 roma? Elég érdekes. Kellene valaki, aki ezt pontosan tudja!

2008. szept. 12. 23:34
 19/65 anonim ***** válasza:
84%
Kérdésedre a BV. tud csak olyan szakszerú választ adni, mont a kérdés volt.
2008. szept. 13. 00:11
 20/65 anonim ***** válasza:
71%

"Elmondható, hogy a cigányság példátlan mértékben felülreprezentált a börtönnépességben, bár a köztudatban (szakmaiban is) élő becslések (60-80%) túlzónak bizonyultak. Elfogadva Kemény István nemrégiben publikált becslését, miszerint a magyar lakosság kb. 4,5%-a cigány, ehhez képest a börtönlakó cigányok aránya (adataink alapján) minimálisan is több mint hatszoros (30%), reálisan nyolcszoros (40% körül) az országos arányhoz képest.

Szociális helyzetük, életesélyeik eltérő mértékben, de rendre rosszabbak, mint nem cigány társaiké. Ennek hatásaként a bűnöző karrier rögzültségében (más megközelítésben alternatív esélyek hiányában), a büntető eljárásban, és ennek következtében a börtönben is nehezebb körülmények közé kényszerülnek."

Én ezt találtam. Igen, azt is alapul kell venni, hogy milyen körülményeik vannak, milyen esélyeik vannak?

Sok magyarnak is van hasonló sora, akkor korrektül, őket is ebbe a kategoriába kellene sorolni.

A másik, hogy ki mondja meg, honnan roma valaki, honnan nem? Visszamegyünk mostmár az eugenika áltudományához?

Te miért tartod magad magyarnak, mert világosabb a bőröd, és nem putriba születtél? És ha oda születsz, te belőled mi lenne? A legtöbb "nagymagyar" ereiben, vajon hányféle vér csorog?????? És a cigányokéban? Nagyon sok!! De ez így van rendjén.

Én sok ezer cigány családról tudok, akik levetkőzték régi egyéniségüket, és nem a börtön karrier az élet céljuk, hanem valami egészen más.

Minden attól függ, mi az élet célod, a világnézeted!

Nyílván befolyásoló tényezők az iskolai végzettség, a származás, a negatív kultúrális hatások, a rossz társaság.

De sok cigány család, igenis helyes világnézettel, kiváló emberként éli életét!

2008. szept. 13. 00:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!