A cigányok miért büszkék arra, hogy cigányok?
Szerintem talán nincs is olyan magyar ember, akinek ne gyűlt volna már meg életében legalább egyszer a cigányokkal. De ez fordítva is igaz lehet!
Én a "cigány" szót inkább fogalomként szeretem használni, tehát arra mondom, aki "cigány módon él" - és ennek semmi köze nincs a bőrszínhez. (Pl. ahogy itt veszekedtek, az se különb semmivel a romák "viselkedésétől", már bocs...!)
Mindenkinek szíve joga, hogy szeret-e valakit, vagy nem, ezért nem ítélkezhetünk egymás fölött!
Kíváncsi lennék különben, hogy azok, akik ennyire "rasszista" (?) nézeteket vallanak, milyen jó ötleteket tudnának ajánlani, amitől megoldódna ez a probléma Magyarországon?
Ha pl. van egy magyar ember és egy cigány ember, és ugyanazt a bűncselekményt követik el, (mondjuk mindketten megölik a szomszédjukat), vajon ugyanúgy mérlegelnétek-e az ítéletet illetően? Szerintem a magyar lakosság kb. 80%-a automatikusan a cigányt látná "bűnösebbnek"! Ugye, így van? De miért?
Kedves utolsó válaszoló!
Értelmes dolgokat írtál, de a végére eljutottál a "szoszédgyilkosság"-hoz. Vajon miért???
Nem lehet, hogy Te is tudsz valamit, mert rosszak a tapasztalataid?
Nem, csak azon gondolkodtam, hogy miért ítélünk el egy cigányt jobban ugyanazért a cselekedetért. Szerintem ez inkább egy rossz beidegződés... Egyébként nekem is összeszorul a gyomrom, amikor egy csapat roma jön velem szemben, megmondom őszintén, de ha ésszel gondolkodom, akkor rájövök, hogy félni végül is bárkitől lehet... nem kell annak az embernek romának lenni, aki a hátamba szúrja a kést...
Szerintem a magyar emberek többsége alapvetően elutasítja a romákat, és nem látja be, hogy a honfitársai közt is rengeteg mocsok disznó van.
Azért, ha belegondolunk, hány olyan "magyar" nő van, aki a csecsemőjét megöli, wc-be dobja, elássa stb. - és rögtön gyártunk egy elméletet, hogy "szegény, mert lelkileg így meg úgy megviselte a terhesség, meg hogy nem tudta, mit csináljon a babával, meg rossz körülmények között él, és pánikba esett stb...." Cigányoknál ilyesmit ritkábban hallani, de ha elkövetnek valamit, akkor már rögtön "rohadt cigány".... Szerintem mindegy, hogy milyen fajhoz tartozik valaki, ha nem tartja be a törvényt, egyformán elítélendő.
Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy nem szabad(na) általánosítani ennyire.
"Az igaz,hogy 15.század óta eltelt idő óta nem illeszkedtek be a társadalmunkba. De mért tudtod te valójában? NEM. Azért mert a cigány egy nomád nép. S egy nomád népet arra kényszeríteni,hogy letelepedjen olyan m int egy húsevő ragadozót arra kényszeríteni, hogy legeljen."
Kedves hozzászóló! Lapozz fel kérlek egy törikönyvet, vagy neten keress rá pl.: a kunokra. 13. század. Ők bizony nomád nép volt, meg is gyűlt a bajuk az akkori magyarokkal, királyukat felkoncolták, ők végigdúlva az országot kivonultak. A tatárjárás után visszahívták őket, és FELHAGYTAK az addigi nomád életmódjukkal, asszimilálódtak, magyarok lettek!
A cigányok NEM AKARNAK beilleszkedni, nekik teljesen megfelelő az életmódjuk, pontosan passzol a mentalitásukhoz és igényeikhez (tisztelet a kevés kivételnek).
Rasszisták.. bizony. Most tök jó muri a cigányok pártját fogni, de majd, ha 11 órakor késsel szembe jön veled hat cigány (akik nagyon-nagyon aranyosak, nemde?) és szépen megfenyegetnek így meg úgy, majd a házadig követnek és ott pedig a késsel a kezedbe vágnak, na akkor jöjjetek és védjétek a cigányokat, meg mondjátok, hogy milyen rasszisták az emberek, meg hogy el kell őket viselni, naná, mindjárt megyek és megcsókolom mindegyiket.
Be akarnak illeszkedni, persze. Én is majd így próbálkozom és akkor HÁTHA jöttök és megvédtek, hogy hát én csak be akarok illeszkedni.
ÉS MOST NEM AZ ÖSSZES CIGÁNYRÓL BESZÉLEK drága cigányfanok. ÉS IGEN, VANNAK A MAGYAROK KÖZT IS ILYENEK - de a cigányoknak már olyan nagy többsége végzi ezt a "hobbit" nagy szeretettel, hogy nyugodtan lehet általánosítani - egy, két család ide vagy oda...
Térjetek észhez és próbáljatok BESZÉLNI egy cigánnyal (a rosszabb fajtával), akár egy két százast kérni tőle, meglátnám, hogy mit válaszol és ti mit válaszolnátok, ha tőletek kérne. HAJRÁ!
Most tételezzük fel, hogy van egy 10 tagú roma család, meg szintén 10 tagú nem roma. A romák közül 3-4 bűnöző, a másik családból talán 1-2. Most mit lehet csinálni?
Nyírjuk ki a romákat mindet, mert ott többen vannak a bűnözők?
Ezt ki lehetne terjeszteni minden népre a földön. Lehet, hogy csak a sarkvidéken lakó egyes népeknek lenne joguk az élethez, mert olyan alacsony a bűnözés, hogy mérni sem nagyon lehet?
A roma bűnözés elburjánzásának, megvan a maga társadalmi, kultúrális oka.
Arról miért nem beszél senki, hogyan lehetne ezt csökkenteni, mondjuk sikeresen, mert a rasszista átkozódásokkal, mocskolásokkal, köpködésekkel, csak olyanok vagyunk, mint ők. Már mint nem a cigányok, a CIGÁNY BŰNÖZŐK!
Múltkor jót nevettem, amikor erről beszélgettünk baráti körben és valaki megszólalt, hogy ivartalanítani kellene a cigányokat :)
Viccen kívül..
Csak úgy lehet változtatni, ha nem csak MI, hanem ŐK is változnak. Na, ez az ami LEHETETLEN.
Utolsó előtti hozzászóló (a "rasszista" 8))
Én nem vagyok "cigányfan" (ez amúgy nagyon tetszett :)), egyszerűen csak azt gondolom, hogy ők a magyar emberek segítsége nélkül nem fognak soha változni, - vagy legalábbis nem abba az irányba, amerre (nekünk, magyaroknak) kívánatos lenne. Segítség alatt pedig NEM a segélyezést értem!! Nekik is rossz lehet ám állandóan a gyűlölködő arcunkat látni... A gyűlölet pedig mit szül? ... hát persze, hogy gyűlöletet!
Az ember egész egyszerűen nem tehet arról, és nem választhatja meg, hogy hová születik! Azt sajnos nem mi döntjük el, hogy magyarok, kínaiak, eszkimók vagy netán cigányok szeretnénk lenni! Ha viszont mondjuk eszkimónak születünk, akkor nagy valószínűséggel nem kínai aggyal fogunk gondolkodni. Minden (szub)kultúrának megvannak a sajátosságai, amelyet évszázadok óta örökítenek utódaikra.
Azt sem dönthetjük el így egyénileg, hogy milyen népcsoportok élhetnek az országunkban. Viszont ha már itt élnek, lehet, hogy intelligensebben kellene kezelni ezt a helyzetet - talán eg kis empátiával többre jutnánk...!
Sajnálom, hogy nem tudtam jobban megfogalmazni... Empátia alatt konkrétan azt értem, hogy beleképzeljük magunkat a másik bőrébe, helyzetébe...
Csak játsszunk el a gondolattal egy pillanatra: van egy gonosz boszorkány, és Téged holnap reggelre cigánygyerekké varázsol, és ott találod magad egy putriban mezítláb... nincs számítógéped, se könyved, de még egy ceruzád se, és írni se tudsz, mert nem jártál iskolába, soha egy könyvet nem olvastál el, mert egyrészt nem tudsz olvasni, másrészt, mert anyukád sosem mesélt neked kiskorodban, amig te a pihe-puha ágyikódban feküdtél stb.... SEMMIT, de semmit nem tanultál meg abból, hogy hogyan kell élni ebben az országban, hogy elfogadjanak. Annyit tanítottak meg, hogy hogyan kell zsebelni, meg hogy a magyar ember ellenség... Nem látsz mást, csak azt, hogy mindenki UTÁL téged, amiért barnább a bőröd, és te is UTÁLSZ mindenkit, akinek fehérebb a bőre, mint a tiéd! Tuti, hogy nem a mostani fejeddel gondolkodnál, hanem igyekeznél beilleszkedni a szűkebb környezetedbe!! Mindannyian ezt tesszük, vagy tennénk!! Azonban a szűkebb környezet tagjai is a saját köreik által szocializálódtak, vagyis: soha nem ér véget a folyamat, ha értelmes emberek be nem avatkoznak...
Az ember nem úgy működik, hogy megnyom magán valahol egy gombot, és ... hűdemásmilyenleszekholnaptól...
Én is súlyosnak tartom a problémát, de azt gondolom, hogy amit jelenleg csinálunk ebben az országban, az nagyon-nagyon nem jó, sőt egyenesen gusztustalan.
Amit művelünk, az kb. olyan, mintha egy seb lenne a kezeden, amit örökké kapargatsz, és utána marhára meg lennél lepődve, hogy vérzik, váladékozik, meg elfertőzik...
Miért nem lehet azt a sebet LERAGASZTANI valahogy...???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!